ev sahıbı veya kıracı olanlar fıkır verebılırmı?

utku

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
944
143
323
44
merhaba.dırek konuya gıreyım kımseyı sıkmayayım.ben kırada oturuyorum 3 yıldır.evdekı aspırator bozuldu 1 yıl kullanınca ben kullandım ben almalıyım deyıp yenısını aldım.gunes enerjısı bozuldu yonetıcı sagolsun yaptırmış ev sahıbınızle konusun para konusunu demıs esıme esım bozulduğu ıcın odemeyı kendı yapmış.2 gun öncede gunes enerjısının samandrası uçmuş rüzgârdan parça sadece 80-100 arasıymış ev sahıbı geldı taktıracakmısınız dedı.tabıkı taktırılacak dedım.mesguldumde kızımla kafam doluydu.sasırıp kaldım oyle.yanı agrıza olsa tabıkı yaptırayım ama rüzgârın uçurduğu seyı benmı taktırmalıyım fıkır verın lütfen kimseye haksızlık etmek ıstemem cunku.tesekkur ederım cevap yazanlara sımdıden sanırım aksam 8de gelecekler acıl cevaba ıhtıyacım var

bu ne uyanıklık böyle, şimdiye kadar tamirat işlerini siz karşıladığınız için bu konuda da ödemeyi sizin yapacağınızı düşünüyorlar muhtemelen. şahsi fikrim ödemeyin, ev kime aitse o karşılamalı masrafı.

Bence de o masraf ev sahibine ait olmalı.. Sonuçta siz yıpratmadınız yada kullanım hatası sonucu olmadı. Bende kiracıyım yıllardır eve ait ne varsa kendim tamir ettiririm onlara söylemem bile ama binada su depomuz var mesela onunla ilgili bir tamir gerekmişti ödedik ve kiradan düştük aynı şekilde çatıda bir problem vardı o da ödendi ev sahibi karşıladı..

bozuk olsa kı olduğunda tamır ettırdıkkı zaten.utanırımda sımdı gıdıp bızmı odeyelım demeye.para konusu olunca nefret edıyorum ınanın muhattap olmaya

doğru sonuçta ruzgar goturmus bısurude su akmış.aksam tamır edılsın parasını odeyım dıyorum sonuçta parça 80-100 tutuyomus usta 150 alır heralde sonrada çıkayım odemeyı ben yaptım kıradan duserız dıyeyım.off hıc sevmıyorum.ev sahıbının demesı gerekırdı odeyın kıradan kesın dıye durduk yere stres oldum

öncelikle merhaba canım.
bizde kiracıyız evde arızalananlar oluyor illaki ama biz sadece binanın aidatı olan 20 tlyi ödüyoruz geri kalan herşeyi ev sahibi ödüyor.asansörü hergün sıklıkla kullandığımız halde (sürekli bozulur) hiç bugüne kadar ev sahibi siz kullanıyorsunuz siz ödeyin demedi.bu birazda karşılıklı anlaşmaya bağlı ama herşeyi üstlenmenize gerek yok.sonuçta belli bir ücret karşılığı oturuyorsunuz evin her eksiğini arızasını karşılamaya kalkarsanız sizin için ağır bir yük olur diye düşünüyorum.

haklısın ama stres olavak bir şey yok sen gayet adil davranmışsın zaten önceki masrafları ödeyerek..Yani kimse kendinden para gitsin istemez evsahibi standart dışı olmalıki masrfaı kiradan düşeriz desin sen söylemeden :))

bütün cevapları okumadım ama bu ev sahiplerine sinir oluyorum ama hepsine değil bende yıllardır kiracıyım ve en son çıktığım evde n örnek vermek istiyorum kombi bozuldu yaptırdım ve kirada düştüm sedaş kafasına göre gelmiş elektrik saatini değiştirmiş ve faturaya yansıtmış kirada düştüm sonuçta ben ordan birgün taşınacam yanımda alıp götürmeyeceğim ya

utanırımda sımdı gıdıp demeye kıradan kesıyoruz dıye.stres yaptım cok o yuzden

arıza olsa yada 20-30 bısey dese yıne odıcektım sırf böyle seylerle muhattap olmayım dıye herkesın masrafı var haftayada tatıle gıdıyoruz 150 uzdu ıste benı

