Ev temizliği-Görev Paylaşımı-İpin Ucunun Kaçtığı Bir Ev

isten kacta cikiyorsun bilmiyorum ama yemegin pismesini beklerken bi vileda atip kovayi wcye doktukten sonra bi guzel fircaladin mi gunluk temizlik bitiyor zaten yarim saatini almiyor. haftasonuda sil supur toz al filan iyi bi temizlik yapinca hergun ev missss.

Misafir geldiğinde düzenli ve temizse hiç takma gerisini :) arada yardimci cagirirsan ayrıntı işi de yapar... zaten calisiyormussun ne uzecksin kendini. O resimlerdeki evler hep öyle değildir zaten ama koyup da insani ne diye gıcık ederler bilmem...aslinda temizlik yemek vs konularda kasıp da yapamayanlari da uzmemek lazım titiz arkadaslari duyarli olmaya davet ediyorum:)

15 gunde her yer toz kıl olur kız

olsunnn

çoluk yok çocuk yok

kocaman insanlar yerde yuvarlanmıyor ya

benim evim olmuyordu valla zira halı yok bence en çok toz kıl sebebi özellikle o yeni kurulan evlerde halı tüyü

yazın toz çok olur da kışın kapı pencere de açılamıyor çok zaten evi otel gibi kullanıyoruz o zaman kirlenmiyor

Teşekkür ederim fikirleriniz için,
Yardımcı 2 ayda bir olacak şekilde geliyor zaten eşimin yardım etmesi de evde kendi annesi hiç elini sürdürmediği için eli hiç yatkın değil ve o yapmaya çalıştığında ev daha çok dağılıp" tamam ben hallederim" noktasına geliyorum ve engel oluyorum sanırım. Bunu nasıl aşacağım bir sorun da o sanırım.

Doğru yapmıyorsunuz yavaş yavaş o da öğrenecek aslında.
En azından bulaşık işini ona verebilirsiniz, bir fırçayla temizleyip makineye dizecek. Ne kadar zor olabilir.

hem çalışıyorum hemde iki küçüğk çocuk annesi olarak..

yıkadığım çamaşırları ipten toplayınca akşamına çocukları uyutuyorum dizi izlerken tv karşısında ütümü yapıyorum..

sürekli yerlere eğiliyorum çocukların bir sümüklü böcek edasıyla evde gezinip batırdıkları yerleri toplayarak odadan odaya geçiyorum..

mutfağa çay koymaya giderken yerdeki oyuncağı kaldırıyorum mesela dönerken başka bir dağınıklığı kaldırıyorum..

tuvalete girdiğimde tuvaleti yıkayıp çıkıyorum

banyoya girdiğimde duş almadan hemen lavabosunu yıkıyorum..

akşam uyumadan evvel bulaşık makinesine bulaşıkları mutlaka atıyorum ocağı siliyorum. tenceredeki yemekleri küçültüp saklama kaplarına alıyorum.. elim değmişken buzdolabına da bir çeki düzen veriyorum..

ev halkı uyuyor bende kirli çamaşır temiz çamaşır ayrımı yapıyorum çantamı düzeltiyorum ertesi gün giyeceğim şeyleri ayarlayıp yatıyorum..

off ben yazarken yoruldum valla..

hem çalışıyorum hemde iki küçüğk çocuk annesi olarak..

yıkadığım çamaşırları ipten toplayınca akşamına çocukları uyutuyorum dizi izlerken tv karşısında ütümü yapıyorum..

sürekli yerlere eğiliyorum çocukların bir sümüklü böcek edasıyla evde gezinip batırdıkları yerleri toplayarak odadan odaya geçiyorum..

mutfağa çay koymaya giderken yerdeki oyuncağı kaldırıyorum mesela dönerken başka bir dağınıklığı kaldırıyorum..

tuvalete girdiğimde tuvaleti yıkayıp çıkıyorum

banyoya girdiğimde duş almadan hemen lavabosunu yıkıyorum..

akşam uyumadan evvel bulaşık makinesine bulaşıkları mutlaka atıyorum ocağı siliyorum. tenceredeki yemekleri küçültüp saklama kaplarına alıyorum.. elim değmişken buzdolabına da bir çeki düzen veriyorum..

ev halkı uyuyor bende kirli çamaşır temiz çamaşır ayrımı yapıyorum çantamı düzeltiyorum ertesi gün giyeceğim şeyleri ayarlayıp yatıyorum..

off ben yazarken yoruldum valla..

