Evde huzuru nasıl yaratırım?

Cranky

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2006
757
11
623
41
Merhabalar arkadaşlar,
Öncelikle yeni üye değilim. Şifremi hatırlayamadığım için tekrar kaydoldum. Benim bir problemim var.
11 yıllık evliyim ve eşim bana ‘ bugüne kadar benim için, bana kendimi özel hissettirecek hiçbir şey yapmadın’ dedi. Düşündüm hakikaten de yapmadım. Ama ne yapılır nasıl yapılır bilmiyorum. 1. Sınıfa giden kızım var. Sürekli onunla tartıştığımı, hep gergin olduğumu ve artık bundan bıktığını söyledi. Evde huzur aradığını, dışarda zaten aşırı stresli olduğunu da. İşin kötü tarafı doğru hepsi.
Kızlar, kendine çeki düzen vermezsen boşanırız dedi. Haklı evde ben de huzur vermiyorum. Akşam kendi başına dışarı çıkmak istese nerdesin ne zaman geleceksin diye bayıyorum. Yardım edin banaa. Ben nasıl düzelicem? Neler yapabilirim, ona özel hissettirecek ?
 
Öncelikle adamı bir sal, nefes alsın. Nereye gidiyorsun, ne zaman geleceksin, kimle buluşacaksın sorusunu geç, ona güvenmeye çalış. Eve gelince nasıl geçtiğini sorarsın, veyahut, bu senin için de bir değişiklik oldu falan diyebilirsin. O zaten anlatacaktır.

Daha sonra kızını sorun etmeyi bırakmalısın. Yavaş yavaş ergenliğe doğru adım atıyor. Ona anne gibi değil, şu zamanlarda arkadaş abla gibi olmalısın. Beraber alışverişe gidin, anne - kız aktivitelerine katılın, resim çizin, taş toplayın, ya da bir yürüyüş, sevdiği birşeyi bulmaya çalış. Eşinin izinli, kızının evde olduğu bir vakit, aile arası piknik yapılabilir, ya da bir pastaneye gidip pasta yenilebilir. Rahatlatacaktır.

Ondan ziyade, herşeye biraz zaman ayırmaya çalış. Hepsini bir arada götüremezsin. Biraz evine, biraz işine, biraz aşına, kızına ve kocana. Kızın uyuduğu zaman özel bir gece geçirebilirsin. Rahat kıyafet, biraz bakım, illa "mutlu son" ile bitmesine gerek yok. Bir masaj bile onu rahatlatacaktır.

Ya da klasik olacak ama, sevdiğiniz şarkıya dans, sevdiğiniz film olabilir, ya da meyve akşamı, çerez, çay saati. Bu tarz şeyler.
 
Çok çok teşekkür ederim Aslında bildiğim ama unuttuğum şeyler. Eskiden masaj yapardım mesela, öyle severdi ki. Sanırım kendimi biraz fazla saldım. Eşimin istekleri, hisleri, kızım. O konuştukça ben korkunç gerçeği çok net gördüm aslında. Ne kadar kötü bir eş ne kadar sert bir anne. Ve şimdi bir şeyleri düzeltmeye çalışıyorum, telaşla her şeyi birbirine karıştırarak sanki. Birdenbire olacak şeyler değil bunlar, zaten birden bire de böyle bozulmadık. Neyse tekrar çok teşekkür ederim
 
Evli değilim ama psikoloğum. Genelde böyle gelenlere şunlar diyorum.
1) eşinizle birlikte aktivite yapın. Mesela bir gün çocuğunuzu eğer anne babanız kayınvalideniz ya da başka biri varsa bırakın birkaç saatliğine eşinizle yemeğe gidin, çay kahve için,
2) çocuğunuzla eşinizle birlikte ailecek yürüyüş yapın, sinemaya gidin,
3)kızınızla ortak aktivite yapın mesela yemek yapın, pasta yapın, avm ye gidin, parka gidin, yürüyüş yapın,
Eşinizi serbest bırakın. Babam doktor. Bazen bir haftalığına şehir dışına kongreye gidiyor. Annem bir kere bile aramıyor babam arıyor. Annem babama hiç sormuyor nerdeydin ne yaptın diye.
Hiçbir erkek kendine sürekli kimleydin nerdeydin denmesini istemez. Ben eşinizin yerinde olsam kusura bakmayın ama hiç umursamam.
Erkek arkadaşım çok gezen biri. Ona birkez olsun sormuyorum çünkü güveniyorum. Lütfen eşinizi rahat bırakın
Çocuğunuzla tartışmayın. O kadar çok kişi biliyorum ki evlat hasretiyle yanıp tutuşan. Evladı olmayan. 1. Sınıf çocuğunuza lütfen kızmayın. O bir melek.
En mutlu evlilikler çocuk yüzünden sorun yaşıyabiliyor. 11 sene sonra boşanmak istemezsiniz. O yüzden kendinizi toplayın
 
Çok teşekkür ederim. Dönüşüm geç oldu malum sebepler. Ben size bir konu daha danışabilir miyim?
Bizim sorunlarımızın en büyük sebeplerinden biri de anne babam. Bizim mağazamız var. Babam hergün geliyor. Saatlerce kasada oturuyor. Eşim çok bunalmış durumda. Ve daha da kötüsü işyerinin bilgisayarında kadınlarla yazışıyormuş.Çalışanımız görmüş. Terbiyesiz şeyler. Zaten eşim bıkmıştı bir de bu eklenince babama karşı hiç saygı ve sevgisi kalmadı. Geçenlerde konuştuk. Ben babanı her gördüğümde senden biraz daha soğuyorum dedi. Bunun buralara gelmesi senin suçun diyor. Konuşayım dediğimde kırgınlık olur deyip konuşma diyor. Ama bu konu çok ciddi bir hal almaya başladı. Nasıl yol izlemeliyim, ne olur bir akıl verin. Biz aramızdaki problemleri çözmeye çalıştıkça Ailem yüzünde daha kötü oluyor. Ailemden kurtulmak için boşanmayı düşünüyor. Tabiki tek sebep bu değil ama büyük bir yüzdesi malesef
 
Sen mutlu olursan çevrendekilerde mutlu olur. Önce kendine dön, ne istediğini kendine sor. kendinle aranı düzelt, sorununu çöz. böyle olmanın mutlaka bir sebebi vardır. eşin veya çocuğun, evliliğin için değil herşeyi öz kişiliğin için yap. bunu başarabileceğin birçok yöntem ve kaynak var. Ruhunun şifa bulması dileğiyle, sevgiler..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…