• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde bitmek bilmeyen sorunlar

Valla tutamıyorum kendimi, gülme tuttu 10 dakikadır. Allah iyiliğini versin konu sahibinin

Nedir bu ergen kız tripkeri ya cidden kaç yaşındasınuz siz, yorumlarda göremedim? Siz ailenizin halinden anlamaya çalışıyor musunuz? Siz o evde yük olduğunuzun farkında mısınız? Bence biraz gözünüzü açmanız lazım. Gerçekçi olun biraz. Sağdan soldan duyduğunuz laflarla kendinizi avutup üste çıkıyorsunuz. Tek bıkan, anlaşılmadığını düşünen siz misiniz bu evde?
Bir evde yetişkin, okumayan, çalışmasına engel olacak bir durumu olmayan ama çalışmayan herkes o aileye yüktür ve haddini bilmesi gerekir. Sizin de haddinizi bilmeniz gerekiyor. Bedavadan yaşıyorsunuz ama verdiğiniz 45bin, yaptığınız ev işi gözünüze batıyor
O evde kaldığınız sürece bu yaşama mahkumsunuz. Ama bir şeyleri değiştirmek istiyorsanız kalkın kpss falan çalışın, bir işe girin. Hem belki kafanız dağılır da evdeki tezgahın değişmesini bu kadar istemezsiniz
Akşam 8 de dışarıya çıkmak için bile izin alamıyorum bana bu baskıyı kısıtlamayi yaşatmaya haklari var mı ? Sırf izin alabilmek için yalan bulmaya çalışıyorum. Evden gidiş saati önemli değil onlar için dönüş saati önemli ! Bana bu kadar kısıtlama yapıyorlarsa benimde hiçbir şey umrumda olmaz . Bu arada eve para getirsem de akşam dışarıya çıkmama izin vermezler

İyi o zaman bende kendimi geliştirmek istiyorum ancak bu ülkede değil yurtdışında ! Babam sinirli bir insan olduğu için ve yüzüne karşı konuşmadığım için anneme dedimki babamla benim için konuş yurtdışında birkaç tanıdık var oraya gitmem için yardımcı olsunlar orda kendi düzenimi kurdugumda yardım ettikleri kadar karşılığını verirrim ( para) bu da olmadı annem babamla konuşmadi iyi o zaman benim için sorun yok ! Benim için ugrasmazlarsa bende onlar için uğraşmam benim tek hedefim var o da yurtdışına gitmek
şu ananı babanı bi sal artık be.
anneme dedim olmadı yok babama dedim yok akrabama dedim.
git iş bul çalış. akşam 8 de dışarı çıkamam diyorsun yurt dışı hayalleri kuruyorsun. yurt dışında akrabaların başında mı bekleyecek senin? orada da yalnız olacaksın. daha kendinden haberin yok ki.
hiçbir şey yapamıyorsan bazı butikler oluyor. kasada duracak eleman arıyorlar. satış danışmanlığı da yapıyorlar ama butikler küçük olduğu için çok yorucu olmaz. takı dükkanlarında da çalışabilirsin o şekilde. sonra biriktir birkaç ay. biriken parayla da şehrindeki öğrenciyle veya çalışan bir kadınla ayrı eve çıkarsın. ev arkadaşı ilanları açan güvenilir siteler var ya da öğrenci sayfaları, oralardan bak.
asosyallikten kafayı sıyıracak seviyeye gelmişsiniz hala anne baba tezgah diyorsun. tezgah değişince hayatın mı renklenecek?

git iş bul çalış. akşam 8 de dışarı çıkamam diyorsun yurt dışı hayalleri kuruyorsun. yurt dışında akrabaların başında mı bekleyecek senin? orada da yalnız olacaksın. daha kendinden haberin yok ki.
hiçbir şey yapamıyorsan bazı butikler oluyor. kasada duracak eleman arıyorlar. satış danışmanlığı da yapıyorlar ama butikler küçük olduğu için çok yorucu olmaz. takı dükkanlarında da çalışabilirsin o şekilde. sonra biriktir birkaç ay. biriken parayla da şehrindeki öğrenciyle veya çalışan bir kadınla ayrı eve çıkarsın. ev arkadaşı ilanları açan güvenilir siteler var ya da öğrenci sayfaları, oralardan bak.
asosyallikten kafayı sıyıracak seviyeye gelmişsiniz hala anne baba tezgah diyorsun. tezgah değişince hayatın mı renklenecek?
Ailem bizi fanusun içinde büyüttü. Okul dışında sosyal hayatımız olmadı. Şimdiden o fanusun içinden çıkıp iş hayatına girmemizi istiyorlar ! Sence bu mantıklı mı ? Öğrenciyken yaz tatilinde anneme garsonluk yapmak istediğimi söyledim. Baba korkusundan yapamadım. Garsonluk gibi bir işi bile yapmama izin vermedi ! Madem bu şekilde fanusun içinde büyüttüler sonuçlarına katlanicaklar

Bizi düşündükleri yok ki ! Yaş oldu 26 yaşıtlarim evlendi benden küçükler bile evlendi ! Bir gün inşaallah hayırlısiyla evlenirsin dediklerini görmedim ömrümüz boyunca onlarla yaşayacağımızi zannediyorlar. Burdakilerde evlilik konusu açınca lincliyor eninde sonunda evlenicem daha kaç yaşına kadar baba evinde yaşayabilirim zaten bikmisim bunlardan ! Evlilik benim için bir araç. Amaç değil. Amaç olsa şimdiye kadar evlenmiştim. İsteklerimi hayallerimi gerçekleştirmem için bir araç. Tabi karşıma kafa dengi biri çıkarsa ne âlâ

Ailem bizi fanusun içinde büyüttü. Okul dışında sosyal hayatımız olmadı. Şimdiden o fanusun içinden çıkıp iş hayatına girmemizi istiyorlar ! Sence bu mantıklı mı ? Öğrenciyken yaz tatilinde anneme garsonluk yapmak istediğimi söyledim. Baba korkusundan yapamadım. Garsonluk gibi bir işi bile yapmama izin vermedi ! Madem bu şekilde fanusun içinde büyüttüler sonuçlarına katlanicaklar
Eee daha önceden çalışmışsın? O zaman nasıl çalıştıysan şimdi de o şekilde çalışabilirsin. Kimsenin annesi babası her dediğine evet demiyor. Şartları zorlayıp yapıyoruz. Kocaman kadınsın nereye kadar evde oturacaksın? Yıllar geçiyor. Fanusta büyüdüysen yurt dışında ne yapacaksın? Dil bilmiyorsun. Butiklerde çalışmakta ne var mesela?

Bizi düşündükleri yok ki ! Yaş oldu 26 yaşıtlarim evlendi benden küçükler bile evlendi ! Bir gün inşaallah hayırlısiyla evlenirsin dediklerini görmedim ömrümüz boyunca onlarla yaşayacağımızi zannediyorlar. Burdakilerde evlilik konusu açınca lincliyor eninde sonunda evlenicem daha kaç yaşına kadar baba evinde yaşayabilirim zaten bikmisim bunlardan ! Evlilik benim için bir araç. Amaç değil. Amaç olsa şimdiye kadar evlenmiştim. İsteklerimi hayallerimi gerçekleştirmem için bir araç. Tabi karşıma kafa dengi biri çıkarsa ne âlâ
ya evlenmek için adayın yoksa kim niye inşallah evlenirsin desin durduk yere? niye bir şeyler için ailenin bir şey demesini bekliyorsun?

Back
X