Evde buyuk kopek besleyen var mi?

tomvejerry

Love is.. <3
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2011
6.828
4.295
373
Selam kizlar
Evde buyuk kopek besleyen var mi aranizda? Benim bahceli bir evim yok malesef, ve olacak gibi de durmuyor. Ama cocuklugumdan beri hep bir kopegim olsun isterdim. Ama kucuk kopek degil, buyuk bi kopek istiyorum mesela alman kurdu gibi. Evinde boxer, dalmacyali, alman kurdu, husky vs vs gibi buyuk kopek besleyen var mi? Tuvalet isini ve temizligini nasil yapiyorsunuz?

Son düzenleme:
evinde akbaş besleyen bile var, bunlar ne ki =) mesela arkadaşımın boxerı, allahım yarabbim asık surat yerler onuu yeeeerrrr-ler. boxerlar çok şımarıktır ama, o sizin sahibiniz olur =)

ev yemeği yedirmezseniz, kaliteli mama ile beslerseniz (kaliteli mama tüy dökümünü azaltır, ağız kokusunu engeller) ve kışın 3, yazın 2 ayda 1 yıkarsanız köpeğiniz kokmaz, haliyle eviniz de. kimisi bilmediğinden düz mantık yürütüyor, ne kadar çok yıkarsa o kadar temiz olur köpek sanıyor, yanlış. aksine mantar oluyor böyle durumda.

temizliğe gelince torbalı değil, su hazneli süpürge edindiniz mi tamamdır.

Aaa super bilgiler. bende hep mamalar arasindaki farki anlamaya calisiyordum. Yani sadece icindekiler degil de baska ne ozellikleri var diye, tuy dokumunu ve agiz kokusunu engellediklerini bilmiyordum. Duyduguma cok sevindimm. Benimde bi arkadasim evde kangal besliyor, bi tane tanidikta st bernard besliyordu. ama onlar asiri :D onlar gibi kocaman degilde yine buyuk kategorisinden bisey istiyorum :D

$2012-12-22 16.58.08.webp Ben varım :) akbaş-golden kırması oğlum barınaktan evlat edinmemize rağmen tuvalet alışkanlığı var bahçedede besledik evdede hiç bir zorluğu yok sadece tüy sorunu var onuda iyi mama yedirerek çözebilirsiniz :)

hep söylediğim ve savunduğum şey; barınaktan kurtarılan köpekler, yeni evlerinden olmamak için tüm zekalarını kullanırlar. yapılmaması gerekenleri yapmazlar, diyelim bilmeden yaptılar, kızıldığında anlayıp asla 2lemezler. daha duygusal olurlar ve sahiplerine diğer köpeklerden daha sadakatle, sevgiyle bağlanırlar. tebrik ederim sizi. tanışmasak da kucaklayıp öpüyorum sizi, yüreğiniz kocaman, zarar gelmez sizden :16:

Eki Görüntüle 618999 Ben varım :) akbaş-golden kırması oğlum barınaktan evlat edinmemize rağmen tuvalet alışkanlığı var bahçedede besledik evdede hiç bir zorluğu yok sadece tüy sorunu var onuda iyi mama yedirerek çözebilirsiniz :)

ayy cok tatli bu!!
Bende 8 ay hayvan barinaginda gonullu calismistim. Orda ki hayvanlar sanki sevgiye digerlerine nispeten daha cok muhtac oluyorlar. Tebrik ederim sizi. saglikli guzel omur diliyorum kopeginizee :16:

ben öğrenci evmde erkek arkdaşımın köpeğine baktım.3 ay.
cinsi rotweilerdı
çok büyümemişti henüz ama günde 2 kez ev viladalanırdı. kendine özel oda verdik. ama durmazdı orda hep bizi isterdi. o yüzden salona çıkarırdık. o da her salona çıktığında dışkısını yapıyordu:1: bize kızmış olmalı

ben gazete eğitimi verdim. önce her yere serdim kat kat gazete. sonra azalttım ve gazeteye gidip yaptı.rot çok kolay alışıyor zaten her şeye. çık dışarı deynce çıkar. oyuncağını vernce giderdi. çocuk gibi.

ben hiç köpek bakmadım. köpeklerdende korkardım. ben onu böyle eğittiysem herkes eğitir. çeşitli oyunlar öğrettim.adını 2. ayında öğrenmişti. ama dairedeyz ve bakacak kmse olmadığından bahçeli bi yere verdik. çok üzüldüm. günlerce kendime gelemedim. o benm ilk bebeğimdi. ayrılacaksan baştan alma:ssz::ssz:

canım ailenle mi tek mi yaşıyrsun evli ya da bekar?

