• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibinin horozları !

Kiracısınız, eve taşınırken bu durumu biliyordunuz. Yapacak bir şey yok. Aslında çocuğunuz için güzel olurdu büyümüş sayılır bahçe de oynardı tavukla horozla ne güzel. Ama siz direk neredeyse kavga etmişsiniz. Tabi burada ev sahibinin de rolü yadsınamaz. Ancak, bu tarz durumlarda yapıcı ilerlemekte fayda var. sonuçta siz kiracısınız ve ne olursa olsun sonuçta böyle giderse çözüm sizin o evden taşınmanız olacak.
Evet biliyordum ama bu denli fena horoz olduklarini bilmiyordum.ki bebegim bu horozlarla asla oynamayaz.gozunu cikarirlar Allah muhafaza.bende hayvanseverim.ama uygun sartlarda uygun yerlerde bakilmasi lazim.isyerime gelen bikac komsum da evet bizde duyuyoruz sokak resmen cinliyor diyorlar.sikayette edilmis daha once ama neden kaldirilmiyor anlamadim :/ diger arkadaslara da yazdim direk kavga etmedim basta napilabilir guzellikle konustum !

Uygun bir ev bulursam hix dusunmem bende tasirim canım.insanlik uyum huzur lazım..bosuna dememisler ev alma komsu al diye..

Sokak horoz sesleriyle cinliyor canım resmen.dar bi ara sokak bide yankı yapiyor.hatta ev sahibinin esi bi kac kez daha sikayet edildi dedi.ama bu ne israr anlamadim :/

Sebebi neydi ki :)

Sikayet ederim zabitalar kaldirir yada ceza keser.aslinda yolu bu ama ben anlasarak halletmek istedim..

Zıt dusmeyelim diye anlasarak halletmek istedim ama bole de zıt dustum...

Fevri davranmadim.ole ahkam keser gibi kumesi kaldir da demedim.hatta ilk basta babam duydu ev sahibine ins bebim torun uyur demis.ev sahibide farkindayim horozlarin bi tanesi fena onu kesicem demis.bende snrasinda guzellikle gidip ne yapilabilir onu konustum.ama adam inat etti iste !

Evet cok zor.bebim eski evimin arkasinda da vardi horoz kaz tavuk...ama bu denli otmuyorlardi.bu yuzden sorun olmaz dedim.sahsen ben ev sahibi olsam kiracilarim rahatsiz olsa kiracima cik diyemem.insanliga sigmaz bu.hele ki yeni tasinan birine ! Az vicdan muhasebesi yahu...3 gun snra onlarinda bebegi olacak artı yeni kiracı da gelecek.bakalim onlar isticek mi surekli rahatsiz eden horozu..

Ne kadar kolay soylemissiniz.yeni bosandim iki cocugumla zar zor ev tutup duzen kurmaya calisiyorum.ki ev sahibinden once ricada bulundum snra o cirkeflige bagladi.ben kiraciyim diye hakkim yok mu o apartmanda.3 gun snra onlarda bebek bekliyor .Rabbim buyuk.bir horoz ugruna insan kirmak ev benim istedigimi yaparim diyerek boburlenmek..horozlari bu kadar kiymetli madem dairenin birini onlara tahsis etseydi tovbeler olsun ya !!!

Valla basta babama evet birini kesicem cok fena farkindayim demis :))) sorun olacagini dusunmemistim bu kadar diger evimin arkasinda da vardi zira..horozlari da direk kaldir at demedim tabi.rica ettim basta napabiliriz diye !

Aynen canım kimsenin kimseye rahatsizlik vermemesi gerek.bu ev sahibi olsa bile !

Evet cok tuhaf sesleri var gercekten.hic boyle horoz sesi duymadim omrumde :/ simdi yeni gelecek kiracidan umutluyum..

