Ev sahibi konusu açmasam olmazdı

Öyle kiracılar var ki sanki her konuda kanuna uyan nizami vatandaşmış gibi iş kiraya gelince yüzde 25 deyip geçiyor. Sizin gibi hakkaniyetli bir kiracı bulmuş. Madem buldu da bunuyor o halde 2 sene mahkemeler ile uğraşsın.
Valla çok sinirim bozuk ya. Emlakçıyı aramışlar nisanda çıkacaksa 7bin versin tamam diye, ben de tamam bi yıllık diyorlarsa 7 öderim dedim. Yok olmaz çıksın bize kiracı çok demişler. 10 gün sonra kiram var. Bide komşum aramış, ona da en az 8 demiş. Yahu sanki 7-8 ne fark var. Bu kadar edepsizlik yaptıkları için Sanırım sinir etmek için 3 göndericem. Ararlar o zaman derim istiyorsanız 1 yıl derseniz 7 göndereyim yoksa gidin dava açın diye. Dava açacaklarını da sanmam, keşke açsalar. Benim zaten yıllarca oturmaya niyetim de yok. umarım oğulları belalı değildir ve bana musallat olmaz. Biraz ondan çekiniyorum.

kira konularında üslup ve niyet benim için çok önemli
hem kiracı hemde ev sahibi olarak
üslubu düzgün ve niyeti bozuk olmayan insanla elimden geldiğince anlaşıp
orta yol bulmaya çalışırım ve herkese de bunu tavsiye ederim
amma velakin sizinkiler mahalle kavgasında mübarek
niyetleri ve tarzları aşırı çirkin
böyle ev sahipleri kesinlikle süründürülmeyi hak ediyor
%25 zammını yap yolla, daha fazla kira istiyorsan veya beni çıkarmak istiyorsan yasal yollara başvur
mahkemede görüşelim de geç
insanı bile bile iyi niyetinden saptırıyor böyleleri
Bende oyle diyordum. Kiracim seker gibi derdim herkese. 2 yil once evime gecmek istiyorum cikin lutfen diye konustuk kendisi tamam ihtiyaciniz varsa bizimde yapacak birseyimiz yok cikariz dedi sonra yok is yerimi tasidim bana 1 yil daha sure verin dedi verdik. Bu sene tekrar konustum bu sene tasinmak istiyorum dedim bana " her sene ayni seyi soyluyorsunuz, benim suan cikacak maddi durumum yok (anladigim kadariyla cikmasi icin para teklif etmemi ima etti), bizim de haklarimiz var." dedi. Yani o "seker" gibi kiraci oldu sana biber. Ihbarnamemi cektim gerekirse dava da acacagim. MAddi durumum yok diyen bu kisi hafta da 3-4 kere disarda yemek yer. Kendisi de esi de bir yere giderken hep taksi cagirirlar. Beni ilgilendirmez ama bana " durumum iyi degil" benden para koparmak niyetindelerdi. MAddi durum iyi degil diyen bu kisi bakalim avukat masrafi vs leri gorunce ne yapacak. Insanlara guvenim bu olaydan sonra hic kalmadi. Kiracilara daha onceden ne yalan soyleyeyim empati kurardim ama simdi " herkes hak ettigi yasar" diyorum. Ben de sanirim hak ettigimi yasiyorum insanlara guvenerek. InsaAllah akillanirim.

Back
X