Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
arkadaşlar yaz geliyor,evde doğal yollarla dondurma nasıl yapabilirim.internette birçok tarif var ama burdakiler daha güvenilir.ayrıca her tarifte sahlep geciyor,bildigimiz içilen sahlep mi yoksa farklı bir şey mi?nereden bulabilirim.şimdiden teşekkürler.
Merhaba canım ben bu tarifi pek çok kez yaptım ve hoş oldu.
3 yumurta akı
1 su bardağı şeker
3 su bardağı süt
2 paket krem şanti
1 paket vanilya
Yumurta akıyla şeker özleşinceye kadar mikserle çırpılır, bir başka kapta krem şantiyle süt ve vanilya çırpılır, krem şanti koyulaşınca yumurtalı karışımla karıştırılıp buzdolabına atılır, bir gün bekletildikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Bu karışımın içerisine isterseniz meyve püreleri ya da fındık fıstık ekleyebilirsiniz.
Dondurmanın içerisine salep de ekleyebilirsiniz, salep macunumsu kıvamı verirmiş ama ben böyle hiç denemedim fakat güzel olacağı kesin.Salebi marketlerde bulabilirsiniz. Bir de dondurma buzluğa atıldıktan 2 saat sonra çıkarılıp karıştırılıp tekrar atılınca daha güzel olurmuş bu işlem 2 yada 3 kez yapılıyor.![]()
çiğ yumurta saglığa zararlı olmaz mı?
Arkadaşlar merhaba,
Peki meyveli dondurma tarifi bilen var mı? Sade dondurmanın yanında yapabileceğimiz??