Ha ha,
çocuklu çalışan kadın olunca pratik olmak zorundayız zaten :)

3 yaşında kızım var çalısmiyorum 3 yıldır.
4 yıllık evliyim. Esim ilk günden beri ev işinin yarısını hatta fazlasını yapar bazen. İşten geldi yorgun o zmn o otursun diye bişey yok.. o isteyken ben yan gelip yatmiyorum sonuçta. Ev boş değil kızım 40 kere dağıtıyor topluyorum yemek yapıyorum parka gidip saatlerce peşinde kosturuyorum. Çamaşır asiyorum. Oyun oynuyorum ki bu başlı başına bir iş. Eşim de geldiğinde elinden geleni yapıyor. Kızım uyuduktan sonra işler bitince beraber dinleniyoruz.
Çocuk yokken hersey kolay ama çocukla çıldırmamak için düzen şart. Es yardımı mutlaka olacak. Şimdiden bunu ayarlayın.

Merhaba Arkadaşlar,

Benim derdim buradaki dertler yanında tabii ki ummanda damla ama herkesin de kendine göre bir derdi var işte.
8 Aylık evliyim ve evlenene kadar hiç ne temizlik ne yemek yapmamıştım. Şimdi yemek işi oturdu ama temizlik ne yazık ki beni deli ediyor. İpin ucu bir kaçtı mı bir daha ki misafir gelene kadar ev savaş alanına dönüyor. İş çıkışı yemeği hazırlayıp topladıktan sonra eşimin televizyon karşısına uzanıp yorgunum demesi benim de iş yapmamama sebep oluyor çünkü bende akşama kadar yoruluyorum ve o oturursa bende otururum diye hiç bir iş yapmıyorum.

İnstagramdan vs. bakıyorum bazı arkadaşlar hem çalışıp hem de çok düzenli olabiliyorlar bunun yöntemi nedir? Hem çalışıp hem de nasıl düzenli olunuyor ve en önemlisi eşlerin yardım etmesi için nasıl yaklaşmak gerekiyor?

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için şimdiden

ayyy kendimi gördüm sen de resmen. ben de aynı şekilde düşünüyorum eşim de işin ucundan tutmazsa salıveriyorum gidiyor. ama dağınık pis evde de huzursuz oluyorum. kavga çıkarıyorum bazen evi şey götürüyo biri girse salonu tuvalet sanacak yeter eve giresim gelmiyo diye. eşim annesinin evinde kendi suyunu bile kendisi almaz annesinden ister! ben annemin evinde ne süpürge çalıştırdım şimdiye kadar ne bulaşık makinesi ne çamaşır makinesi. yatağımı toplamamak için kapımı kitler çıkardım evden:KK48: öğrencilik evimse 3 kafadar arkadaşça tek bir kaşık kalmayana kadar bulaşık yıkamadığımız hatta tavayı ıslak mendille silip tekrar kullandığımız bir evdi:KK53:

ikimiz de testembel gelmişiz bu yaşa. alışmak biraz zor oldu. ilk sene eve davetsiz biri gelecek diye kapı çalınca ikimiz de korkulu gözlerimizle birbirmize bakıyoduk:KK53: sonra işte temizlik yaptığımız zamanlarda ben hep motive ettim eşimi ya bak ne güzel oldu, insanın içi açılıyo, temiz evde oturmak kadar keyiflisi var mı, daha sık yapalım falan... şimdi de haftada bire düşürdük. eşim evde olmazsa ben tek yapıyorum ama o da geldiğinde yorgunum yemek yok diyorum yemeği yapıyor bulaşıkları makineye atıyor falan öyle idare ediyorum arada:KK52:
ama konu açılınca hiç bana yardım etmiyosun diye şikayet etmedim, bu benm işim değil, evi temizlememi istiyosan çıkayım işten evi hergün pırıl pırıl yaparım. 8 saat milletle uğraşıcağıma 1 saatte temizliği yapar akşama kadar da yatar popo büyütürüm dedim. o yüzden şimdi bana yardım ettiğini düşünmüyor ev işlerine el atmanın kendi görevi oldğunun farkında

ben temizliği bıraktım haftada bir
süpürge toz wc banyo yapıyorum.
balkonu ne zaman yaptım en son bayramda. :KK9:
yazın 23.30 evde oluyorum en erken. evime bu yüzden yazın kimse gelmez. lütfen bana pis demeyinn

Kişi ile alakalı bir durum canım o.Ben ev o kadar dağınıkken asla rahat edemem ve ne tv nede nete takılamam.
Bir gün evi topla ,diğer gün sil,diğergün vc banyo temizle,
Yemeklerini hafta sonundan hazır et at buzluğa.Misal köfte yap at,dolma biber doldur at.Yemekte harcadığın zamanı temizliğe kaydır.