Su an huzurum yok zaten.evden de sogudum.onceki horozlarla kiyaslama yaptim problem olmaz dedim.ama bu horozlar baska cikti.orkestra kurmuslar resmen 😂

Evet koyde yasasaydim koy kurallarina uyardim.ama sehirde yasiyorum ve sehir kurallarini istiyorum..dediginiz gibi sehir gurultusu daha kotu olabilir ama en iyi imkanlarda sehirlerde.ozellikle cocuklarim icin..
Şehir kurallarında horoz tavuk beslemek yasak diye birşey yok büyük baş hayvan beslenmiyor bir çok yerde tavuk horoz görebiliyoruz rahatsız oluyorsanız bağcıya laf söyleyemezsiniz siz çıkacaksınız o zaman kimse size uymak zorunda değil kiracı olan sizsiniz o insanlar öncedende besliyordu kimse rahatsız olmamış ki hala besliyorlar siz şikayet ettiniz diyede horozlarını kesecek değiller

Kesinlikle oyle canım.ben ilk etapta ilimli davrandim hatta tavuklar kalsin horozlari gitsin dedim.kizlari takinti hastasiymis ya ! Ama daha tasinali 3 gun olmus sen defol git evimden dedi adam.bu kadar hoduk insanlar maalesef ..onceki evimin arkasinda da vardi tavuk horoz ama sesleri cikmazdi.aahhhh ahhh nerden bileyim bole olacagini :KK43:
Bakın bu cümle "kızları takıntı hastasiymis ya!" sizin de karakterinizi ortaya koyuyor aslında. Belki otistik, belki gerçekten ciddi okb. Siz kimsiniz de hafife alıyorsunuz?
Ayrıca kiracı olan sizsiniz. Taşının gidin madem.

Evet biliyordum ama bu denli fena horoz olduklarini bilmiyordum.ki bebegim bu horozlarla asla oynamayaz.gozunu cikarirlar Allah muhafaza.bende hayvanseverim.ama uygun sartlarda uygun yerlerde bakilmasi lazim.isyerime gelen bikac komsum da evet bizde duyuyoruz sokak resmen cinliyor diyorlar.sikayette edilmis daha once ama neden kaldirilmiyor anlamadim :/ diger arkadaslara da yazdim direk kavga etmedim basta napilabilir guzellikle konustum !

İşiniz zor gibi görünüyor. Ben belediyenin gelip o horozları oradan kaldıracağına inanmıyorum. Ha belki dava açarsınız kazanırsınız felan ama ona da uğraşacak gücünüz var mı ya da değer mi? Ev sahibiniz de pek ikna olacağa benzemiyor. Bu konu sizi uğraştıracak büyük ihtimal.

Malesef sehir cocugu olarak benimde pek tahammülüm yok horoz inek vs sesine ama siz az cok yasamıssınız biliyor olmalıydınız
Tasınmaktan baska careniz yok gibi görünüyor
Valla diger evimdeki horozlar pek usluplu hayvanlardi :)) sabaha karsi bi iki kere otup susarlardi..bunlar oyle degil..atalarimiz bosuna dememis zamansiz oten horozun basini keserler diye :/

Bakın bu cümle "kızları takıntı hastasiymis ya!" sizin de karakterinizi ortaya koyuyor aslında. Belki otistik, belki gerçekten ciddi okb. Siz kimsiniz de hafife alıyorsunuz?
Ayrıca kiracı olan sizsiniz. Taşının gidin madem.
Ben kucuk bir kiz cocugunun hastaligina asla laf etmem etmedimde ! Bana soylenilen drun her dedigini yapicaksiniz demis olmasi.bu sadece bir bahane.hicbir dr bu sekilde tedavi etmez ki gunumuzun dr lari bas bas bagiriyor cocuklarin her dedigini yapmayin diye.ev sahibi sadece bunu koz olarak kullaniyor.arti cocuklari bahcede ozellikle kizlarinin bir kere horoz yada tavuklarla oynadigini gormedim !!!! Cocuklar hep kapinin onunde ya top oynuyorlar yada oturuyorlar.sadece bir mesajimi okuyup algi yaratip cevap yazmayin lutfen.harbiden bu platformda insanlar yardimci olmak yerine dert yanan kimselere laf sokmayi taslamayi daha cazip gorur olmus....

