• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde fetal doppler

Gurbetkusu74

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2022
762
706
33
Merhaba 18+2 günlük hamileyim bir oğlum olacak inşallah. Ama hiç hareketlerini hissedemyrm o yüzden sürekli bı stres içindeyim. Doktorumla da yıldızım barışmadı hiç rahat olamadgm için istediğim zaman gidip gelemyrm doktora özel olmasına rağmen. 4-5 haftada bir çağıryor kontrol günü gelene kdr zaten çok fazla bunalyorum. Anlaşılan benim oğlum tembel olacak 😅 ultrasonda da öyle kıpır kıpır bı bebek değil çünkü. Evde en azından günde bir kez dinleyip rahatlamak istiyorum ne düşünüyorsunuz bu konuda bir tane sipariş ettim trendyoldan aldım yorumları güzeldi daha önce kullanan var mı acaba ilerki dönemlerde de hareket hissetmediğimde açıp dinlerm diyorum strese girmekten iyidir diye düşünüyorum kullanıp memnun kalan var mı ? Bu konudaki fikriniz nedir

Bende hep stres içindeydim hala da öyleyim. Bir ara alsam mı dedim ama kıpır kıpır olacağı günlerinize az kalmış. Elimizden gelmiyor ama akışa bırakmak en güzeli 🥰 Güzel bir hamilelik ve hayırlı doğumlar diliyorum.

Merhaba 18+2 günlük hamileyim bir oğlum olacak inşallah. Ama hiç hareketlerini hissedemyrm o yüzden sürekli bı stres içindeyim. Doktorumla da yıldızım barışmadı hiç rahat olamadgm için istediğim zaman gidip gelemyrm doktora özel olmasına rağmen. 4-5 haftada bir çağıryor kontrol günü gelene kdr zaten çok fazla bunalyorum. Anlaşılan benim oğlum tembel olacak 😅 ultrasonda da öyle kıpır kıpır bı bebek değil çünkü. Evde en azından günde bir kez dinleyip rahatlamak istiyorum ne düşünüyorsunuz bu konuda bir tane sipariş ettim trendyoldan aldım yorumları güzeldi daha önce kullanan var mı acaba ilerki dönemlerde de hareket hissetmediğimde açıp dinlerm diyorum strese girmekten iyidir diye düşünüyorum kullanıp memnun kalan var mı ? Bu konudaki fikriniz nedir
Merhaba, maalesef benim de doktorumla yıldızım barışmadı bu saatten sonra da başka doktorlar kabul etmiyorlar el mahkum devam ediyorum. Benim bebeğim hareketli ancak ben de hareketsiz ve endişeli zamanlarim için düşünmüştüm fakat aslında onunla ses duymanin çok zor olduğunu daha çok kendi kalp sesinizi aldığınızi ve bağırsak hareketlerini duyduğunuzu öğrendim radyolog arkadaşımdan nitekim hiç hareket etmediği 3 günlük zaman diliminda sağlık ocağına gittim onlar da ev tipi doppler kullanıyorlar 18. Haftamdi onlar da duyamadi ve bu alet işe yaramıyor dediler. Cihazla ses alamazsaniz endişe etmeyin diye yazıyorum çok efektif bir cihaz değil bebeğiniz sağlıkla gelsin ❤️

Bende hep stres içindeydim hala da öyleyim. Bir ara alsam mı dedim ama kıpır kıpır olacağı günlerinize az kalmış. Elimizden gelmiyor ama akışa bırakmak en güzeli 🥰 Güzel bir hamilelik ve hayırlı doğumlar diliyorum.
Teşekkür ederim inşallah hepimize. Ama öyle bir süreç ki her bebek çok farklı birde 20. Haftadan sonra hareket hissetmeye başlasam bile gün olyormuski bir anda hareket kesilip bir gün fln hareket etmedikleri olyormus işte o 1 gün bir ömür gibi gelmesin diye aldm ben birtane annelik gerçekten delilikmis çünkü elimde değil çok evham yapyrm ilk çocuk da olunca. 😅 2. Cocukda da kullanrm dedim hem inşallah memnun kalrm da

Ben fetal doppler almaktan vazgeçtim. Bazen anne ile bebeğin kalp atışlarını karıştırabiliyor bazen de kalitesine bağlı kalp atışı olsa da duyamama durumu oluyor. Bu şekilde daha çok strese gireceğimi düşündüğüm için almayacağım.

