• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev sahibiyle sorun yaşayan var mı?

mimosa11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2014
1.804
1.013
88
merhaba arkadaşlar.
dünden beri yazıyım mı diye düşünüyorum.
dün eşim kirayı aidatı ve yakıtı yatırdım diye ev sahibini aradı.
bayan da bu ay artış olacağını ve artış miktarını söyledi.
eşim de usulen bu sene artırmasak dedi.
bayanın dedikleri şunlar: ben her sene sizle uğraşamam.
istemiyorsanız çıkın.
sürekli problem çıkarıyormuşuz ki hiç bir ay hiç bir ödememizi aksatmadık.
ha bir iki gün gecikmeli yattığı oldu onu da arayıp izah ettik.
ilk eve bakmaya gittiğimiz gün kontratı yapalım ama biz ayın 15 inden önce kira ödeyemeyiz dediğimiz halde sonraları bize kirayı geç ödüyormuşuz muamelesi yaptı.
kontrat ayın 10 unda yapıldığı için kira da o gün ödenecekmiş biz geç ödüyormuşuz.
oysaki bunlar o gün konuşulmuştu.
dün çok canımız sıkıldı hemen ev baktık ama bi hesap ettik şu ara taşınmamız imkansız görünüyor.
ama bu kadın da bize evinde bedava oturuyormuşuz muamelesi yapıyor.
ayrıca oturduğumuz yer şehir merkezine çok uzak.
not: kadının bize zıtlaşma sebebi ilk eve bakmaya gittiğimizde ev 3+1 yazılmış nete ama bunlar bir odaya eşya doldurup kapısını da kitlemişler. içime sinmese de fazla vaktimiz olmadığı için evi tuttuk. bize eşyaları mayıs ayında alacaklarını söylediler. tabi biz eve sığmakta zorlandık ve mayıs ayında arayıp eşyaları almalarını söyledik. kadının annesi eşyaların sürekli durmasını istemiş eşim de yok demiş. çünkü biz baştan 3+1 ev aradık sığacak olsak 2+1 bakardık değil mi?
şimdi ben ya da eşim bu kadını arayıp kafamıza takılan içimize sinmeyen şeyleri söylesek mi?
yoksa kendimizi toparlayana kadar sabredip çıkarken mi söylesek?
iki üç aya toparlanıp çıkmayı düşünüyorum artık.

sinir olurum o bir odayı eşyayla doldurup kilitleyenlere.

bence çıkmaya karar verdiğiniz vakit söyleyin şimdi söyleyince bi işinize yaramayacak ki sadece gerginlik artmış olacak tartışma yaratılacak boşuna.
sizin ayın 15 inde ödemeniz bu kadar sorun olmamalı ev sahibini haksız buldum. herkesin maaş alma günü var, kontrat ı 15 inde imzalasaydı o zaman.
ev kirasını artırma konusunda da ev sahibinin üslup ve tavrı çok çirkin ama bir önceki sene verdiğiniz kira ile bir sonraki sene aynı olursa sizin ödediğiniz gerçek kira düşmüş olur enflasyondan dolayı. en fzla enflasyon oranı kadar artış olabilir.

bence çıkmaya karar verdiğiniz vakit söyleyin şimdi söyleyince bi işinize yaramayacak ki sadece gerginlik artmış olacak tartışma yaratılacak boşuna.
sizin ayın 15 inde ödemeniz bu kadar sorun olmamalı ev sahibini haksız buldum. herkesin maaş alma günü var, kontrat ı 15 inde imzalasaydı o zaman.
ev kirasını artırma konusunda da ev sahibinin üslup ve tavrı çok çirkin ama bir önceki sene verdiğiniz kira ile bir sonraki sene aynı olursa sizin ödediğiniz gerçek kira düşmüş olur enflasyondan dolayı. en fzla enflasyon oranı kadar artış olabilir.

