Evde durmayan ben evden çıkmıyorum

yarissarisever

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2025
249
435
18
Önceden hergin cıkar gezer yürüyüş yapardım, şimdi işe gitmiceksem hiç çıkasım gelmiyor. Evde kalmak istiyorum sürekli. Neden böyleyim ya, sadece evde yatmak istiyorum. Enerjim yok sanki, dısarıda kahve içmeyi severdim artık hosuma gitmiyor, arkadaslarımla bulusayım diyorum sonra amaan bosver kimseyi cekemem diyorum, denize gideyim diyorum sonra şimdi kim uğraşıcak gitmeye diyorum sonra kendimi evde tek kolumun üstünde uzanarak buluyorum. Cidden böyle değildim, havalardan mıdır? Uyuşuk üşengeç biri oldum. Haftada 3 gün ofise gitmek harici hiç bir aktivitem yok. Borçlarımda var para harcamaktan kaçıyorum yakında iş yerimde kapanıcak , böyle maddiyat dusunmekten evde durmaya alıştım galıba. Benim gibi olan var mı? Depresyonda mıyım?

Borçlarınız varsa, iş yeriniz kapanacaksa para harcamamaya çalışmak gayet doğal, arada sağlığınız için kısa yürüyüşler yapabilirsiniz, eve kapandığınızı hissetmezsiniz, daha bugün uzun bir yazı okudum eve kapanmanın insana iyi gelmediğine, beyin fonksiyonlarını bile değiştirdiğine dair, kalma süresi uzadıkça evden çıkmak zorlaşıyormuş acaba işle ilgili durum sizi keyfisiz yapıyor olabilir mi, akşam üstü serinlikte kısa da olsa dışarı çıkmaya çalışın derim ya da sandalyenizi alın, biraz çay, kurabiye açık havada dinlenin.

Borçlarınız varsa, iş yeriniz kapanacaksa para harcamamaya çalışmak gayet doğal, arada sağlığınız için kısa yürüyüşler yapabilirsiniz, eve kapandığınızı hissetmezsiniz, daha bugün uzun bir yazı okudum eve kapanmanın insana iyi gelmediğine, beyin fonksiyonlarını bile değiştirdiğine dair, kalma süresi uzadıkça evden çıkmak zorlaşıyormuş acaba işle ilgili durum sizi keyfisiz yapıyor olabilir mi, akşam üstü serinlikte kısa da olsa dışarı çıkmaya çalışın derim ya da sandalyenizi alın, biraz çay, kurabiye açık havada dinlenin.

Gerçekten evde durdukca evden çıkasın gelmiyor 🤣 bundan sonra sürünsem de en azından bulunduğum caddede bi tur atıp eve döneceğim.

Evi sevmek nedense depresyon ya da asosyallikle iliskilendiriliyor ama bence yanlis, evde her sey var, en basta beden ve zihin dinleniyor ayrica hayat sartlari kisisel gelisim vs nedenlerle surekli bir yol aliyoruz bugun sevdigimizi yarin sevmeye biliriz ,bence sorun yok

İyi ya işte evi sevmişsiniz belliki para da harcamazsınız zaten havada sıcak bunaltıyor rahatınız yerindeyse tadını çıkarın . Depresyon olarak bakmayın sadece önlem alıyorsunuz borçlarınızı rahatlatmak ıcın harcama yapmamaya çalışıyorsunuz bilinçli davranmış hissedin daha iyi gelecektir size .

Back
X