Ev Sahibinin İhtar Çekmesi

Ama bunun için sizin evden tahliye davası sebebiyle çıkmanız lazım.Yani kendiniz ev bulup çıktınız diyelim arkadan birde baktınız ki başkasına kiraya vermiş hadi ben dava aciyim 1 yıllık kiramı alayım durumu yok bunu bilin mutlaka Sizin o evden mahkeme zoruyla çıkmanız lazım ki ondan dolayı o parayı alabilin
O kadar detaylı bilmiyorum ama eşime söylenilene göre ve internette bı video izlemiş orada denilene göre ev sahibi kendim gelicem diye cikartirsa kendi de gelmezse böyle olur falan diye.
Söylediğiniz için teşekkür ederim bu arada bı bakayım ben buna 🙏🏻

aynen yeğen 1. derece akraba değil ki, ihtarda ne yazıyor?
Ne sebeple ihtar çekiyor? Yeğenim oturacak yeterli bir gerekçe değil çünkü sizi çıkarabilmesi için.
Ne yazıyor ihtarda
Kirayı düzenli olarak ödemediğimizi (ki günü gününe öderiz), kira sözleşmesinin yenilenmeyeceğini, kira sözleşmesi bitmesine rağmen evde oturursak icra ile tahliye edileceğimiz yazıyor

Kirayı düzenli olarak ödemediğimizi (ki günü gününe öderiz), kira sözleşmesinin yenilenmeyeceğini, kira sözleşmesi bitmesine rağmen evde oturursak icra ile tahliye edileceğimiz yazıyor
Boş atmış dolu tutmaya çalışıyor sözleşmeniz dolması durumu ve gerçekten kirayı ödememe durumu hariç .

İhtar çekmesi harika olmuş, siz taşının yeni evinize , sonra gidin bakın gerçekten yeğeni mi oturuyor yoksa kiraya mi vermiş diye
Eğer kiraya vermişse hemen dava açın, bir senelik kiranizi alırsınız ev sahibinden
Mahkeme kanalıyla tahliye sağlanması ise ev sahibinin kiraya verme yasağı gündeme gelmez. Haliyle evi kiraya verse dahi tazminat alınamaz

Herkese merhaba. Önceki konularımda da bahsettiğim gibi ev sahibi sürekli evden çıkmamız için arıyordu. Biz de bir yandan ev kolileyip bir yandan ev bakıyorduk ve her eve de taşınılmıyor. Bir evin banyosu kötü rutubetli oluyor bir evin yerleri eski mermer duvarları sökük sökük oluyor vs.
Ev sahibi yine ve yine annemi aradı. Ben de dayanamadım ve bize müsade vermesini, zaten ev aradığımızı ve evinin çoğunun kolilendiğini yazdım. Birkaç gün önce şükürler olsun ki ev bulduk fakat ev sahibi bize ihtar çekmiş. Bu durumda ne yapmalıyız? Bir bilginiz var mı?
Hiçbir şey yapmanıza gerek yok. İhtar kiracının çıkması için çekilir 2 ihtardan sonra dava açılabilirdi eskiden şimdi arabulucuya gidilir. Orda anlaşılamazsa dava açılır. Sizin şuan yapmanız gereken hiçbir şey yok.

En başından bir meslektasa danışsaydiniz koştur koştur ev bakmanıza gerek kalmazdı. Ev sahipleri kafasına esen gün gidip ihtar çekerek kiracısina yine kafasına estiği kadar süre verip çıkmalarını istiyorlar. Fakat her somut olayda fesih dönemleri ve ihbar süreleri hesaplanmali ve ona göre ihtarname gönderilmeli. Yanlış zamanda çekilen ihtarnameye dayanarak dava açılamaz. Böyle bir durumla karşılaşan herkese tavsiyem ilk olarak ihtarnameyi beklemeleri. Ardından ihtar ve kira sözleşmesi ile bir avukata danışmaları. Çünkü bazen gerçekten insanlar dava korkusu ile koştur koştur taşınıyorlar.