enflasyon oranın da artırmış ama ne biliyim insan bi sorar gibi yapar yani.
ben böyle karar verdim diye olmazki bu işler.
bizim de ilk ev sahibimiz değil bu kadın sonuçta.
insan evine düzgün bakan, çocuğu olmayan, ödeme problemi olmayan kiracısına ona göre davranır.

valla bende bu ay kirayı yatırdım 50 tl zamlı olarak diye aradım. Adam bana bu sene 100 tl zam demezmi. başımdan aşağı kaynar sular döküldü. ama her yıl 50 TL diye konuşmuştuk dedim. geçen yıl sizin dediğiniz oldu bu yıl benim olsun dedi. elim mahkum şu an bir şey diyemedim. ama yaza doğru bende çıkacağım. Allah kendimize nasip etsin inşallah.

valla bende bu ay kirayı yatırdım 50 tl zamlı olarak diye aradım. Adam bana bu sene 100 tl zam demezmi. başımdan aşağı kaynar sular döküldü. ama her yıl 50 TL diye konuşmuştuk dedim. geçen yıl sizin dediğiniz oldu bu yıl benim olsun dedi. elim mahkum şu an bir şey diyemedim. ama yaza doğru bende çıkacağım. Allah kendimize nasip etsin inşallah.

niye bu kadar anlayışsız bu insanlar En Büyük KK

Icinizden ne söylemek geçiyorsa arayın söyleyin.
Kiracı olmak siginti olmak değil.
Ev sahibinin merhameti, inayeti, lütfuyla değil odediginiz parayla oturuyorsunuz o evde.

Aslında, her ev sahibi içten içe kiracidan korkar.
O, sizden korksun.

Icinizden ne söylemek geçiyorsa arayın söyleyin.
Kiracı olmak siginti olmak değil.
Ev sahibinin merhameti, inayeti, lütfuyla değil odediginiz parayla oturuyorsunuz o evde.

Aslında, her ev sahibi içten içe kiracidan korkar.
O, sizden korksun.

çok haklısınız bunlar kötü kiracı görmemiş göstermek lazım da bize yakışmaz.
bu söylediklerinizi aynen söylemek istiyorum ama bu sefer de birbirimizle hiç iletişim kurmadan oturcaz bir kaç ay sonra da çıkcaz mecbur :(

enflasyon oranın da artırmış ama ne biliyim insan bi sorar gibi yapar yani.
ben böyle karar verdim diye olmazki bu işler.
bizim de ilk ev sahibimiz değil bu kadın sonuçta.
insan evine düzgün bakan, çocuğu olmayan, ödeme problemi olmayan kiracısına ona göre davranır.
bende size katılıyorum benim 2005-2006 yıllarında ev sahibim 250-275-300 iştedi kirayı bizde çıktık şimdi 350-400 oturuyorlar kiradakiler o evde eski bina ben hala o evde olsam 500 ü bulacaktı.karşılıklı oturarak ve memnunsa arada zam yapmayarak anlaşılabilinir diye düşünüyorum bende benimde ananemin kiracıları var bu şekilde .

yok canım aldılar eşyalarını zaten o şekilde oturamazdık.

Ay iyi bari. Ev sahibiniz fazla saçmalamış.
Bizim de bir önceki ev sahibimiz daha kira günü geldiği gün arar sonra da kapıya gelirdi.
Bir sorun olduğunda eşim arar söylerdi, mutlaka ya hasta olurdu ya da cenazesi olurdu.
Aynı kişiyi iki defa öldürmüşlüğü bile var sırf gelip ilgilenmesin diye.
Ennde sonunda taşındık. Eve hiçbir zarar vermediğimizden eşim verdiğimiz depozitoyu geri istedi.
Adam vermemek için bin dereden su getirdi neredeyse üstüne bizden para alacaktı. Bu kadar da olmaz.
Eşim de Allah'a havale etti. Taşındığımız halde anahtarı teslim etmedi 1 ay kadar sonra da gidip kapıya atmış...