İşiniz zor gibi görünüyor. Ben belediyenin gelip o horozları oradan kaldıracağına inanmıyorum. Ha belki dava açarsınız kazanırsınız felan ama ona da uğraşacak gücünüz var mı ya da değer mi? Ev sahibiniz de pek ikna olacağa benzemiyor. Bu konu sizi uğraştıracak büyük ihtimal.
Bende sonuc alabilir miyim orasini bilmiyorum.ev sahipleri gercekten anlayissiz insanlar.bi horoz yuzunden de davalik olmak ne bilim.o kadar bos zamanim yok maalesef.hayirlisi bakalim yeni gelen kiraciyla durumlar ne olacak..

Şehir kurallarında horoz tavuk beslemek yasak diye birşey yok büyük baş hayvan beslenmiyor bir çok yerde tavuk horoz görebiliyoruz rahatsız oluyorsanız bağcıya laf söyleyemezsiniz siz çıkacaksınız o zaman kimse size uymak zorunda değil kiracı olan sizsiniz o insanlar öncedende besliyordu kimse rahatsız olmamış ki hala besliyorlar siz şikayet ettiniz diyede horozlarını kesecek değiller
Onceki mesajlarimi okursaniz yazdim.daha oncede sikayet edilmis.ve bir kac komsum da halen rahatsiz olduklarini soyluyorlar.evet sehirde beslenebilir ama bu apartmanda degil !

Onceki mesajlarimi okursaniz yazdim.daha oncede sikayet edilmis.ve bir kac komsum da halen rahatsiz olduklarini soyluyorlar.evet sehirde beslenebilir ama bu apartmanda degil !
Site de mi oturuyorsunuz veya 20 30 haneli bir apartman mı

Valla kimse kusura bakmasın ama ay köy yeri gibi ne güzel diyenler olmuş. Köy yerinde evler hem seyrek, hem yüksek değil hem de geneli kerpiç ahşap vs gibi sesi emen yapıda binalardan oluşur ve ne yankılanır ne de kimseyi rahatsız eder. Şehirde evler dip dibe, her yer beton. En ufak ses yankılanırken sürekli öten bir horoza katlanılmaz ki. Tamam seveni vardır illa ki de kümeslerin şehir içinde yasaklanmasının da bir sebebi var. Hem gürültü, hem koku hem de bakımsız olduğunda hastalık, sinek, böcek çoğalma durumu var. Şehirde yaşıyorsak şehirli gibi olmak zorundayız çünkü küçücük alanda millet dip dibe yaşıyor. Dolayısıyla başkalarını rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok.

Yanii hem taşınırken hayvanları görmüşsünü, hem de 2 horoz ya 2 horoz!! Diyorsunuz. Kirpiğe yavrusu pamuk görünürmüş o aileye de 2 horoz çok güzel görünüyor demek ki. Ben kişisel olarak yeni taşınan kiracı için horozlarımı kesip pilav yapmam
Müstakil aile apartmanlarının olduğu bir mahallede büyüdüm, komşularımızın bahçelerinde ördek, kaz, tavuk vb olurdu, bizimde tavuklarımız horozlarımız vardı, bir kısmı civcivken bir kısmı büyüdükten sonra öldü, en son geriye bir horozumuz kaldı, Allahım o ne güzellikti öyle, adıyla seslenince kabarır artistik yürüyüşünü yapardı, biz onları koynumuzda büyüktük, hasta olduklarında gece uykularımızı böldük, konu sahibesi de haklıdır belki ama bir canlı beslendiğini bildiğiniz eve bu şartları kabul ederek girmeniz gerekiyor, kaldı ki evin kızı horozların gitmesinden çok etkilenebilir, hele kesilirlerse gerçekten travma olur çocuğa, zira benim hikayemde ben çok etkilenmiştim, neyse bizim artist horoz bahçede salına dursun, bir gün annemle anneannemlere gittik, döndüğümüzde horozumuz ortada yoktu, dedem yani babamın babası bizim yokluğumuzdan istifade horozumuzu kesmiş, babama yardım eden çocuğun eline verip tüylerini yol demiş, oğlanda ne bilsin temizleyip sonra da pilavını yaptırmış, o günü hiç unutmuyorum, çocuk bizim kapıya elinde pişmiş horozumuzun olduğu pilavla gelince parçalayasım gelmişti, annem bir hışım oğlum al götür tencereyi gözüm görmesin, kesen yesin, biz burada ağlamaktan perişan olduk deyip kapıyı kapamıştı, üstünden 35 sene kadar geçti ama ne o horozu unuttum ne de dedemin kestiğini, ona göre altı üstü bir horozdu, bizim içinse koynumuzda büyüttüğümüz bebeğimiz.

