Mutfak Püf Noktaları Evde çikolata nasıl yapılır?

sipisip

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
24
0
36
Adana
Arkadaşlar merhaba..
Dünden beri internetten araştırdığım halde bir türlü evde çikolata yapımını bulamadım. Kendime bir site açarak özel günler için hediyelik çikolatalar hazırlamayı düşünüyorum. Fakat çikolata yapmasını bilmiyorum. Evde yapmasını bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler :)

Birde bugün bi tarif denedim onuda paylaşmak istiyorum gerçekten çok güzel oluyor..
100 gram badem
50 gram antep fıstığı
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
yarım bardak su
2 tane 80 gramlık bitter yada sütlü çikolata

Bademleri ve antep fıstığını üzerine pudra şekerini yarım bardak suyla eriterek döküyoruz. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika bekletip çıkardıktan sonra üstüne çok az şeker gezdirip soğuması için bekletiyoruz. Bu arada bir tencereye sıcak su koyup kısık ateşte ısısını korumasını sağlıyoruz. Tencerenin üstüne de küçük parçalara ayrılmış çikolatayı kaseye koyup buharda eritiyoruz. Soğumuş olan bademi ve antep fıstıklarını yağlı kağıt üzerine birer kaşık koyup üstüne erimiş çikolatadan üstünü kaplayacak kadarını ekliyoruz ve çikolatanın donması için oda sıcaklığında bekletiyoruz.. Tabi çikolatanın çekiciliğine dayanamayıp yemezsek

Son düzenleme:
arkadasım cıkolata pısırme kabı getırmıs
evde cıkolata yapımıyla ilgili tarihim yoktu bu topık ılac gıbı geldı

Bugün çikolata yapım kursuna gittim. Nutella, beyoğlu çikolatası, truffle ve normal çikolata yapımını öğrendim çok keyifli...Ama bazı malzemeler almam gerekecek eminönünden evde yapmak için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…