Merhaba, maalesef benim de doktorumla yıldızım barışmadı bu saatten sonra da başka doktorlar kabul etmiyorlar el mahkum devam ediyorum. Benim bebeğim hareketli ancak ben de hareketsiz ve endişeli zamanlarim için düşünmüştüm fakat aslında onunla ses duymanin çok zor olduğunu daha çok kendi kalp sesinizi aldığınızi ve bağırsak hareketlerini duyduğunuzu öğrendim radyolog arkadaşımdan nitekim hiç hareket etmediği 3 günlük zaman diliminda sağlık ocağına gittim onlar da ev tipi doppler kullanıyorlar 18. Haftamdi onlar da duyamadi ve bu alet işe yaramıyor dediler. Cihazla ses alamazsaniz endişe etmeyin diye yazıyorum çok efektif bir cihaz değil bebeğiniz sağlıkla gelsin ❤️
Teşekkür ederim maalesef benim bulunduğum ilde tayinciyiz bir özel hastane vede bir tane kadın doğumcu var benim başka imkanım olmadığı için doktorumu değiştiremedm yoksa kırk kere değişecektm. Allah gene muhtaç etmesin diyelim. Evet jelsiz kullanımlar da ses duyulma zor olyormus olmayablyormus mutlaka jelle kullanacağım. Birde diyelim kalp sesi alamadnz birşeyler yiyip biraz hareket edip tekrar dinlemek gerekiyor çünkü bebek arkasını dönerse kalp atışları duyulmyormus. Kendi nabzmla karstracagmı sanmyorum benim nabzm 78-90 arası çünkü bebeklerin nabzı 120 üzeri oluyor. Şuan hiç tecrübe etmedgm için araştırmalarım üzerine konuşuyorum tecrübe edince bakalım nasl olacak yarın öbür gün gelir cihaz. Bazı insanların elinde degil ben o tür bı insanm her şeyi çok fazla kafama takıp dert edyorum birde gurbette yalnz yasadgm için kafamı dagtamyrm arkadasm komsumda yk. İster istemez bunalyo insan keşke bende rahat bi hamile olsaydım çok isterdim ☺️

Zaten özele gidiyorsunuz. Özelin amacı içimize sinen doktora gidiyor olmamız. İçinize sinmiyorsa doktor değiştirin öncelikle
Yasadgm şehirde birtane özel hastane var ve birtane kadın doğumcu var. Küçük bir şehire geldik. Maalesef ki herşey istediğimiz şekilde hallolmyor. Yoksa asla bu doktorumla devam etmezdm çünkü süreci ilerletemyruz birşey soramyorum bile kendisine. Kimseye minnet yok çünkü rakibi yok. Allah herkese işini hakkyla yapmayı nasip etsin iyi doktorların önüne çıkarsın. Benim sansm yoktu maalesef.

Ben fetal doppler almaktan vazgeçtim. Bazen anne ile bebeğin kalp atışlarını karıştırabiliyor bazen de kalitesine bağlı kalp atışı olsa da duyamama durumu oluyor. Bu şekilde daha çok strese gireceğimi düşündüğüm için almayacağım.
Aldığım cihazn aile hekimliklerinde kullanıldığınj öğrendim alanlarda hep olumlu dönüş yapmıştı ona güvenerek aldım açıkçası ama henüz bir tecrübem yok. Jelsiz kullanmamaya fln dikkat edeceğim. İnşallah sorun yaşamam anne ile bebeğin kalp atışı ise bizm nabzmz bebeğe göre düşük bebek 120 üzeri çıkıyor. Benim nabzm en fazla 88i gördü bu yaşıma kdr ondan dolayı karstrmam inşallah diye düşünüyorum

Back
X