evcıl hayvan

diablo

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
851
294
303
İstanbul
merhaba;

evımde besledıgım kedım var. hamılelıkten once yaptırmam gereken test varmı? Hamılelık dusunuyorum. test varsa ne testı ogrenebılırmıyım?

yada hamıle kaldıktan sonramı test yapılıyor.
Tesekkurler

Canım toksoplazma denilen testi yaptıracaksın...test sonucun pozitifse iyi çünkü vücudunun bağışıklığı var demektir...yok negatifse kadın doğum uzmanın seni bu konuda yönlendirecektir..mesela hamileligin boyunca ciğ et ile mutfakta temas etmemeye çalış mümkünse eldiven tak, bu sadece hamileler için değil hepimiz için geçerli aslinda et tahtası ile sebze kesme tahtan farklı olsun periyodik olarak çamaşır suyuyla dezenfekte et...Bir de yanlış bilinen kedilerin ana konak değil ara konak olduğudur tıp tarihinde hiç bir kedi ve köpekten insanları hasta edecek virüs bakteri parazit geçmez ama sahipler üşenip de çig et,tavuk,balık yedirirlerse evcile de yazık sahibine de..16 senedir evimde bi dolu kedi besleyen biri olarak ki biri evli iki kızım var hiç bir hastalıkla karşılaşmadım...pisolarımın düzenli olarak ciğ hiç bi şey vermeme ragmen üc ayda bir parazit haplarını veriyorum, dışarı çıkmamalarına rağmen senede iki kere ense damlalarını damlatırım...Lütfen bi bebişin olursa,pisonu sokağa atma unutma ki evinde evcil besleyenlerin bebeklerinin bağışıklık sistemi diğer bebeklere göre daha kuvvetli.Şimdiden hayırlı olsun diyorum benim canım

tesekkurler cevabın ıcın. kedıme gelıce 3 senedır bakıyorum suanda 3 yasında ve hıc sokak gormedı. sokaga atınca yasayamaz. cocuklarımında aslında kedımle bırlıkte yasamasını ıstıyorum hayvan sevgısı daha cok vıcdanlı olmasını saglar gıbı gelıyor.
ben sadece hem kedım hemde bebgım ıcın saglıklı olması ıcın sordum. kedım cocuk 1 yasına gelen kadar annemde kalack. annem kedıme ılk torunum dıyor:)))

merhaba

o kadar etkilendim yazınızdan,benimde bi kızım var evimde ona kardeş yapmak için uğraşıyorum 4 gün önce tüp bebek yaptırdım. hiç bi endişem olmadığından doktoruma dahi söylemedim kedişim olduğunu. ama sokaktaki yavrularla çok temasım oldu o nedenle aslında bi test yaptırmayı düşünüyorum. benim kedişim kuru mamadan başka hiç bi şey yemiyor. bebişim doğana kadar karnımda onu sevmeli doğuncada onun yanında olmalı evet biraz meşakkatli olacak benim kızım çok oyuncudur ama ondan 1 hafta bile olsa ayrılmak benim bi yanımı alır götürür. ben akşamları eve koşa koşa gelirim kızımı özlediğim için. sizin gibi insanların çok çok olmasını dilerim.ben biraz saplantılı bağlıyım patiğe farkındayım ama allah beni ondan ayırmasın allahım kızısıma uzun sağlıklı ve ailemin içinde bir ömür versin.
daha önce bir kızımı kaybettim insan hatası nedeniyle saplantım birazda ondan. kimselere güvenemem kızımın bakımını.
sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…