sımdı ev sahıbı seslendı.140 samandra 40 da takmasıymış.bende sız ne dıyosunuz dedım.esımle konuşayım dedı.yanı bozuk olsa tamamda uçmuş dedım.bız odeyelım ıstıyorlar sanırım.aksam esıyle konuşup haber vereceklermıs.allahım ya

ev sahibiniz erkek ise eşiniz görüşsün siz muhattap olmayın sonuçta sizden kaynaklı bir hata değil ve evden çıkarkende yanınızda götürmeyeceksiniz benim şuanda oturduğum eve hırsız girdi kapıyı yamulttu tabi ev sahibi benim yaptırmamı istedi sanki ben dedim hırsıza gel buraya diye o anki psikolojiyle baya çıkıştım adama sonuçta rüzgarın düşürmeside sizin suçunuz değil demekki sağlam yaptırmamış ev sahibinin suçu 10 tl bile olsa ödemeyin

canım sıkılacak bir şey yok, eşinle beraber alacaksınız karşınıza ev sahibinizi biz yaptırırız, ederi neyse kiradan düşeriz diyeceksiniz ya da kendiniz yaptırın biz hiç karışmayalım da diyebilirsiniz.. stres olacak bir durum yok, onların cebinden çıkacağı için bırakın da onlar stres olsun..

taviz vermeyin, gayet kararlı durun karşılarında. tavrınızın net olduğunu görünce paşa paşa yaptırmak zorunda kalacaklar.. ne insanlar var yahu, fırsatçılık bunun adı.

bayanla konuşuyorum erkek degıl.son durum su bızım odememızı bekliyorlar bende arıza olsa haklısın kı olduda odedık sıze soylemedık bıle dedım.ruzgar uçurdu ben yapmadım dedım.ben anlamıyorum aksam esımle konuşayım dedı oda.bırde gunes enerjısı lazımmı gıbısınden konuştu.yanı elım ayağım gıbı tuplu sohbenden korkarım hadı deyıncede açılmıyor.kucuk kızım var her an yıkanması lazım.yazda geldı asıl sımdı lazım bıze olmazsa olmaz dedım.nıye tuttukkı bu evı bız gunes enerjısı buyuk etkendı bızım ıcın.aksam esınle konuş oda esımle konuşsun bız senınle komşuculuk yapıyoruz ve ben sevmıyorum parayla ılgılı konuşmayı dedım olurmu ne olacak dedı.olsun rahatsız oluyorum dedım.bakalım aksama kaldı ne olucagı.

ev sahibi öder sen ödeme sakın.

evin demirbaşı sen bozmüş olsan sen öde ama senın dışında gelişen herşeyi ev sahibi öder.

aslında siz yaptırıp kiradan düşün onlara bırakıncada keyifleri olcakta ne zaman yaptıracaklar

bz yaptırıp kiradan düşelim deyin o zaman hemen yaptırırlar.

Son düzenleme:

aksam esıyle konuşsun bakalım bekleyim.ne karar çıkacak.keyıflerıne kalamam en fazla kıra gününe kadar beklerım yaptırmazlarsa yaptıracaz kesecez kıradan.sımdı bahçeye ındırecegım kızımı aksama gelısmelerı yazarım.

utanacak sıkılacak bişey yok ,ev onun evi ,sen oturduğun kiranın bedelini veriyorsun zaten ,arızalar ev sahibine aittir valla bizim kiracı çatır çatır kesiyo kiradan ,balkona çamaşır demiri yaptırmış 100 tl onu bile kesmiş,ben napiyim halbuki demiri ama hadi diyorum olsun napalım ,sizde güneş enerjisinin şamandırası alıp götürmeyeceksiniz ya giderken ,elbet o ödeyecek...
yumuşak olmayın bu kadar 80-100 tl az para değil bide usta masrafı 150 tl sizden mi gitsin yani ,ver parayı kes kiradan ..

benim bildiğim kiracı parayı öder kiradan düşer.
eylül ablanın da dediği gibi sökmüyeceksiniz ya giderken :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…