Ev Yapimi Peynir (resimli)

ilayda26

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2007
922
3
0
Fransa
tarifi nereye ekleyecegimi bilemedigim için, bu bölüme koydum

2,5 litre süt
Yarım çay bardağı limon suyu (küçük kahveci bardağı ile)
1 çay kaşığı tuz

Sütü kaynatıp, soğuttuktan sonra 1-2 gün buzdolabında bekletip,
üzerindeki kaymağı alıyoruz. (kaymak sevmeyenler sütü kaynattıktan sonra hemen peynir yapabilirler)
Kalan sütü tekrar ısıtıp, kaynamaya başlayınca limon suyunu hızlı bir hareketle içine döküp bir iki kez karıştırıyoruz.( limon suyunu önce bir bardağa sıkıp, aniden tencereye eklemek önemli, azar azar dökünce peynir oluşmayabiliyor)
Peynir çökeltisi oluşup, sarı suyu görününce altını söndürüp, tuzunu ekliyor ve soğumaya bırakıyoruz. İyice soğuduktan sonra süzgece döküp süzüyoruz. Süzülen su hamurişlerinde kullanılabilir. Hatta dün ekmek yaparken su yerine peynir suyu kullandım daha besleyici olsun diye.

sende bendensin kiz.bende bayilirim böyle bazi seyleri kendim yapmaya.bende bu tarifi yaparim ara sira.kendim evde kaymak ve tereyagida yapiyorum.ellerien sagliik.

Bende arada lor yaparim kaymak tereyagi demedim onunda tarifini azeri kizi verirse denerim ben... :))

Bende bu gün yapıcam. Ama ben bozulan sütten yapıyorum. Normalde sütün ömrü üç gün ya ben üç günde bitmeyen sütleri biraz daha bekletip bozulmasını sağlıyorum sonra 5 10 dk. kaynatıp içine tuz atıyorum sonra onu süzüp bez torbaya koyuyorum üzerine agır bir tencere koyup suyunun süzülmesini sağlıyorum. Hem güzel bir peynir oluyor hemde günü geçen sütleri atmamaış oluyorum.

Bu tarif çökelek tarifi olabilir mi acaba.
Peynir yapmak için peynir mayası kullanılıyor.

Çökelek ya da lor yapmak için kaynarken tuz koyulabilir. Limon suyuna gerek yok.

geçen gün benimde dolapta açıp unuttuğum bir kutu sütüm heba oldu ondan sonra düşünmeye başladım birşeyde değerlendirebilir miydim diye bunun üzerine araştırmaya başladım. sizin bozulmasını sağladığınız süt nasıl oluyor acaba merak ettim. benim süt bardağa boşaltığımda direk sarı suyu aktı acaba bahsettiğiniz bozulma böyle birşey mi? bir de sarı su akıyor ama sünerek akıyor yada yoğurt gibi oluyor hangisi sizin bahsettiğiniz bozulma? bir de ne kadar sağlıklı oluyor haliyle çocuklara da yedireceğim.

aynen ...

bide bozulmamış sütle olmuyormu allahaşkına bu

Bende bayağıdır düşünüyorum yapmayı mutlaka deneyeceğim, bir tanıdığım süte kaynayınca limon suyu ile birlikte bir bardak ayranda koymuş ve çok beğenmiş herkes.

ben limon suyuyla yapıldığını bilmiyordum valla annem eczaneden peynir mayası alır onunla mayalardı peyniri ilk defa duydum çok ilginç birşey daha öğrenmiş oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…