• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev sorunsalımız...

mutluluk_uzak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
474
1
26
İstanbul
hanımlar herkese merhaba...bayadır kafamı kurcalayan ve bir türlü kararını veremediğim bir mevzu var.
Biz şu an kendi evimizde oturuyoruz,ancak ev küçük 65m2.Giriş kat oldugundan da biraz karanlık.Ben bu durumdan hiç memnun değilim.Ayrıca hamileyim,4 kişi olacagz inş.Ben ferah aydınlık bir eve cıkmak istiyortum..Bunu yapabilmek içn de ya evimizi satmalıyız,üstüne kredi çekip yeni bir eve bakmalıyız.Ya da kiraya verip biz de kiraya cıkmalıyız...Evimizin bulundugu semtte oturulacak daireler 200 000 tl civarı...Kiraya versek 650 tl gibi bi kira alırız sanırsam..Siz olsanız napardınz?
Ayrıca ev alsak da kiraya da cıksak baya uzak bi semte gitmemiz gerekecek(40 km mesafe)Çünkü kesemize göre evleri ancak o tarafta bulabiliyoruz...Şu an ailemle aynı apartmandayız...Bebek de olacak..Yalnız basıma zorlanırmıyım,alışırmıyım...Ne dersiniz???

cnm ınsanın evının ıçıne sınmesı çok onemlı. hepımız genış ev ısterız. mesela ben evımı çok sevıyorum 130-140 mt2 cıvarı. amma velakın kıra.:ssz: ınan bana kıracılık oyle zorkı..keşke yarısı kadar olsa benım olsa.
kıraya versen duzgun bı kıracı bulabılcekmisin .bak sende kıraya cıkacaksın kıracı gecıktırdımı senın kıranda gecıkecek. ayrıca hamıleymışsın. bebek olunca masrafınız artacak. eşinin durumu çok çok ıyı değilse bence vazgec bu fıkrınden.
yada sat ve daha ıyı bır ev bulursan onu al. ama kredı odemekde kıra ödemek gıbı zor cnm. borca gırmeyeceğiniz bı yer bulma ımkanınız olsa keşke....
eğer maddı durumunuz bunları çok rahat karşılamayacaksa otur oturduğun yerde derim malesef:26:

cnm ınsanın evının ıçıne sınmesı çok onemlı. hepımız genış ev ısterız. mesela ben evımı çok sevıyorum 130-140 mt2 cıvarı. amma velakın kıra.:ssz: ınan bana kıracılık oyle zorkı..keşke yarısı kadar olsa benım olsa.
kıraya versen duzgun bı kıracı bulabılcekmisin .bak sende kıraya cıkacaksın kıracı gecıktırdımı senın kıranda gecıkecek. ayrıca hamıleymışsın. bebek olunca masrafınız artacak. eşinin durumu çok çok ıyı değilse bence vazgec bu fıkrınden.
yada sat ve daha ıyı bır ev bulursan onu al. ama kredı odemekde kıra ödemek gıbı zor cnm. borca gırmeyeceğiniz bı yer bulma ımkanınız olsa keşke....
eğer maddı durumunuz bunları çok rahat karşılamayacaksa otur oturduğun yerde derim malesef:26:

ben kirada 6 yıl oturdum canım...Bilmezmiyim zorlugunu...Allah herkese basını sokacak bi ev nasip etsin..ama dediğin gibi içime sinmiyor..hakkımızda hayırlısı...

imkanınız varsa; sizi zora sokmayacaksa mevcut evinizin üstüne kredi kullanıp yeni eve çıkın. Allah gönlünüze göre versin inş. bir gün bende ev sahibi olurum inş. :17:

yeni ev kredisini ödeyecek gücünüz varsa daha geniş bi ev tabi ki alın hem bebekler için de güneş gören ev daha iyidir malum d vitamini sentezi için güneş gerek..ayrıca ev içinize sinmiyormuş insan evini sevmeli o yüzden kira yerine azıcık daha katınca zaten kredi ödeniyor kirada bebek ses çıkarıyor diye bile laf ederler..

Back
X