ev sahibinin evden çıkarması

Hanımlar lütfen polemiğe girmeyin.

Barınma hakkı kutsaldır ve vicdanidir. Ben takip etmezdim.ama kandırıldığını düşünüp takip edeni ayiplamam. Çünkü kanunun verdiği hakkım var. Neden kullanmayayim diye düşünebilir. Bizim binada kendim geleceğim deyip kiracıyı çıkartıp kiraya veren ev sahibi de oldu. Kira ödemeyip 2 yıl evi gaspeden kiracı da. İnsan olmayan her durumda problemi yaratıyor. Ama vicdani bakmazsak bir gün aynı duruma düştüğümüz de toplum bizi de öğütür. Depremde yaşadık iki evi olup kiraya çıkan tanıdık oldu. Aynı binadaki iki dalresi de ağır hasar yüzünden yıkıldı. Düşmez kalkmaz bir Allah.
Eviniz hayırlı olsun, Allah isteyen herkese kendi evini nasip etsin inşallah 🙏
Barınma hakkı vb cümlelerinize katılıyorum, umarım hayırlı bir kiracınız olur ama siz yine de sağlam bir sözleşme yapın, ev sahibinin kötüsü olduğu kadar kiracının da kötüsü var, aynı sizin gibi kiracısına iyi niyetle yaklaşan bir komşum var, yıllardır gurbette çalışıyorlar, kendi memleketlerinde alın terleriyle aldıkları sıfır daireye kiracı girdi, komşum parası pulu önemli değil iyi insanlar olsunlar evimize iyi baksınlar yeter deyip örnek olarak yazıyorum emsalleri 20 binse 6 bin lira kira alıyorlardı ve sanırım kiracıları da 5-6 yıllıktı, birkaç ay evvel devletin açıkladığı kira zamları üzerinden zam yapmak isteyince ki 6 bin kiraya %40 civarları zam gelecekti, kiracı kıyametleri koparmış aynı fiyattan ödemeye devam ederim zam yapmıyorum demiş komşumda çıkmalarını istemiş, evi teslim aldıklarında ne mutfak dolapları ne banyo dolapları hiçbir şeyi bırakmamış her şeyi söküp gitmişler.
Komşum evde epey bir zarar olduğunu anlattı 2 aydır evi eski haline getirmeye çalışıyor, bir daha mı tövbe kiraya vermem dedi, haklı.

Ya ablacım adamla beraber mi kazanıp aldın evi?
Arsızlığa bak. Kalkıp bir de kolay kolay insanların düzenlerini bozmamalılar demişsin ajdjsjdhsj.
Sen alsaydın o zaman? Kendi düzenini kurup kendine ev alsaydın da kiracı olmasaydın.
Mülküm yok, evimde yok, ev sahibi de değilim ama bu nasıl bir utanmazlık anlamakta güçlük çekiyorum.
Oturtmak istemiyor seni, isterse 10 ay sonra kızını oturtur, sanane?
Adaleti kavrayışınız da çok ilginç gerçekten. Yasal hak yasal hak diyorsunuz da ev sahibi yasal hakkını kullanınca kötü, kiracı iki ay geçtiği halde kinini güdüp dava açmaya mazeret arayınca yasal hak.
Valla insanlar ev alırken gayet kendilerine gelir getirsin diye alıyor, barınma hakkı için değil.
Emekli olup kira geliriyle zor yaşayan insanlar da var neticede. Bu kadar tek taraflı bakmamalısınız

Peki size göre en az kaç yıl oturmalı kiracılar? Yani 6 sene size göre azsa gerçekten merak ediyorum bir ev sahibi kaç yılda bir kiracısını değiştirebilmeli?
20 ve mümkünse aynı kira ile.. niye çünkü düzen bozulmamalı 🥰 ev sahibi de biraz fedakarlık yapacak çünkü kiracılar alışıyor eve 😍

barınma hakkı kişilere değil, devlete karşı savunacağınız bir sey olsun.