Müstakil aile apartmanlarının olduğu bir mahallede büyüdüm, komşularımızın bahçelerinde ördek, kaz, tavuk vb olurdu, bizimde tavuklarımız horozlarımız vardı, bir kısmı civcivken bir kısmı büyüdükten sonra öldü, en son geriye bir horozumuz kaldı, Allahım o ne güzellikti öyle, adıyla seslenince kabarır artistik yürüyüşünü yapardı, biz onları koynumuzda büyüktük, hasta olduklarında gece uykularımızı böldük, konu sahibesi de haklıdır belki ama bir canlı beslendiğini bildiğiniz eve bu şartları kabul ederek girmeniz gerekiyor, kaldı ki evin kızı horozların gitmesinden çok etkilenebilir, hele kesilirlerse gerçekten travma olur çocuğa, zira benim hikayemde ben çok etkilenmiştim, neyse bizim artist horoz bahçede salına dursun, bir gün annemle anneannemlere gittik, döndüğümüzde horozumuz ortada yoktu, dedem yani babamın babası bizim yokluğumuzdan istifade horozumuzu kesmiş, babama yardım eden çocuğun eline verip tüylerini yol demiş, oğlanda ne bilsin temizleyip sonra da pilavını yaptırmış, o günü hiç unutmuyorum, çocuk bizim kapıya elinde pişmiş horozumuzun olduğu pilavla gelince parçalayasım gelmişti, annem bir hışım oğlum al götür tencereyi gözüm görmesin, kesen yesin, biz burada ağlamaktan perişan olduk deyip kapıyı kapamıştı, üstünden 35 sene kadar geçti ama ne o horozu unuttum ne de dedemin kestiğini, ona göre altı üstü bir horozdu, bizim içinse koynumuzda büyüttüğümüz bebeğimiz.
Mune abla insanlar sanırım kedi, köpek, kuş vb. Evcil olmayan hayvanlarla insanların bağ kurmalarını anlayamıyor. Sanki bir bibloymuş gibi geliyor onlara. Ama öyle değil işte yaşamayan bilemiyor :)

Nefret ediyorum öyle insanlardan. Kedi, köpek olur bahçede tamam ama tavuk, horoz sevgin varsa köyüne dön. Yasal haklarınızı kullanın. Ya da taşının. Kavga falan da etmeyin belli ki medeniyet sahibi değil. Bir de tutmadan önce neden enine boyuna düşünmediniz? Sizde de suç var. Ben tavuk, horoz görsem arkama bakmadan kaçarım.
Nefret ediyorum diye yazmaniz biraz ağır olmamış mı sizce de herkes köye dönemiyle işte ve taze yumurta yada köy havası istiyor bilmiyorum neden ama ağır olmuş konuşmaniz sadece yazmak istedim haddimi aştımsa affola

Nefret ediyorum diye yazmaniz biraz ağır olmamış mı sizce de herkes köye dönemiyle işte ve taze yumurta yada köy havası istiyor bilmiyorum neden ama ağır olmuş konuşmaniz sadece yazmak istedim haddimi aştımsa affola
Hayır neden haddinizi aşacaksınız? Sadece şehir merkezinde sıcak karşılayamıyorum böyle bir durumu.