Bende rahat edemiyorum 3 günün sonunda geliyorlar bana da ama inadımdan da yapmıyorum bazen işte bir de galiba robotlaşmak her işi yapıp eşimi annesinin rahatına alıştırmak istemiyorum açıkçası.

Hani hayat müşterekti? Kadin sabahtan aksama is yerinde yorulsun gelsin yemek yapsin ardindan mutfagi toplasin yorulsun ama koca yattigi yerden yorgunum desin! Oldu!
Böyle tembel erkek yetistiren annelere selam olsun
Ben iste bu yuzden evlenmek istemiyorum kimsenin arkasini toplamak için gelmedim dünyaya

Hayat müşterek mi o da ne ! Ne yazık ki üzülerek söylüyorum ki (benim için) yok öyle bir dünya. Kayınvalidem dünya tatlısı çok iyi bir insan ve benden bu konuda hala özür diler, eşim yıllar sonra doğduğu ve çocukluğunda hastalıklar geçirdiği için evlendiğimiz güne kadar masadan tabak kaldırtmamışlar desem yeridir. Umarım sizin hayat yükünüzü azaltacak biri çıkar karşınıza :)

Ben de yemek işini duzene sokamadim. Her gun ne pisirsem diye dusunuyorum. Temizligi seviyorum. Haftada 1 kez sil supur tamam. Wc banyo kullandikca sık sık temizlerim zaten. 2 kisilik evde baska ne olabilir ki.

Bana da zevk aldığım için sanırım yemek kolay geliyor dolaba baktığımda bir haftalık yemeği belirleyip yapabiliyorum. Bir de boş zamanlarımda dondurucuya attığım yemekler can kurtarıcı oluyor kritik zamanlarda. 1 Kez süpür sil hiç yeterli olmuyor çünkü yaz mevsimi kıyafetler günlük değişiyor, nevresim max. 1 hafta yıka kurut ütüle vs. iş sadece temizlik olsa keşke :( Birde toz saç kıl vs. beni delirtiyor her köşede buluyorum haftada en az 2 gün süpürdüğüm halde :( WC ve banyo eşim her çıkarken temizliyor çok şükür ona dokunmuyorum :)

çalışıyorum, hamileyim, evim dublex

eşim öyle çok ahım şahım yardım etmez pis ve dağınık değil buşalık makinasını falan boşaltır haftalık temizliğimde koltuk falan çeker

cumartesi öğleden snra büyük temizliğe ayırıyorum vaktimi (sil süpür toz al banyo mutfak) aylık cam sil mutfak detaylı temizlenir vs bunun için kadında tuabilirsiniz, onun dışında her akşam evde düzenli yemek yapıyorum mutfagımı toplar tv odamıza geçeriz haftada 2 3 kere banyo lavabo vs ovarım elim sürekli üzerinde olduğu için dağılmıyor pislenmiyorda

1 yıllık evliyim:)

Maşallah umarım bende kısa zamanda rayına sokabilirim :) Ben hiç bir şeye yetişemediğimi düşünüp çocuğa yakın zamanda ihtimal bile veremiyorum ne yazık ki :)

Bizim mutfağımız küçük olduğu için yemekleri salonda yiyoruz ve sonrası TV vs. sanırım o daha uzun oturmamızı ve yorgunluk çökmesini sağlıyor bizde mutfakta yer toplar kalkarsak hem iki yer birden batmaz hem de iş hızlı biter, bunu 8 ayda şimdi düşünebildim yalnız :D

2 yillik evliyim calistigim donemler facia gibi benim icin. Esim solersem yapar ama hem yarim yamalak yapiyor icime sinmiyor basima tekrar is cikariyor diye istemiyorum yapmasini. Ilk evlendigimde evim hipodram gibi 5 oda kocamn mtfak camlari demiyorum bile. O bulsklr tezgahda 2 gun bklerdi. Yetisemiyordum cunku. Simdi evim kucuk cuma aksamlari isten cikinca esim o gun gec gelir mesaisi olur genelde o gelene kdar sil supur derken baya yapiyorum birşeyler. Ama cam pencere kapi ugrasamam ayda 1 temizlikci gelse tamamdir.