Zaten çıkıyormuşsunuz boşu boşuna notere 700 TL ödemiş ev sahibiniz hem de size 6 ay daha süre tanımış 😅

Kirayı elden mi veriyordunuz

Zaten çıkıyormuşsunuz boşu boşuna notere 700 TL ödemiş ev sahibiniz hem de size 6 ay daha süre tanımış 😅
Konu sahibinin önceki konularını bilmiyorum ama.artik ev sahipleri de korkuyor evimi bosaltmazsa diye. Burda bu konuda çok konu okuduk malesef. Bu ev sahibi de giden param olsun ben işimi garantiye alayım demiş olmali

Konu sahibinin önceki konularını bilmiyorum ama.artik ev sahipleri de korkuyor evimi bosaltmazsa diye. Burda bu konuda çok konu okuduk malesef. Bu ev sahibi de giden param olsun ben işimi garantiye alayım demiş olmali
Çıkmıyorum diyen birine işler o hareket. Konu sahibi süre ver ev arıyorum zaten demiş. Pislik olsun diye 6 ay oturabilir şimdi ihtarın son günü ayrılmak için.. Akıllıca değil bilinçsizce bir şey ev sahibinin bu hamlesi..

Kirayı elden mi veriyordunuz
bir süre elden verdik daha sonra iban'a yatırmaya başladık ev sahibi uyarınca
Çıkmıyorum diyen birine işler o hareket. Konu sahibi süre ver ev arıyorum zaten demiş. Pislik olsun diye 6 ay oturabilir şimdi ihtarın son günü ayrılmak için.. Akıllıca değil bilinçsizce bir şey ev sahibinin bu hamlesi..
ev sahibi sürekli bizimle uğraştı ve bu son hamlesiyle çok stres olduk annem uyku bile uyumadı. valla 1 hafta içinde muhtemelen diğer eve taşınmış oluruz daha fazla sorun yaşamak istemiyoruz kirasını ödediğimiz evde rahat ettirmedi

Herkese merhaba. Önceki konularımda da bahsettiğim gibi ev sahibi sürekli evden çıkmamız için arıyordu. Biz de bir yandan ev kolileyip bir yandan ev bakıyorduk ve her eve de taşınılmıyor. Bir evin banyosu kötü rutubetli oluyor bir evin yerleri eski mermer duvarları sökük sökük oluyor vs.
Ev sahibi yine ve yine annemi aradı. Ben de dayanamadım ve bize müsade vermesini, zaten ev aradığımızı ve evinin çoğunun kolilendiğini yazdım. Birkaç gün önce şükürler olsun ki ev bulduk fakat ev sahibi bize ihtar çekmiş. Bu durumda ne yapmalıyız? Bir bilginiz var mı?
Bize ihtar çekti bizde istediğimiz gibi bir ev bulamadık. Dedik yasal prosedürü takip edebilirsiniz yakacak bir şeyimiz yok. Onlarda dava açtı:halay:

İhtar daha çok haber vermek gerekçe bildirmek için. Sorduğumuz avukatlar şunu yapmamız gerek demedi açıkçası.

İhtar çekmesi harika olmuş, siz taşının yeni evinize , sonra gidin bakın gerçekten yeğeni mi oturuyor yoksa kiraya mi vermiş diye
Eğer kiraya vermişse hemen dava açın, bir senelik kiranizi alırsınız ev sahibinden
Bencede hakki arasin

Ama bunun için sizin evden tahliye davası sebebiyle çıkmanız lazım.Yani kendiniz ev bulup çıktınız diyelim arkadan birde baktınız ki başkasına kiraya vermiş hadi ben dava aciyim 1 yıllık kiramı alayım durumu yok bunu bilin mutlaka Sizin o evden mahkeme zoruyla çıkmanız lazım ki ondan dolayı o parayı alabilin
bu durum böyle mi gerçekten.emin misiniz

Ev sahibi çık ben oturucam diye ihtar çekti, kiracı da korkup çıktı. Burda bir tahliyeye zorlama durumu yok. Haliyle ev sahibi artık oturmayıp başkasına kiraya verirse herhangi bir tazminat tehdidi ile karşılaşmaz

Back
X