Şimdiki ev sahibimiz çok iyi.
Biz ararız gel kiranı verelim diye gelir.
Biz sorun olduğunda arıyoruz ve hemen ilgileniyor sağolsun...

Niye çıkmak zorundasınız?
Kontrat devam ediyor; kira artisiyla yenileniyor.
Bankaya odemiyor musunuz?
Eline mi Veriyorsunuz?
Birakin ev sahibi kivransin.
Ne yapacağını o düşünsün.
Evini yakarım, sulaleni .. deyin icabinda.
Arnavutum ben, kusura bakma.
Aniden sinirlenirim.

Ay iyi bari. Ev sahibiniz fazla saçmalamış.
Bizim de bir önceki ev sahibimiz daha kira günü geldiği gün arar sonra da kapıya gelirdi.
Bir sorun olduğunda eşim arar söylerdi, mutlaka ya hasta olurdu ya da cenazesi olurdu.
Aynı kişiyi iki defa öldürmüşlüğü bile var sırf gelip ilgilenmesin diye.
Ennde sonunda taşındık. Eve hiçbir zarar vermediğimizden eşim verdiğimiz depozitoyu geri istedi.
Adam vermemek için bin dereden su getirdi neredeyse üstüne bizden para alacaktı. Bu kadar da olmaz.
Eşim de Allah'a havale etti. Taşındığımız halde anahtarı teslim etmedi 1 ay kadar sonra da gidip kapıya atmış...

Şimdiki ev sahibimiz çok iyi.
Biz ararız gel kiranı verelim diye gelir.
Biz sorun olduğunda arıyoruz ve hemen ilgileniyor sağolsun...

ayy evet ilk zaman bizimki de aradı bir gün gecikince.
sanırım gıcıklığına yaptı.
çünkü gerçekten ihtiyacı yok.
depozitoyu galiba biz de alamıycaz vermez bu kadın.
eşimde diyoki çıkacağımız ay kira vermem eğer depozitoyu vermesse diyor.
çünkü evde bi hasar yok. zaten biz oturmadan önce boya filan yapılmamış müteahhitin yaptığıyla oturduk. bu durumda bizim boya badana yaptırmamız da gerekmez heralde.

Niye çıkmak zorundasınız?
Kontrat devam ediyor; kira artisiyla yenileniyor.
Bankaya odemiyor musunuz?
Eline mi Veriyorsunuz?
Birakin ev sahibi kivransin.
Ne yapacağını o düşünsün.
Evini yakarım, sulaleni .. deyin icabinda.
Arnavutum ben, kusura bakma.
Aniden sinirlenirim.

:) çok hoşsunuz.
çıkmak zorunda değiliz de bu kadının halleri bizi rahatsız ediyor.
evinde rica minnet oturuyor gibiyiz.:KK62:
bi de ben memurum çalıştığım yeri biliyor öyle bi rezillik istemem :(

ayy evet ilk zaman bizimki de aradı bir gün gecikince.
sanırım gıcıklığına yaptı.
çünkü gerçekten ihtiyacı yok.
depozitoyu galiba biz de alamıycaz vermez bu kadın.
eşimde diyoki çıkacağımız ay kira vermem eğer depozitoyu vermesse diyor.
çünkü evde bi hasar yok. zaten biz oturmadan önce boya filan yapılmamış müteahhitin yaptığıyla oturduk. bu durumda bizim boya badana yaptırmamız da gerekmez heralde.

Eğer kadın siz girmeden boya badana yapmış olsaydı sizin de yaptırıp temiz teslim etmeniz gerekirdi.
Ama o yaptırmadıysa siz neden yaptıracaksınız.
Ha girince kendiniz için yapsaydınız o ayrıydı ama çıkıyorsunuz diye yaptırmaya gerek yok bu durumda.

Back
X