ben öğrenci evmde erkek arkdaşımın köpeğine baktım.3 ay.
cinsi rotweilerdı
çok büyümemişti henüz ama günde 2 kez ev viladalanırdı. kendine özel oda verdik. ama durmazdı orda hep bizi isterdi. o yüzden salona çıkarırdık. o da her salona çıktığında dışkısını yapıyordu:1: bize kızmış olmalı

ben gazete eğitimi verdim. önce her yere serdim kat kat gazete. sonra azalttım ve gazeteye gidip yaptı.rot çok kolay alışıyor zaten her şeye. çık dışarı deynce çıkar. oyuncağını vernce giderdi. çocuk gibi.

ben hiç köpek bakmadım. köpeklerdende korkardım. ben onu böyle eğittiysem herkes eğitir. çeşitli oyunlar öğrettim.adını 2. ayında öğrenmişti. ama dairedeyz ve bakacak kmse olmadığından bahçeli bi yere verdik. çok üzüldüm. günlerce kendime gelemedim. o benm ilk bebeğimdi. ayrılacaksan baştan alma:ssz::ssz:

Bekarim, simdilik ailemle beraberim. Ev kendimizin yani kimse karisamaz kopege falan da evde nasil olucak onu dusunuyorum. Ben kesinlikle tuvalet egitimi veririm oyle salona falan yaparsa kafayi yerim cunku =D Kopegi alip geri vermek cokkk kotu :( Asla oyle bisey yapmak istemem.

Eki Görüntüle 618999 Ben varım :) akbaş-golden kırması oğlum barınaktan evlat edinmemize rağmen tuvalet alışkanlığı var bahçedede besledik evdede hiç bir zorluğu yok sadece tüy sorunu var onuda iyi mama yedirerek çözebilirsiniz :)

annesi yerim ben bunu nasıl tatlı nasıl cici bişey benimde minik oğlum var bunun gibi melez :8: o da büyücek mi böylee yerim ben bunu :9::9::9: tabi Paşa'mıda:16::16::16::16:

Bizim de 2.5 yaşında bir rottweiler'ımız var evde :) Kesinlikle bir çok ırktan çok daha uyumlu, fakat ev içinde bakılacak olduğunda sizin ayırabileceğiniz vakit ve ırksal özellikler çok önemli.. Örneğin rottweiler çok sakin yapılı bir ırktır aslında. Günde 2kere yarımşar saat dışarı çıkardığımızda bütün gün sorun çıkarmadan yatar uyur veya oyuncaklarıylaa oynar, fakat golden boxer tarzı hareketli bir ırk seçerseniz günlük enerji atma ihtiyacı direk olarak bir buçuk iki saate çıkar.. Ona göre bir tercihte bulunmanızı tavsiye ederim. Bir de evde bakılan köpeği hiç büyümeyen bir bebek olarak düşünmelisiniz :) Hiç bir zaman konuşamaz derdini anlatamaz sizin bakışından anlamanız gerekir ne istediğini çnkü ev içinde olduğunda iletişim kesinlikle çok daha fazla oluyor..
Tuvalet konusuna gelince kesinlikle kafanıza takmanızı gerektiricek en son konu çünkü gerçekten çok kısa sürede çözülen bir sorun.. Gazete taktiği en kısa sürede yanıt verenidir :)

Bir de tüy dökme konusundaki tavsiyem kesinlikle ev yemeği ile beslememeniz.. Hatta iyi bir kuru mama ile beslemeniz.. 70-80 liralık bir kuru mama bahçede bakılan bir köpek için uygun olabilir lakin evde kafayı yemek istemiyorsanız günde 3 kez elektrik süpürgesi tutmak istemiyorsanız kesinlikle aylık 150-200 lirayı gözden çıkarmalısınız.. Eukanuba ve ProPlan öneririm kesinlikle evde bakılan köpeklerde..
Şimdiden hayırlı olsun evinizin yeni üyesi :)

