Malzemlerimiz 5 parça ve malum kış gecelerinin vazgeçilmezi pekmezli bandırmaz.Özellikle bizim buralarda çokça satılan ama malesef hazır olarak tüketilen bu güzel tatlıyı yada atıştırmalığın tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
MALZEMELER
*1 kg iç ceviz
*3 su bardağı üzüm pekmezi
*5 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
*1 su bardağı su
*5 yemek kaşığı şeker(ben hiç kullanmadım pekmezim gayet tatlı idi)
TARİFİ
*Öncelikle İç cevizleri yorgan ipi veya naylon ipe küçük bir iğne sıkça dizin.
*Pekmezi derin ve dar olan bir tencereye boşaltın,şekerli değilse şekeri de pekmeze ekleyin.
*1 su bardağı suda nişastayı seyreltin kaynarken topaklamaması için suyunuz soğuk olsun.
*Nişastalı suyu pekmeze boşaltın çırpıcı ile iyice karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
*Bu karışıma ipe dizdiğiniz cevizleri batırıp çıkarın ve karşılıklı koydunuz iki sandalye üzerindeki oklavaya veya yüksekçe bir yere asın.
*Altına tepsi tabak gibi birşeyler koymayı unutmayın ki damlayanlar heba olmasın.
*Damlama işi bitince pekmez koyulaşmış ise tekrar ısıtıp cevizleri yine batırıp çıkarın.
*Bu şekilde 3-4 defa tekrarlayıp cevizler birbirine değmeyecek şekilde kurumaya bırakın.
*Cevizli bandırmanız hazır afiyetle tüketin.

MALZEMELER
*1 kg iç ceviz
*3 su bardağı üzüm pekmezi
*5 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
*1 su bardağı su
*5 yemek kaşığı şeker(ben hiç kullanmadım pekmezim gayet tatlı idi)
TARİFİ
*Öncelikle İç cevizleri yorgan ipi veya naylon ipe küçük bir iğne sıkça dizin.
*Pekmezi derin ve dar olan bir tencereye boşaltın,şekerli değilse şekeri de pekmeze ekleyin.
*1 su bardağı suda nişastayı seyreltin kaynarken topaklamaması için suyunuz soğuk olsun.
*Nişastalı suyu pekmeze boşaltın çırpıcı ile iyice karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
*Bu karışıma ipe dizdiğiniz cevizleri batırıp çıkarın ve karşılıklı koydunuz iki sandalye üzerindeki oklavaya veya yüksekçe bir yere asın.
*Altına tepsi tabak gibi birşeyler koymayı unutmayın ki damlayanlar heba olmasın.
*Damlama işi bitince pekmez koyulaşmış ise tekrar ısıtıp cevizleri yine batırıp çıkarın.
*Bu şekilde 3-4 defa tekrarlayıp cevizler birbirine değmeyecek şekilde kurumaya bırakın.
*Cevizli bandırmanız hazır afiyetle tüketin.
Eklentiler
-
$15.webp27,1 KB · Görüntüleme: 1.203
-
$1.webp36,5 KB · Görüntüleme: 1.169
-
$2.webp29 KB · Görüntüleme: 1.160
-
$3.webp36,8 KB · Görüntüleme: 4.932
-
$4.webp18,6 KB · Görüntüleme: 1.492
-