başka bir kiracı yok ki yüksek kira kabul edilmediğine göre öyle bir dertleri de yok. yalan söylemiş cart curt neyse de kiracıların var olan kanunlar sebebiyle ev sahibi gibi davranması bana tuhaf geliyor. adamın evidir. ister boş tutar, ister kızını oturtur. siz de mevcut kanunlar cercevesinde yapabileceğiniz bir sey varsa yapın fakat adam sizden güzellikle çıkmanızı istediğinde “dava açın” diye posta koyan sizdiniz. adam da yasal yoldan gerekeni yapmış.

tasınmıssınız, iyi kötü bir düzen kurmussunuz.. dönüp dönüp evde biri var mı diye kontrol edecek kadar takıntılı olmaya gerek var mı?

söylediğiniz düzen, okul, servis vs kalıcı olarak ev sahibi olduğunuzda gözetirsiniz. kimsenin size ömür boyu konut kiralama borcu veya sözü yok.

20 ve mümkünse aynı kira ile.. niye çünkü düzen bozulmamalı 🥰 ev sahibi de biraz fedakarlık yapacak çünkü kiracılar alışıyor eve 😍
Sanki barınama sorunu devletin değil de ev sahibinin sorunu gibi yazıyorlar.
İnsanlar senelerce uğraşıp zar zor ev alıp devasa vergiler ödüyor neden? Birilerinin barınma sorununu çözmek için 😆

Onca zaman kalmışsınız bir sözleşmeniz yok mu? keşke anlaşarak ayrılsaydınız ama yalan olsa dahi çıkarmaya hakkı var
Sizide anlıyorum alışmışsınız o eve taşınmakta kolay olmuyor başka ev telaşı bu konuda size hak veriyorum ama eminim bizden bir arkadaşımız olsaydınız bu kadar tepki alırmıydınız bilemem başka bir arkadaşta ev sahibinin çıkartmasından rahatsızdı sanırım onun ev sahibide yalan söylemişti aniden çıkardı bilmiyorum kimsede bu kadar tepki vermemişti

bekliyorum bakalım ne kadar süre boş kalacak
Kızmayın ama evim olsa size kiraya vermem. Uslubunuz sert oldugu için tepkiler aldınız burda. Bazen demek ki parayı tam vermek bile yetmiyor. Hep kanunlardan haklardan bahsettiyseniz ev sahipleri sizi cikarmaya çalışır

Barınma hakkını korumak devletin sorunu tabi ki. Bu yüzden devlet kanunlari buna uygun düzenler. Ev sahibi kişi kanunları bilerek kiraya verir. Kanunları beğenmiyorsam ev alıp, kiraya vermem. Ev sahibi babasının hayrına kiraya vermiyor zaten. Bu bir ticaret. Devlet de ticaretin sınırlarını belirler. Bana uygun değilse o ticarete girmem

İki evimiz vardı kirada. Sırf böyle şeylerle uğraşmak istemediğim için birini sattım biri ilanda. Tekrar ev almayı düşünmüyorum. Şu an bankalar kiranın 5 katı faiz veriyor. Sonrasına bakacağız. İnsanların malına ortak olmak isteyen kiracılardan gına geldi.

Şu yaptığınız yorum inanılmaz ahlaksızca. Üstelik konu sahibi boşanmış. Umarım rahatlamışsınızdır diycem de hırsınızdan yazmaya devam etmişsiniz.

He bu arada eğer eski konulardan vuracaksak sizin de eşinizle yaşadığınız sorunlarla ilgili konunuz var. Yaptığınız yemeklere yapa yapa bunu mu yaptın diyormuş falan filan. O zamanlar boşanmayı da düşünmüşsünüz ama boşanmamışsınız kendi tercihiniz beni ilgilendirmiyor. Ancak başkasına evlilik veya boşanma üzerinden bel altı vurabilecek pozisyonda değilsiniz 😘
Herkesin eşiyle yaşadığı sorunlar oluyor o konu aldatmayla bir değil. Evliliğin ilk dönemleriydi sorunlar oluyordu illaki sonra her şey yoluna girdi çok şükür. Kaldı ki konu sahibi evet boşandım demedi. Bende kendisine aldatılma durumunun herkesin başına geleceğini bunun benim başıma gelip gelmeyeceğini Allah’ın bileceğini söyledim Kemal’im yapmaz demiyorum yani herkesin başına gelebilir. Konunun benim olayla alakası yok.

