Canım toksoplazma denilen testi yaptıracaksın...test sonucun pozitifse iyi çünkü vücudunun bağışıklığı var demektir...yok negatifse kadın doğum uzmanın seni bu konuda yönlendirecektir..mesela hamileligin boyunca ciğ et ile mutfakta temas etmemeye çalış mümkünse eldiven tak, bu sadece hamileler için değil hepimiz için geçerli aslinda et tahtası ile sebze kesme tahtan farklı olsun periyodik olarak çamaşır suyuyla dezenfekte et...Bir de yanlış bilinen kedilerin ana konak değil ara konak olduğudur tıp tarihinde hiç bir kedi ve köpekten insanları hasta edecek virüs bakteri parazit geçmez ama sahipler üşenip de çig et,tavuk,balık yedirirlerse evcile de yazık sahibine de..16 senedir evimde bi dolu kedi besleyen biri olarak ki biri evli iki kızım var hiç bir hastalıkla karşılaşmadım...pisolarımın düzenli olarak ciğ hiç bi şey vermeme ragmen üc ayda bir parazit haplarını veriyorum, dışarı çıkmamalarına rağmen senede iki kere ense damlalarını damlatırım...Lütfen bi bebişin olursa,pisonu sokağa atma unutma ki evinde evcil besleyenlerin bebeklerinin bağışıklık sistemi diğer bebeklere göre daha kuvvetli.Şimdiden hayırlı olsun diyorum benim canım