evde gebelik testi pozitif çıktıktan sonraa......

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
438
123
ilk gebeliğim. çok şükür Rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah.
ne yapmalıyım...))??
devlete gittim sadece kese gördüler. test dahil hiç bitşey yapmadılar. bir bilgilendirme yapmadılar. normal mı==?

normal canım bende de kese görünmüştü ilk başta bi hafta sonra tekrar gel dedi ve miniğim göründü. folik asit kullanmaya başla demişti doktorum. onun dısında herhangı bi bsey yapmadk bi dahaki kontrole kadar. hayırlı olsun bebişin :)

allah razın olsun canım..Rabbim kucağımıza aldığımız günleri de nasip etsin imşallah..
ilk gebeliğim de az tedirginim de . bana da folik verdi bu arada günde 1 tane 3 aylık...
şey bir şey daha sormak istiyorum şey acaba cinsel ilişki hakkında bir şey söyledi mi. hani bundan sonra hiç olmamalı mı. yoksa olmalı da dikkat ederek mi acaba???

düşük tehlikesi ,plesantanın önde oluşu gibi sıkıntılar yoksa cinsel ilişki son aya kadar sorun olmuyo canım . ama doktoruna danısmalısın herhangı bir sıkıntın var mı?

gittiğim devlet hastanesi bir şey söyledemedi.. ama bildiğim kadarıyla da yokk

ilk gebelık testını yaptıgınızda muhtemel adet tarıhınız birkaç gun gectı ıse , gebelıgınız yaklasık 4-5 haftalıktır. Son adet tarıhınıze gore hesaplayabılırsınız.
bu kadarken kese gorunur, 7-8 haftalıkken net olarak embrıyoyu ve kalp atısını duyarsınız . yalnız gebelıkten once baslamadı ısenız hemen folık asıte baslayınız, doktorunuza danısarak tabıkıde..
doktor ılk etapta tam kan,ıdrar, tsh hormonlarına bakar, bulasıcı hastalık testlerını rubella-toxoplazma-hıv vs. uygular, kan degerlerınızı kontrol eder, tedavı olmanızı ya da ılaç almanızı gerektıren bır eksıklık ya da rahatsızlıgınız var mı bunu belırler.
cınsel ılıskı dusuk tehlıkenız , kanamanız yoksa devam edebılır, bız hıc ara vermedık.
tek yapmanız gereken, agır kaldırmayın, uzanmayın, yorucu sporlardan kacının, mumkunse sut ve sut urunlerını, yumurta ve vıtamın ıceren sebze meyveyı tuketmeyı ıhmal etmeyın. tabıkı kırmızı et-tavuk ve balıgı da dengelı tuketın ve bol bol su için..
kılo almamak ıcın de tatlı, hamur ısı, abur cubur ve karbonhıdratlardan uzak durun.
umarım sızı aydınlatabılmısımdır.

çok teşşekür ederim eftalya2015 arkadaşım. yalnız bir şey dikkatimi çekti. uzanmayın demişsiniz. yanlışlıkla mı yazdınız?yoksa uzanmak tehlikeli mi sayılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…