ev sahibimle kira konusunda anlaşamıyoruz

fadimenizam35

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2024
5
0
1
24
3. Yılım kiraciyim sözleşme 2. Yılımız sözleşmede tefe Tüfe yazıyor ihtarname imzalamadik
Bu sene kirami 4 den 8 yapmak istedi kabul etmedim tefe TÜFE'ye göre 6.050 yapıyor ben bu parayı attım ev sahibine ki kiramı asla geciktirmem hep ibandan gününden önce atarım
Bugün bana tersleyerek tehdit vari konuştu
Bir ay içinde evden cik kendine ev bak orda huzurlu oturamazsin
Gibi ben ne yapmalıyım haklarım neler yardımcı olur musunuz

Tefe tüfeye göre haklısınız. Ama ne yapabilirsiniz bilmiyorum. Size rahat vermeyecek biriyse hiç uğraşmayın taşının

Küçük bir bebeğim var malesef taşınma masrafını da karşılamak istemiyorlar
Yok canım evınızın tüm giderlerini karsılasınlar. 4 bin kıramı olurmus. Bide bu moda oldu masraflarımı karsıla..
Cıkın kardesım mıllet evını siz 4 bine oturasınız diye kılı kırk yararak almadı.
Kımse kımsenın barınma ıhtıyacını karsılamak zorunda degıl
Devlete başvurun barınma ıhtıyacınızı karsılarlar
Ev sahıbınız devlet kurumumu

3. Yılım kiraciyim sözleşme 2. Yılımız sözleşmede tefe Tüfe yazıyor ihtarname imzalamadik
Bu sene kirami 4 den 8 yapmak istedi kabul etmedim tefe TÜFE'ye göre 6.050 yapıyor ben bu parayı attım ev sahibine ki kiramı asla geciktirmem hep ibandan gününden önce atarım
Bugün bana tersleyerek tehdit vari konuştu
Bir ay içinde evden cik kendine ev bak orda huzurlu oturamazsin
Gibi ben ne yapmalıyım haklarım neler yardımcı olur musunuz
Anladigim kadariyla piysaya gore uygun fiyattan girmissiniz sonra kiralar ucunca daha da uygun hale gelmis. Biz de 8 yil once girdigimiz ev kotu durumda oldugu icin evi resmen bastan yarattik ve civar evdekilere gore yari fiyatinda anlastik. Uzun sure uygun kiraya oturduk fakat bi noktadan sonra bizim kiramiz yan evlere gore cok komik bir rakam haline geldi tefe tufeye gore artis yapinca. Otrdugumz ev mustakil guzel bir muhit, Kiraya verdigimiz evimiz sehir ici daire olmasina ragmen kirasi daha fazlaydi. Ev sahibi dogal olarak biraz arttiralim istedi. Hak verdik ve nerdeyse %100 zam yaptik gecen sene. Yine uygun fakat piyasaya yaklasmis olduk. Bence siz de ayni durumdasiniz. Ev sahibini de dusunmek gerekiyor. Bahsettiginiz rakamlar gayet makul. Ordan cikip daha uyguna ev bulabilecekseniz birsey diyemem.

Sizin ihtiyaçlarınızı masraflarınızı aileniz, eşiniz karşılayacak ev sahibi değil. Kavga gürültü ve hakkını vermeme pahasına küçük çocuğunuzu bahane ederek bebeğinizi çok iyi besliyorsunuz (!)

Köhne bir evde oturmuyorsanız 10 bin altına ev sahibi vicdanlıymış bile diyebiliriz. Kimse istemez faiş zaman ama birisi öyle dairede 10 bine otururken sizin 4000 ödemeniz de haksızlık.

Evet şu ekonomik şartlarda gerçekten çok uygun fiyata oturuyorsunuz, bütçenizin durumunu bir türlü bilmiyorum ama biraz daha makul seviyeye getirmeniz gerekir, ama bu ev sahibinin sizi tehdit etme kötü sözler söyleme hakkı vermiyor, ev sahibi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz, ev sahibi kiraya çok az buluyorsa gitsin emsal kira davası açsın

bu evi kaybetmemek icin kabul edin 8bini bence. yazik günah cidden verdiginiz para adamin market parasi degil
sizin çalışmadığınız, esinizin calistigi , onun da asgari ucret aldigi bir evrende bile 8bin kira maasin yuzde 35i
yazik cidden

Şu an bu evden çıksanız bu fiyata ev bulamazsınız. Yasal olarak haklı olabilirsiniz ancak ev sahibinin huyuna mı gitseniz acaba? Ev çok mu kötü bir ev?

İzmirde o fiyat mı şaka mı bu :D izmirdeyim verdiğim kirayı duysa wuhuuu takla atar sanırım

Back
X