Benim babamın bir horozu vardı ben lisedeydim, tabi o zamanlar pazarda civciv satılıyordu renk renk. Hepsi büyüyünce horoz oluyordu. Bir de saldırgan normal değil. Bir tanesi kaldı ama mahalleye korku salıyordu, gelene geçene saldırıyordu. Kaç kez söyledik kes birine zarar verir diye dinlemedi. En son bir gün babama saldırmış, tepesine çıkmış kafasını gagalamış gözlüğü düşmüş kırılmış. O gün kesti horozu. Bunlar normal değil, yani ben köyde saldıran horoz görmedim. Bunlar dövüşçü oluyormuş sanırım o yüzden saldırganlar.

Sokak düğününü savunan arkadaşlar gelmemiş bu konuya :) Neyse, sonu olmayan bir kavgaya girmeyin. Diyelim ki şikayet ettiniz ve belediye zoruyla kümes kaldırıldı. Sizce kira kontratınız yenilenir mi yoksa yeniden taşınmak zorunda mı kalırsınız?

Sırf basligin merakıyla geldim inanın. Horozla ilgili nasıl bı dert acaba dedim. Keşke biraz daha bekleseydiniz. sakin dusunememissiniz. Siz inip rahatsız olunca aa tabiki biz hemen horozlarin icabına bakarız demelerini mi beklediniz. Bebeğiniz bu yaz bahçede tavuklu civcivdi ne güzel zaman geçirecek bunu dusunun. Bu ortamı arayıp bulamayan bakın birçok kişi varmış. Tartışma olunca moraliniz bozulmuştur biraz zamana bırakın. Bakarsiniz yeni taşınan da rahatsız olur ozaman bı çözüm bulunur

Mune abla insanlar sanırım kedi, köpek, kuş vb. Evcil olmayan hayvanlarla insanların bağ kurmalarını anlayamıyor. Sanki bir bibloymuş gibi geliyor onlara. Ama öyle değil işte yaşamayan bilemiyor :)
Herkesin fikrine saygı duyarım ama kendi adıma söylemem gerekir ki ben bağ kuruyorum, belki abartılı geliyordur ya da abarttığım düşünülüyordur ama şahsen tanımanız lazım ki duygularımda ne kadar samimi olduğumu anlayabilesiniz, mesela bu akşam ne yazık ki peşpeşe 2 haber seyrettim ve üzüntüden kahroldum, canavarın biri hamile bir tilkiyi vurmuş, zavallı hayvancık yapılan müdahalelere rağmen karnındaki bebeklerle ölmüş, başka bir canavarsa 4 tane flamingoyu vurmuş, ikisi anında ölmüş diğerleri yaralıymış ama yaralı flamingolarda kurtarılamamış.
Geçenlerde başka bir haberde de yine bir canavar ağaçtaki sincabı öldürmek için pompalı tüfeğini almış ama tüfek ateş alıp adam vurulup ölmüş.

Üzülmem için illa elimde büyümesi gerekmiyor, insanlar haklılar belki şehir hayatının yaşam kuralları var lakin o şehirlerde bir zamanlar o hayvanlarda bizlerle birlikte yaşıyordu, doğal ortamları vardı, onların yaşam alanlarına dikme gibi diktiğimiz beton yığınlarının arasında yaşam mücadelesi veren domuzlar, tilkiler, kuşlar, hatta karıncaları da haklı buluyorum, biz her yeri bizim deyip sahipleniyoruz, hayvancıklara kendi alanlarında dahi yer bırakmadık, yetmedi bir de vurup öldürüyoruz, kaçımız yolda yürürken kaldırımlarda gezen karıncaları ezmemek için dikkat ediyor?

Konuyu nereden nereye getirdim ama doğa ve canlılar hakkında çok doluyum, ondan olsa gerek bazen duracağım yeri bilemiyorum:KK43:

Back
X