Siz aldığınız hediyeyi verin yine de ama onların yaptığı şey sizi kirmasin çünkü onlar sizi tanımıyor. Yani durum sizinle ilgili değil onlarla ilgili. Ben de sizin yerinizde olsam başta davet edilmesigim yere gitmem ki başıma geldi ve gitmedim doğru olanı budur. Ama dışarda tekrar bir davet olur da sizi görünce soylerseler bence kısa da olsa bir eşlik edin derim.Merhabalar hanimlar,
Yasadigimiz apartman tamamen ev sahibimize ait ve ayni binada oturuyor. Burda yaklasik bes yıldır bulunuyoruz. Hem diğer kiracilardan zaman zaman degisenler oldugu icin hem de pandemi donemi yasandigi icin kimseyle komsuluk durumu olmadi. Ayrica calisan biriyim ve bebegimle zaman yogun geciyor. Kafama takilan soru ise;
Yaz donemlerinde diger komsular ve ev sahibi bahcede cayli muhabbetler yapıyorlar. Boyle bir anda disari cikarken denk gelip selam verdigimde, "siz de gelin" diyorlar. Fakat bu sekilde mecburi davete dogal olarak hic katilmadim. En son yine gecenlerde tum apartmani baya planli sekilde (yani herkes birseyler yapmis, kizimla yasit cocuklar ve esler de ordaydi) bahcede otururlarken gordugumde ise ilk defa kirilmis hissettim.
Ben de ev sahibinin torununa dogum gununde hediye almayi dusunuyordum (onlar bize bebek gormeye geldiklerinde para vermislerdi, sonra onlarin da torunlari oldu ama pandemi olunca ben ziyarete gitmedim, ustumde de kalmasini istemedigim icin oyle dusunmustum). Hatta yeni yazlık ev yaptiriyorlar, bitince gelirsiniz dedigi icin ev hediyesi bile alacaktim. Bu durumdan sonra siz nasil davranirdiniz?
Sunu da belirtmek isterim, herkese hep guler yuzle yaklasirim. Ornegin, ev sahibi ailesi dogumdan kalan kilomla ikinci var heralde diye gulup dalga gecer gibi konustuklarinda bile incinsem de hic surat yapmadim.
Vaktini ayiranlara simdiden tesekkur ederim.
Burda mecburi olan bir davet yok. Bence kendi kendinizi kasıyorsunuz. Siz bir gitseniz insanlar bence plan programdan bahsederler. Ha baktiniz hersey hissettiğiniz gibi mi o zaman bir yol çizersiniz. Belki de onlarda onların aralarına katılmayı sevmediğinizi düşünüyorlardir. Hediye konusuna gelince de yani onlar size gelmişler bence de üstünüzde kalmasın.Merhabalar hanimlar,
Yasadigimiz apartman tamamen ev sahibimize ait ve ayni binada oturuyor. Burda yaklasik bes yıldır bulunuyoruz. Hem diğer kiracilardan zaman zaman degisenler oldugu icin hem de pandemi donemi yasandigi icin kimseyle komsuluk durumu olmadi. Ayrica calisan biriyim ve bebegimle zaman yogun geciyor. Kafama takilan soru ise;
Yaz donemlerinde diger komsular ve ev sahibi bahcede cayli muhabbetler yapıyorlar. Boyle bir anda disari cikarken denk gelip selam verdigimde, "siz de gelin" diyorlar. Fakat bu sekilde mecburi davete dogal olarak hic katilmadim. En son yine gecenlerde tum apartmani baya planli sekilde (yani herkes birseyler yapmis, kizimla yasit cocuklar ve esler de ordaydi) bahcede otururlarken gordugumde ise ilk defa kirilmis hissettim.
Ben de ev sahibinin torununa dogum gununde hediye almayi dusunuyordum (onlar bize bebek gormeye geldiklerinde para vermislerdi, sonra onlarin da torunlari oldu ama pandemi olunca ben ziyarete gitmedim, ustumde de kalmasini istemedigim icin oyle dusunmustum). Hatta yeni yazlık ev yaptiriyorlar, bitince gelirsiniz dedigi icin ev hediyesi bile alacaktim. Bu durumdan sonra siz nasil davranirdiniz?
Sunu da belirtmek isterim, herkese hep guler yuzle yaklasirim. Ornegin, ev sahibi ailesi dogumdan kalan kilomla ikinci var heralde diye gulup dalga gecer gibi konustuklarinda bile incinsem de hic surat yapmadim.
Ben beni çağırdıklarında gitmiyorum. Israrla çağırılmayı da sevmiyorumMerhabalar hanimlar,
Yorumunuz icin tesekkur ederim. Ev sahibiyle muhabbetimiz oldu hatta bahcede ilk yıllarda oturdugumuz da, fakat diger yeni olan komsularla birlikte olmadi. Bu arada bahce cok kucuk bir yer bina cikisinda bir oturak ve cicekler var o kadar. Yani site gibi cocugumla vakit gecirmek icin cikip gezdigim esnada denk gelip davetlerini geri cevirmedim. Cagirma durumlari, ben bir yere giderken ordan gectigim esnada soyleniyor ve o anda oturmam zaten mumkun olmuyor. Oncesinde haber vermis olsalar katilirdim.Sizi çağırmışlar ama. Gitmemişsiniz, gitmediğiniz için bu tür muhabbetleri sevmediğinizi düşünüp tekrar çağırmamışlardır. Kırılacak bi şey yok bence.
Hediyenizi alabilirsiniz, o konuda yorumum yok.
Amacim komsuculuk oynamak samimi olmak degil zaten, ilerleyen yorumumda belirttim.Cagirirsan gelmem çağırmazsan küserim, durumu olmuş
Davetiyeyle mi cagirmislar, eğer bir iki otursaydiniz sonrakilere çağırırlardi zaten. Kırılacak bir durum yok
Ayrıca benim kişisel fikrim boş beleş insanların kapı önünde yaptığı salak muhabbete katılsan neeee katılmasan ne. Ne konuşacaklar onu bunu cekistirmek hariç? Yeni doğum yapmış kadınin kilosuyla dalga gecen insanlarla yapacağın arkadaslik seni tatmin eder mi?
Laf söylese ev sahibi, layigini da veremezsin. Zaten aradaki saygı çizgisi aralanmis. Bir de ahbaplık etsen enseye tokat g.te şaplak durumuna geleceksiniz.
En iyisi aynen böyle devam etmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?