Hayat müşterek mi o da ne ! Ne yazık ki üzülerek söylüyorum ki (benim için) yok öyle bir dünya. Kayınvalidem dünya tatlısı çok iyi bir insan ve benden bu konuda hala özür diler, eşim yıllar sonra doğduğu ve çocukluğunda hastalıklar geçirdiği için evlendiğimiz güne kadar masadan tabak kaldırtmamışlar desem yeridir. Umarım sizin hayat yükünüzü azaltacak biri çıkar karşınıza :)
Benim de cocuklugum hastanelerde gecti ama iyilesince anneme hep yardim ettim su an hayatımın tum sorumluluğu bende kira faturalar is yemek hersey yani ve hep dediğim bir laf vardir onu da siz yazmışsınız bana hayatta aldigim yukleri hafifletecek biri lazim yoksa simdiki sorumluluklarin üzerine bir de koca adamin yükünü alamam

olsunnn

çoluk yok çocuk yok

kocaman insanlar yerde yuvarlanmıyor ya

benim evim olmuyordu valla zira halı yok bence en çok toz kıl sebebi özellikle o yeni kurulan evlerde halı tüyü

yazın toz çok olur da kışın kapı pencere de açılamıyor çok zaten evi otel gibi kullanıyoruz o zaman kirlenmiyor

15 gunde bir temizlik halisiz bir ev:KK57:

Amann koy g..ne rahvan gitsin

Ben oyle yapiyorum,

Birak daginik kalsin,

esler zorlamayla yarsimci olmuyo genelde , bu yastan sonra da cocuk terbiye eder gibi adam terbiye edemiyosun,

Benim aksam bulasiklarini bile makineye koymadan.yattigim.cok oluyo,basima da bisey gelmedi bu zaman kadar :KK53::KK53::KK53::KK53:

Sanki mis gibi temiz duzenli olunca boynumuzda madalyayla geziyos

Ya iyi de misafir geleceği zaman eziyeti çeken ben oluyorum :KK43: Bir de ileride çocuğumuz olursa mis gibi bir evde büyümesini istiyorum ve bu durum beni ciddi anlamda rahatsız ediyor kurtulmam lazım :rolleyes:

Merhaba Arkadaşlar,

Benim derdim buradaki dertler yanında tabii ki ummanda damla ama herkesin de kendine göre bir derdi var işte.
8 Aylık evliyim ve evlenene kadar hiç ne temizlik ne yemek yapmamıştım. Şimdi yemek işi oturdu ama temizlik ne yazık ki beni deli ediyor. İpin ucu bir kaçtı mı bir daha ki misafir gelene kadar ev savaş alanına dönüyor. İş çıkışı yemeği hazırlayıp topladıktan sonra eşimin televizyon karşısına uzanıp yorgunum demesi benim de iş yapmamama sebep oluyor çünkü bende akşama kadar yoruluyorum ve o oturursa bende otururum diye hiç bir iş yapmıyorum.

İnstagramdan vs. bakıyorum bazı arkadaşlar hem çalışıp hem de çok düzenli olabiliyorlar bunun yöntemi nedir? Hem çalışıp hem de nasıl düzenli olunuyor ve en önemlisi eşlerin yardım etmesi için nasıl yaklaşmak gerekiyor?

Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için şimdiden
.

instegram filan sosyal medyanın reklam kaynağı
emin ol çalışan hiçbirkadının ev işleri 4 4 lük olmuyor
tabiki en azami çabayı göstererek derli toplu kalmayı başaran insanlarda yok değil
ben çözümü tabletimde buldum
:)
mutfağa yatak odasına banyoya taşıyorum
işlerimi yaparken sevdiğim bir dizi ye de göz ucu ile bakıyorum
dizi mi seyrediyorum ev işimi yapıyorum net olmasa bile :)
günün sonunda dağınıklığım kalmıyor
işin açıkcası yorulduğumu farketmeden işler bitiyor
birde
iş dönüşü önce bir oturup dineleneyim yapmıyrum
çünki kalkmak çok zor oluyor
gelir gelmez önce mutfağa sonrada diğer odalardaki derleme toparlama işlerine girişiyorum
sil süpür filan hafta sonuna kalıyor
ev dağınık olmayınca
yorucuda olmuyor

Benim ilk sıkıntım bu işte yemek hazırlayıp yemeği yedikten sonra salonda biraz oturayım derken zaman geçiyor ve kalkamıyorum. Tableti bende bir deneyeyim bakayım :) Teşekkürler:KK68:

Hem çalışıp hem ev ..
alkışlıyorum. .
En zoru ikisi bir arada ..
Günlük rutin işleri yaparsan birikmez. .
Mesela birgün süpür..
Birgün toz al ..
Birgün wc yıka ..
Düzene oturtmak ..
Çok yorulmazsın rutin olursa. .
Eşinde yardımcı olmalı ..

Bir düzene oturttuğum konu yemek :) İnşallah diğerlerinde de en kısa zamanda bir düzene oturtur rutin hale getirebiliriz :)

Back
X