• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde Kaldım :((

dertli_simge

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
116
32
48
Ankara
merhaba kızlar, daha önceki konularımda sözlümde sorunlarımdan bahsetmiştim. olan oldu, söz atıldı :( o kadar üzgünüm ki.. belki de böylesi daha hayırlıdır ama kafam karmakarışık. dertleşmek istiyorum sizlerle.

28 yaşındayım, sözlüm benim aile kurmam, anne olmam için son şansımdı :(( içimi asıl yakan neden bu. annem de bunun farkındaydı, bana devamlı "sözlünü dört elle sıkı sıkı tut." derdi. biliyorum, diyeceksiniz ki 28 yaş nedir, 35'inde evlenenler var.. ama maalesefe ben hiçbir zaman 35'inde evlenen kadınlar gibi olamayacağımı biliyorum. 28 yaşımda özgüvenim sıfır, o yaşta daha beter olurum. sosyal ortamlarda pasifim, devamlı arka planda kalıyorum. doğru düzgün arkadaşım yok. arkadaş gruplarına girmek için yırtınıyorum, sessiz sakin olduğum için olmuyor :((

dolayısıyla benim aile kurmaya yönelik bütün özlemlerim, hayallerim bitti :(( anne olmayı, çocuklarım olmasını o kadar istiyorum ki anlatamam. bebeğim olsun, onun gözlerimin önünde büyüdüğünü göreyim, annelik duygusunu tadayım, o kadar çok isterdim ki... :( beni bekleyen gelecek gözümün önüne geliyor: 70 yaşına gelmiş, evinde yapayalnız yaşayan, sadece birkaç kedisi olan yapayalnız bir kadın.. içim acıyor, ölmek daha iyidir bundan diye düşünüyorum.

ayrıca günaha meyletmek istemiyorum. cinsellik, insanların yaşaması gereken duygulardan biri, ama evlilikle yaşanmasının doğru olacağını düşünüyorum. evde kaldığım için bunu da ömrüm boyunca yaşayamayacağım. :(( 70 yaşına geldiğimde, 15 yaşında çocukların bile "kız kurusu" diye dalga geçmelerine maruz kalacağım.

zaten akrabalar benle ilgili dedikoduya çoktan başladı. benim için "okudu, meslek sahibi oldu da ne oldu?? bir evlenemedi, çocuk sahibi olamadı, yuvasını kuramadı" diyorlarmış :(( napcağımı bilemiyorum. kızlar ben bu acıya nasıl dayanacağım?

Son düzenleme:
Canm kötü düşünme bence böyle kafanda kurdukça daha çok üzülürsün bence şer görünen herşeyin altında bir hayır vardır sözlünle evlenseydn belki boşanacaktın yada 2 gün sonra hayatına birisi girer bunun garantisi yokki canını sıkma Rabbm hakkında ne hayırlısıysa onu versn inş

Aciniz var anliyorum belki bu laflari acidan soyluyorsunuz ama inanin konunuzu okurken icim daraldi. Bu ne eziklik, nasil kendini asagilamaktir? Siz boyle dusundukce tabii ki de alimli bir yaniniz olmaz. Okumussunuz, meslek sahibiymissiniz, e ne guzel iste? Ayaklari uzerinde duran biriyseniz ne diye boyle asagilik kompleksine girdiniz anlamiyorum. Siz boyle hissettikce karsinizdaki adam da kacar elbet. Kim evlenmek ister ki kendine guveni, saygisi olmayan biriyle.

Aileniz, komsulariniz, ve siz nasil bi bilince sahipsiniz sasirdim kaldim. "ne oldu okudu da, evlenemedi" ne demek ya? Hey guzel Allah'im hayatta baska amaci olmayan insanlarin sacma sapan dusuncesi. Ne var kardesim? Millet koca bulup evlenmekle mesgulken, sen kendini gelistirmek icin okul okumussun, simdi de bundan utanir gibi bi halin var.

Once dusunce yapini degistir sonra evlenmeyi dusun bence. Boyle dusunup evlensen de mutlu olamazsin, ezilip durursun

aşktan sevgiden bahsetmek yerine sürekli evlenmekten bahsetmişsin :53: evlenmek bu kadar önemli olmamalı...