Bizim de 2.5 yaşında bir rottweiler'ımız var evde :) Kesinlikle bir çok ırktan çok daha uyumlu, fakat ev içinde bakılacak olduğunda sizin ayırabileceğiniz vakit ve ırksal özellikler çok önemli.. Örneğin rottweiler çok sakin yapılı bir ırktır aslında. Günde 2kere yarımşar saat dışarı çıkardığımızda bütün gün sorun çıkarmadan yatar uyur veya oyuncaklarıylaa oynar, fakat golden boxer tarzı hareketli bir ırk seçerseniz günlük enerji atma ihtiyacı direk olarak bir buçuk iki saate çıkar.. Ona göre bir tercihte bulunmanızı tavsiye ederim. Bir de evde bakılan köpeği hiç büyümeyen bir bebek olarak düşünmelisiniz :) Hiç bir zaman konuşamaz derdini anlatamaz sizin bakışından anlamanız gerekir ne istediğini çnkü ev içinde olduğunda iletişim kesinlikle çok daha fazla oluyor..
Tuvalet konusuna gelince kesinlikle kafanıza takmanızı gerektiricek en son konu çünkü gerçekten çok kısa sürede çözülen bir sorun.. Gazete taktiği en kısa sürede yanıt verenidir :)

Bir de tüy dökme konusundaki tavsiyem kesinlikle ev yemeği ile beslememeniz.. Hatta iyi bir kuru mama ile beslemeniz.. 70-80 liralık bir kuru mama bahçede bakılan bir köpek için uygun olabilir lakin evde kafayı yemek istemiyorsanız günde 3 kez elektrik süpürgesi tutmak istemiyorsanız kesinlikle aylık 150-200 lirayı gözden çıkarmalısınız.. Eukanuba ve ProPlan öneririm kesinlikle evde bakılan köpeklerde..
Şimdiden hayırlı olsun evinizin yeni üyesi :)

dlrkn hanım, lütfen samimiyetime inanın ve yazacaklarıma kulak verin. sizi tanımasam da tüüüüüüm köpüşleri sevdiğimden, iyiliği için yazıyorum.

eukanuba iyi bir mama değildir ama pro plan HİÇ iyi değildir. elbette bir köpeğe yarayan mama diğerine yarayacak diye kural yok ama köpeklere yaramayan besinler bellidir. bu besinler de mısır, pirinç, şeker, tahıldır. pro planın içeriğine baktınız mı? mısır yetmemiş, mısır unu var, o da yetmemiş başka bir mısır türevi daha var. kaliteli bir mamanın içeriği mısır, et unu/tavuk unu, pirinç ya da tahıl ile başlamamalıdır, aynı zamanda da içinde bunlardan olmamalıdır. bonacibo diye bir mama var mesela, yazdığınız 2 marka ile bonaciboyu karşılaştırın, içerik olarak aynıdır.

hepsini geçtim, 2,5 sene pro plan yedirdim kızıma ve sağlık problemleri aldı başını gitti. çok uzun yazmıycam, isterseniz devam edicem. ancak size 2 mama önermek isterim, bir tanesi n&d diğeri de brit. lütfen bu 2 mamaya bakın. ben kızıma n&d alıyorum çooook memnunum. o kadar para vermem diyorsanız brit alabilirsiniz. inanın yazdığınız mamaları kaça katlar bu 2 mama.

Merhabalar..

Öncelikle çok şaşkınım şu an çnkü ilk defa Eukanuba ve Proplan hakkında ilk defa böyle bir yorum duyuyorum.. Çünkü çevremde çok fazla köpek sahibi arkadaşım var hatta benim köpek sahibi olmayan arkadaşım yok diyebilirim :)

İçerikleri konusunda bir bilgim yok açıkçası fakat söylediğiniz mamalardan Brit'i denedim ve çok fazla problem yaşadım. Kuzu etli prinçlisini aldık tuvalet fazlalığı oldu çocuğumun tüyleri çok fazla döküldü ve derisi çok fazla kokmaya başladı..

Aynı şekilde bir çok arkadaşım Eukanuba kullanıyor ve bunların içinde 14 yaşında bir rottweiler sahibi arkadaşım var (ortalama yaşam sürelerini biliyorsunuzdur rottların)..

Fakat dediğinizi kesinlikle araştıracağım veterinerlikte okuyan arkadaşlarımda açıkçası bu konuda bu güne kadar bir uyarıda bulunmadılar onlardan araştırmalaarını isteyeceğim özellikle teşekkür ederim uyardığınız için..

Maalesef apartmanlar da bir başka canlı beslemek problem olabiliyor, yine de beslenebiliyor en azından ben kangal besledim. Tabi çok fazla şikayet yer değişikliği getirdi.

