• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde doğum

Öte yandan çevrenizdekiler nasıl bir hastanede doğurmuş olabilir hep beraber travmatize olacak kadar? Uyduruyor veya şikayet ile yaşamayı seviyor olabilirler mi? Hastanenin evinizden eksiği ne olabilir? Ben anestezi doktorumuz kadın doğumcumun önerisi ile kendim tuttum mesela inşallah doğumuma o gelecek. Çok istiyorsanız ebenizi tutun doğuma alın mesela. Bebek kanala sıkışsa hipoksi gelişse zeka geriliği/epilepsi vb oluşsa ebe mi bakacak çocuğunuza? Gerçekten anlamıyorum farklı olmaya mı çalışıyorsunuz cahil misiniz dikkat çekmeye mi çalışıyorsunuz... Allah sağlıkla kavuştursun ama lütfen çocuğunuzun üzerinde de deneyler yapmayın. Modern tıbbın hataları eksikleri olabilir ama siz bir birey olarak tıptan iyi olamazsınız.
Toksik çevreden kurtulması daha mantıklı gibi

İzlemedim o filmi ama merak ettim. Burada da aslında yasal hukuken hiçbir engel yok yalnızca sağlık bakanlığı hastaneleri önerdiği için evde planlı ve profesyoneller olmasını şart koşuyor. Bizlerde travma bırakan çok olay oluyor ama yinede düzeltmeler bile yapılmıyor.
Yanlış mı anladım, sağlık bakanlığı planlı ve profesyonel varsa evde doğumu destekliyor mu

• Beğen
Reactions: SED
Evde doğumu niye bu kadar iyi bir şey gibi gördünüz ki anlamadım. Bu kadar ilkel düşünüyorsanız doğuma kadar da doktora gitmeseydiniz nasıl oldu hamile kalmak fizyolojik bir olay. Doğumu yaptıran ebeyse kadın doğum doktorlari boşuna okuyor.
1- Normal doğum yapacaginizdan emin misiniz yani acilmaniz olacağından herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek kalmadan sanciniz yeterli olacağından?
2- bebeğiniz kilosu normal doğum için uygun olacak mı ? Acilmaniz bile olsa belli bir kilonun üstündeki bebekler mecburi olarak sezaryen ile doğuyor çünkü bogulabiliyor.
3- Kan akışınızın normal olacağından emin misiniz? Doğum sonrası hemoraji en sık ve en tehlikeli olaydan hızla kan kaybedip kan verilmezse ölebilirsiniz.
4- Plasenta sorunları yasanmayacigina garantiniz var mı? Plesantanin çıkmaması, parc kalması veya erken ayrılması durumunda evdeki şartlarla nasıl bir önlem alınacak?
5- rahim yırtılması yasamayacaginizdan emin misiniz?
6 -enfeksiyon riski eviniz güvenebileceğiniz kadar steril mı?
Bunlar sadece doğum sırasında riskler ayrıca bebek için de
1- kordon dolanmadan geleceği malum mu ?
2-bebeginizin oksijensiz kalması veya amniyotik sıvı yutmasi durumunda evde alınabilecek önlem var mı?
3- bebeğiniz her şeye rağmen doğum sırasında omuz cikmasi, bel cikmasi gibi bir durum da ebenin tecrübesiyle birsey yapılacak mı?
Ve en önemli soru HERHANGI BIR RİSK DURUMUNDA BEBEGINIZI VE KENDINIZI HASTANEYE YETISTIRMEK ICIN ZAMANINIZ VAR MI ?
Bu sorulardan sadece yarısına hayır veya emin değilim diye cevap verdiyseniz geçmiş olsun.
Dünya nüfusunun son 20 yılda %25 artmasına rağmen ölü doğum.oranin %35 azalması insanların evde doğurmaktan vazgectigi için olabileceği gerçeği size ne anlatıyor?
Ama sevdiği kişilerle olacakmış lütfen. Çünkü anladığım kadarıyla sevdiği kişiler hastaneyle davalık olduğu için hastaneye giriş yasağı var. Böyle bir yoksunluktan korktuğuna göre. Zorbalamak istemiyorum ama karnındaki sabinin güvenliği için hanfendinin kendine gelmesi için bu baskıyı yapmak toplumsal vazifemiz bence

