- 20 Mayıs 2025
- 79
- 10
- 3
- Konu Sahibi TurkishKleopatra
Evde kedi mi daha temiz ve rahat beslenir yoksa köpek mi?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kedi daha kolay , kopegı de dısardakilere araba bagajına mama koyup gördüğünüz heryerde besleyebilirsiniz biz öyle yapıyoruz .İkisinden birini sahiplenmek istiyoruz temiz ve kolay olması benim için önemli. Siz evcil hayvan besliyor musunuz
Temizlik açısından rahatlığı kastetmiştim çünkü daha önce evde bir evcil hayvanla yaşamadım. Kedi aldık üstelik iki tane. Birini ben birini eşim seçti. İlk başlarda evdeki varlıkları bana garip geliyordu biraz da korkuyordum ama şuan alıştım ve çok bağlandım. Çok seviyorum eşimden bile daha fazla bağlandım diyebilirim. Karakterleri varmış onları tanıyınca aramızdaki bağ daha da güçlendi. Tek bir sıkıntım var bunu atlatmak istiyorum. Ben küçükken birden uyandığımda başımın üstünde bir kedi vardı çok korkmuştum günlerce uyuyamadığımız hatırlıyorum. Şuan bizim kedilerle aynı odada uyuyamıyorum. Gündüz uyurken sıkıntı yok ama gece uyuyacağım zaman onları odadan çıkarıyorum sabah ilk işim onlara kapıyı açıyorum yine. Sence geceyi odanın dışında geçirdikleri için üzülüyorlar mıdır?Sahiplenme düşünceniz güzel fakat rahatlık diyorsunuz, anlayamadım. Kedi de köpekte ilgi sevgi bekler, yorgun olsanız da zaman ayırmanız gerekir ve bunu severek yapabilmeniz.. Çok iyi düşünmenizi tavsiye ederim. Çünkü alıp bırakıldıklarında çok üzülürler. Onların da bir kalbi var hem de kocaman![]()
İki tane kedi aldık çok güzeller muhteşem canlılar. Kocam şimdi de köpek için ısrar edip duruyorikisine de bakan biri olarak söylüyorum bahçeli bir eviniz yoksa, günde en az iki kez yürüyüşe çıkarma imkanınız yoksa ve kokudan şikayetci olacaksanız köpek sahiplenmeyin.
köpeğe bakmak daha zordur. kedi 8-10 saat yalnız bırakılabilir, köpek bırakılmıyor. ya da benimki bırakılmıyordu bilmiyorum
kedi kokmaz, tuvaletini kuma yapar, kendini temizler.
Valla sokakta 2 yavru kedi annesi bırakmış gitmiş, perişan haldeydiler gözleri açılmıyodu bile enfeksiyondan. Aldım getirdim sahiplendim . Onların odası ayrı zaten hepimizin odası gibi.Temizlik açısından rahatlığı kastetmiştim çünkü daha önce evde bir evcil hayvanla yaşamadım. Kedi aldık üstelik iki tane. Birini ben birini eşim seçti. İlk başlarda evdeki varlıkları bana garip geliyordu biraz da korkuyordum ama şuan alıştım ve çok bağlandım. Çok seviyorum eşimden bile daha fazla bağlandım diyebilirim. Karakterleri varmış onları tanıyınca aramızdaki bağ daha da güçlendi. Tek bir sıkıntım var bunu atlatmak istiyorum. Ben küçükken birden uyandığımda başımın üstünde bir kedi vardı çok korkmuştum günlerce uyuyamadığımız hatırlıyorum. Şuan bizim kedilerle aynı odada uyuyamıyorum. Gündüz uyurken sıkıntı yok ama gece uyuyacağım zaman onları odadan çıkarıyorum sabah ilk işim onlara kapıyı açıyorum yine. Sence geceyi odanın dışında geçirdikleri için üzülüyorlar mıdır?
Onlara ait bir odanın olması çok tatlı ama kendilerini güvende hissediyorlar mıdır. Gün içinde ben evin içinde gezip dururum bütün kapılar açıktır. Kediler benim veya eşimin olduğu yere gidiyorlar. Eşim onlar bizim yanımızda kendilerini güvende hissediyorlar dedi. E gece dışarıda korkuyorlar mıdır diye düşünmeden edemiyorumValla sokakta 2 yavru kedi annesi bırakmış gitmiş, perişan haldeydiler gözleri açılmıyodu bile enfeksiyondan. Aldım getirdim sahiplendim . Onların odası ayrı zaten hepimizin odası gibi.
Uyuyacakları zaman gidip odalarında uyuyorlar bu sorun muydu? Ablam diyor ki “Allah aşkına ben gelince kedilerin yatağında uyumak istiyorum aşırı güzel” diyebenimkilerin keyfi çok iyi. Aklıma takıldı şimdi.
Bence aynı odada uyumanın bir mantığı yok.Onlara ait bir odanın olması çok tatlı ama kendilerini güvende hissediyorlar mıdır. Gün içinde ben evin içinde gezip dururum bütün kapılar açıktır. Kediler benim veya eşimin olduğu yere gidiyorlar. Eşim onlar bizim yanımızda kendilerini güvende hissediyorlar dedi. E gece dışarıda korkuyorlar mıdır diye düşünmeden edemiyorum. İki kere denedim ama asla rahat hissedemedim eşim yatakta hareket ettiğinde ben korkuyla uyanıyordum sürekli. Onlardan asla korkmuyorum ama uyurken bana yaklaşma fikri beni korkutuyor. Keşke korkumu yenip aynı odada uyusaydık
Ama bizim olmadığımız ortamda güvende hissediyorlar mıdır?Bence aynı odada uyumanın bir mantığı yok.
Birlikte uyumak isteyebilir bazı kediler kendini öyle güvende hissediyormuş. Benim kedim canı isterse gelir yanımızda uyur erken uyanmazsam ağlayıp uyandırırİyi de anlamadım ki, zaten sizinle değiller mi? Gün içinde beraber değil misiniz? Yatınca ayrı yerde yatmaları neden güvensizlik versin ki?