Öncelikle sahipleneceğiniz köpeğin ırkı kadar sizin buna hazır hissedip hissetmemeniz kendiniz daha önemlidir, unutmayın sorumluluğunu alacağınız bir başka türe ait. Doğru iletişim metodlarını öğrenmeniz, aynı lisanı bulmanız, birbirinize alışma da güçlükler çekebilirsiniz. Bakımı sadece beslenmesine dikkat ya da temizliğine özen değildir. Onunla kaliteli vakit geçirme, ona temel eğitimler ve kelimeler öğretme gibi, açık havada yürüyüş, kas sistemi, sinir sistemi... konularında da isteklerine yanıt vermekten geçer.

Her ne sebeple olursa olsun vazgeçmemelisiniz. Bunun için de önce sizin sağlığınız alerjen testler yaptırmalısınız. Satın almaktansa barınaktan sahiplenmeyi de seçmeniz en taktir edilir olan olacaktır.

Dilerim en kısa süre de sahiplenir ve peşpeşe gelecek güzel anları yaşarsınız.

Merhabalar..

Öncelikle çok şaşkınım şu an çnkü ilk defa Eukanuba ve Proplan hakkında ilk defa böyle bir yorum duyuyorum.. Çünkü çevremde çok fazla köpek sahibi arkadaşım var hatta benim köpek sahibi olmayan arkadaşım yok diyebilirim :)

İçerikleri konusunda bir bilgim yok açıkçası fakat söylediğiniz mamalardan Brit'i denedim ve çok fazla problem yaşadım. Kuzu etli prinçlisini aldık tuvalet fazlalığı oldu çocuğumun tüyleri çok fazla döküldü ve derisi çok fazla kokmaya başladı..

Aynı şekilde bir çok arkadaşım Eukanuba kullanıyor ve bunların içinde 14 yaşında bir rottweiler sahibi arkadaşım var (ortalama yaşam sürelerini biliyorsunuzdur rottların)..

Fakat dediğinizi kesinlikle araştıracağım veterinerlikte okuyan arkadaşlarımda açıkçası bu konuda bu güne kadar bir uyarıda bulunmadılar onlardan araştırmalaarını isteyeceğim özellikle teşekkür ederim uyardığınız için..

sorun elbette. bir ara duydunuz mu bilmem, pro planın içinde gdo var diye haber çıktı. ortalığı ayağa kaldırdılar asla yok, kesinlikle yok diye. satışlar düştü tabi. zaman geçti açıklama yaptılar "pro planın içinde artık gdo yok" diye. e hani en başta zaten yoktu? hani kesinlikle yoktu? içi sırf mısır ve mısır çeşitleriyle dolu, gdo olmayacak da ne olacak? biliyorsunuz mısır demek zaten gdo demek.

unutmayın, yeni bir mamaya geçtiğinizde markası ne olursa olsun 1 aya yakın bir süre dışkı miktarı artacaktır. bunu en aza indirmek için eski mamayla yeni mama karıştırılıp verilmelidir. ancak yeni tat yeni aroma olduğu için genelde yeni mama daha çok yenir köpüşler tarafında. ayıklayıp seçer yaramazlar.

benim kızımı hasta etti diye demiyorum, arkadaşımın köpeğini ve bir başka arkadaşımın kedisini de hasta etti. 1 ay neler çektim ben. sıkıntılı bir süreçti gerçekten. sonrasında çok mama denedim. acana, orijen, pro fine, brit ve en son n&d. britin kuzulusu sıkıntı yaratmış kimi köpüşte evet ya yememiş ya tüy dökümü artmış. zaten britin geyiklisini tercih edin diyorlar.

ben mama konusunda bizim sitelerle sınırlı kalmam. yabancı forumlar, mama analizi yapan siteler hepsine bakarım. bunlardan sonra seçerim ve köpeğimdeki etkilerine bakarım. dedim ya 1 mama her köpeğe yarayacak diye bir şey yok, ama katılırsınız ki zararlı madde benim köpeğime de zarar verir başka köpeğe de.

pro plan ile bonaciboyu gerçekten kıyaslayın. aynı içerik hatta bonacibonun içeriği bir gıdım daha bile iyi. biri 80 lira (şu an daha da düşmüş) diğeri 200e yakın. paranızdan çok köpeğinize üzülürüm ben.