Elinizi ve zihninizi o kadar yormuşsunuz. Zaten anormal bir gidişat olmazsa dedim üstelik bu saydığınız şeyleri bende biliyorum tek tek cevap veremeyeceğim kusura bakmayın vaktim kıymetli. Böyle düşünüyorsanız sizin fikrinizdir. Ben bir tek soru sormuştum keşke bilginiz varsa cevap verseydiniz yoksa da geçip gitseydiniz dediğim gibi vaktim kıymetli ancak sizinki sizin için çokta önemli değil gibi iyi akşamlar dilerim.
Karnınızdaki bebek de vaktiniz kadar kıymetliyse insanların iyiliğiniz için yaptığı uyarıları göz ardı etmemeniz gerekir. Umarım kendinize gelirsiniz.

Türkiyede inanılmaz riskli bir durum. Kendin eziyet çekeceğini düşündüğün için gitmeyeceksin ama ya bebek o an doğru müdahale ile kurtarılamazsa? Hastane yoğun bakım ortamı şart. Bebeği riske atma. Madem anne olacaksın. Bunun bilinciyle hareket et.

• Beğen
Evde doğumu niye bu kadar iyi bir şey gibi gördünüz ki anlamadım. Bu kadar ilkel düşünüyorsanız doğuma kadar da doktora gitmeseydiniz nasıl oldu hamile kalmak fizyolojik bir olay. Doğumu yaptıran ebeyse kadın doğum doktorlari boşuna okuyor.
1- Normal doğum yapacaginizdan emin misiniz yani acilmaniz olacağından herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek kalmadan sanciniz yeterli olacağından?
2- bebeğiniz kilosu normal doğum için uygun olacak mı ? Acilmaniz bile olsa belli bir kilonun üstündeki bebekler mecburi olarak sezaryen ile doğuyor çünkü bogulabiliyor.
3- Kan akışınızın normal olacağından emin misiniz? Doğum sonrası hemoraji en sık ve en tehlikeli olaydan hızla kan kaybedip kan verilmezse ölebilirsiniz.
4- Plasenta sorunları yasanmayacigina garantiniz var mı? Plesantanin çıkmaması, parc kalması veya erken ayrılması durumunda evdeki şartlarla nasıl bir önlem alınacak?
5- rahim yırtılması yasamayacaginizdan emin misiniz?
6 -enfeksiyon riski eviniz güvenebileceğiniz kadar steril mı?
Bunlar sadece doğum sırasında riskler ayrıca bebek için de
1- kordon dolanmadan geleceği malum mu ?
2-bebeginizin oksijensiz kalması veya amniyotik sıvı yutmasi durumunda evde alınabilecek önlem var mı?
3- bebeğiniz her şeye rağmen doğum sırasında omuz cikmasi, bel cikmasi gibi bir durum da ebenin tecrübesiyle birsey yapılacak mı?
Ve en önemli soru HERHANGI BIR RİSK DURUMUNDA BEBEGINIZI VE KENDINIZI HASTANEYE YETISTIRMEK ICIN ZAMANINIZ VAR MI ?
Bu sorulardan sadece yarısına hayır veya emin değilim diye cevap verdiyseniz geçmiş olsun.
Dünya nüfusunun son 20 yılda %25 artmasına rağmen ölü doğum.oranin %35 azalması insanların evde doğurmaktan vazgectigi için olabileceği gerçeği size ne anlatıyor?
Mükemmel sorular. Ama anlayacak kapasite var mıdır bilemdim

Bir yakınım ebe, ilçeden merkeze sevkedilen kadına ambulansta refakat ederken doğum başlamış ve doğurtmak zorunda kalmış,
kız hakkında soruşturma başlatıldı ne savunmalar ifadeler verdi aylarca uğraştı mesleğinden olacaktı sırf gelen bebeği çekip çıkardığı için, öyle sandığınız kadar kolay değil yani o işler.

• Beğen
Back
X