çıkarmak isteyebilir ama yalan söyleyemez, ben bişey söylemek istiyorum sizler yalan konusunu nasıl bu kadar kolay kabullenip normalleştiriyorsunuz. siz annesinizdir veya gelecekte anne olacaksınızdır çocuklarınıza yalanın normal bir şey olduğunu mu anlatıyorsunuz benim çok garibime gitti kusura bakmayın.

kiramız sanırım bundan 4 yıl önce piyasanız çok altında kalmıştı KENDİMİZ bir görüşme talep edip o dönem 1250 tl olan kirayı 6000 tl ye çıkardık. ve devamında her yıl millet tefe tüfeye göre zam yaparken biz %100 zam yaptık
4 yıl önce 6 bin yapıp sonra her yıl %100 zam yaptıysanız çıktığınızda 48 bin lira kira veriyor olmalıydınız. Bunu da artırıp çıkmamayı mı teklif ettiniz?

Konuda yalan söyleyen biri var ama ev sahibi değil sanki.

hayır kızları evli kendi ev kirası yüksek olduğu için bizi çıkarıp kızı oturacaktı.
bilmiyorum ya insanlarla bakış açım çok ters düştü. farklı bir şehir de benim de evim var yıllardır da aynı kiracım oturuyor ev ne durumda gidip bakmadık bile her ay kiramı yatırıyor eve de güzel baktığını söylüyor tamam. kirada şuan o tarafta 25.000 civarıyken benim kiracım 13.000 e oturuyor. kimseye de eziyet etmeyi kendimde hak görmediğim için evden çıkın diye yalanlar uydurmuyorum
Kiraya oturali beş yılı geçti ise kira tespit davası açarsınız kiraciniza. Kirayı emsal kira ücretine cekmezse olur biter. Sonuçta bu bir ticaret. Kimse kimseye gereksiz iyilik yapmak zorunda değil, herkes hakkını arayabilir. Kaldı ki iyi niyetten evi bosaltmamissiniz, iş arabulucu aşamasına geldigine göre , adam dava açsa kazanacağını öğrenip cikmissiniz. Zira dava açılsa bir sürü mahkeme masrafı ve vekalet ücreti de ödersiniz.
Ayrıca 6 yıl oturduğunuz ev için sanki iki senede sizi çıkarmış gibi bu kadar kinlenmeye de gerek yok bence.

Niye yapayım hemen açıklayayım size;

sırf ev sahibi oldukları için insanların düzenlerini bu kadar kolay bozamamalılar. çocuğumuzun okulunu, iş yerlerimizin servis güzergahlarını, hayatımızın bir çok akışını herkes gibi biz de oturduğumuz eve göre ayarlıyoruz. yalan söylemek kötü bir şey bu konuda hemfikiriz değil mi? kimse de yalanla dolanla evinden olmak istemez bu konuda da hemfikir olacağımızı düşünüyorum.
yalana ve sahtekarlığa karşı koymazsak bu hayatta hiç bir şey düzene girmez, sonra o sahtekarlığı size yaparlar başka bir yerde, çocuğunuzun karşısına çıkar bu sahtekarlıklarla insanlar.
eğer her kötü şeye gözümüzü kulağımızı kapatırsak kandırılmaya mahkum oluruz.
Her seyın tek bi cevabı var cunku evleri var ve ev sahipleri benın ıhtıyacım varkende kendı evıme ıhtıyacım varken karsısın ıhtıyacı benı bağlamaz acıkcası bırlıkte mı kazandınız evi de kalmaya calisiyosunuz?

Back
X