ha bu arada beni mama pazarlamacısı sanmayın ayrı firmalara ait 2 marka söyledim size :1:

alman kurdu her komuta uyar ama çok kokar bilginize....
sibirya kurdunu besledik ordan biliyorum pek fazla komut seven bi hayvan değil zaten yaz olduğu zaman sürekli klima altında yatması gerekli yoksa o hayvana eziyet yaz ayları...
biz kuveti buzla doldurup öyle zaptediyorduk :1:

golden ideal ev köpüşüdür 2 gün tuvalete çıkmasa sıkar dışını koltuklara falan diğer cinslerinden daha az zarar verir tabi hayır'ı öğrettikten sonra etrafınızdaki herkes size akılsız gibi gelmeye başlar :1:

pitbullda evde beslenecek ideal köpeklerdendir eğitimiyle ilgili hata olmadığı sürece bebek bakıcısı olan köpeklerin ırkından gelir ve boxerda tüy ve koku sorunları yoktur yanlız boxer biraz salyalı ve şımarıktır beni kaşı diye elinize yapışır :1:

hepsinin özelliği farklıdır ama hepsi mükemmeldir :16:

Son düzenleme:
sorun elbette. bir ara duydunuz mu bilmem, pro planın içinde gdo var diye haber çıktı. ortalığı ayağa kaldırdılar asla yok, kesinlikle yok diye. satışlar düştü tabi. zaman geçti açıklama yaptılar "pro planın içinde artık gdo yok" diye. e hani en başta zaten yoktu? hani kesinlikle yoktu? içi sırf mısır ve mısır çeşitleriyle dolu, gdo olmayacak da ne olacak? biliyorsunuz mısır demek zaten gdo demek.

unutmayın, yeni bir mamaya geçtiğinizde markası ne olursa olsun 1 aya yakın bir süre dışkı miktarı artacaktır. bunu en aza indirmek için eski mamayla yeni mama karıştırılıp verilmelidir. ancak yeni tat yeni aroma olduğu için genelde yeni mama daha çok yenir köpüşler tarafında. ayıklayıp seçer yaramazlar.

benim kızımı hasta etti diye demiyorum, arkadaşımın köpeğini ve bir başka arkadaşımın kedisini de hasta etti. 1 ay neler çektim ben. sıkıntılı bir süreçti gerçekten. sonrasında çok mama denedim. acana, orijen, pro fine, brit ve en son n&d. britin kuzulusu sıkıntı yaratmış kimi köpüşte evet ya yememiş ya tüy dökümü artmış. zaten britin geyiklisini tercih edin diyorlar.

ben mama konusunda bizim sitelerle sınırlı kalmam. yabancı forumlar, mama analizi yapan siteler hepsine bakarım. bunlardan sonra seçerim ve köpeğimdeki etkilerine bakarım. dedim ya 1 mama her köpeğe yarayacak diye bir şey yok, ama katılırsınız ki zararlı madde benim köpeğime de zarar verir başka köpeğe de.

pro plan ile bonaciboyu gerçekten kıyaslayın. aynı içerik hatta bonacibonun içeriği bir gıdım daha bile iyi. biri 80 lira (şu an daha da düşmüş) diğeri 200e yakın. paranızdan çok köpeğinize üzülürüm ben.

ha bu arada beni mama pazarlamacısı sanmayın ayrı firmalara ait 2 marka söyledim size :1:

Ben Pro Planı hiç kullanmadım sadece kullanan tanıdıklarım var ve memnunlar biz en başından beri Eukanuba veriyoruz..

Briti 2 adet 15 kiloluk olarak kullandım açıkçası bin pişman olduk yani aldığımıza..

n&d'yi araştıracağım şimdi tabiki çocuğum için hangisi daha iyiyse onu kullanmak isterim.. Kesinlikle teşekkür ediyorum ben size yaptığınız bilgilendirme için.. Dediğim gibi en yakın zamanda araştıracağım :)

dlrkn, size şimdi bildiğimiz/bilmediğimiz mamaların, yurt dışında aldığı puanları gösteren bir site linki vericem. ilk link 1 yıldız alanlar (6 yıldız üzerinden)

Dog Food Reviews - 1 Star Dry Dog Food - Powered by ReviewPost

12 ve 13. sayfaya bakarsanız eukanuba mamasını göreceksiniz =( 31 ve 32de pro plan ve pro planın alt maması purina var. yazık değil mi verdiğimiz paralara? migrostaki goodyden hiç farkları yok sadece cep yakıyorlar.

aşağıdaki 3 link 6, 5 ve 4 yıldız alan mamalrın linkleri;

Dog Food Reviews - 6 Star Premium Dry Food - Powered by ReviewPost (6 yıldız)

Dog Food Reviews - 5 Star Premium Dry Food - Powered by ReviewPost (5 yıldız)

Dog Food Reviews - 4 Star Premium Dry Food - Powered by ReviewPost (4 yıldız)

bu 3 linkteki mamalardan bütçenize ve köpüşünüze uygun olanını seçebilirsiniz, tabi ülkemizde bulunması da lazım.

Back
X