Son düzenleme:
canım bır arkadasda belırtmıs ben de aynı seye takıldım .

sozlunuzden ayrılmıssınız ama ask sevgı dısında sadece evlılık

ıcın secılen muhtac olunan hatta ve hatta son sansımdı dıye

yıtırılen bı kayıpdan bahsedıyorsunuz resmen .karsınızda kı

sevdıgınız adam degılde sankı sırf evlılık ıcın tercıh edılen bırı gıbı .

hayata cok olumsuz bakıyorsun .once kendını sevmeyı dene derım .

28 yas nedır kı evde kaldım dıye dert yanıyorsunuz .daha onunuze

neler cıkacaktır neler yasayacaksınız .belkı yıne bırını tanıyacaksınız

yıne ayrılacaksınız olamaz mı olabılır .hayatın ınıslerı cıkısları vardır

kendınızı evlılıge bu kadar sartlandırmayın .

bu kadar umutsuz olmayın.vakti zamanı gelince elbetteki evlenir çoluk çocuğa karışırsınız.zamana bırakın :40:

ne kadar karamsarsiniz
bu nisanlinizdan baska erkek yok mu
yada tüm hayatiniz o mu sanki
hayat devam ediyor
siz bu güvensizlikle zaten bu adamla evlensenizde sorun olur
önce kendinize güvenmeyi ögrenin bence
sonrasi gelir

Neden son şansındı ki? Sen bu kadar ezik misin?
Özgüvenin gelişmeden evlensen de ayrılırsın zaten.
Çünkü kendini böyle aşağıladığın için kocan olan kişi de seni aşağılık görecekti.
Bence evlilikten önce kendinle olan derdini hallet önce.
Çok üzücü bir durum. Uzmana görün. Tek başına zor.
Hele ki senin kafada olan bir annen de varsa daha zor.

Ayrıca sözlün sana fena küfretmiş ve herkes ayrılman gerektiğini belirtmiş öteki konunda.
Ama sen hala üzülüyorsun ayrıldığın için.

Bunun dışında babanın sana tavırları ve onları gözlemleyip üstüne yorum getirme açısından gayet mantıklı bir insansın.

Sorunların nereden kaynaklandığının böyle bilincindeyken neden onlardan kurtulma yoluna gitmiyorsun?
Geçmişte sana yaptığı hataları unut. Artık geliş biraz şikayet edeceğine.
Bak hiç yol alamıyorsun bu şekilde.

Son düzenleme:
Milletin laflarina karsi buzzzz gibi ol. Gidip gelme, mesafeli ol, surat as yerine göre, öyle rahat rahat hakkinda atip tutamasinlar.
Tavirli ol gerektiginde, bak tavirli diyorum, kötü olma kimseyle, acik acik kimseye hesap sorma niye böyle konusuyorsunuz diye, sallamadigini ama salakda olmadigini anlasinlar.
Kim sana cok anlatiyorsa bu tür hakkinda cikan dedikodulari "Lütfen onlardan bahsetme, onlarin dediklerini duymak istemiyorum.
Herkes yerinde mutlu olsun, bendende uzak dursunlar. Herkes kendisine baksin" de.
Kimin ne olacagi belli olmaz. Kimse yalniz ölmez, hic merak etme. Sen yeterki hazirlikli ol, o kisi mutlaka seni bulacaktir. Kendine odaklan, kendini gelistir. Evde pasif pasif oturma, evdeysen bile kendine bak, güzelligine bak, fizigine dikkat et, eglenceli seylerle ugras. Ne bileyim, dans yap, yürüyüslere cik, giyim kusamina önem ver, cok calis para biriktir, yap birseyler kendin icin ve birden PAT diye karsina cikacak ve tanistiktan kisa bir süre sonra hem nisan hemde dügün olur biter.
Bu olaylar böyle olur, ama sen hazirlikli olmassan, olmaz. Cünki tanistiginizda seni begenmesse, ozaman olmaz iste.
Hem karakter olarak, hem dis görünüs olarak, yani maddi ve manevi her türlü IYI ve GÜZEL bir ASKa ve bunun sonucunda bir EVLILIGE hazir olman gerekiyor.
Oda öyle üzülerek, aglayarak, negatif düsüncelerle, evde kös kös oturarak, milletin laflarini icine atip atip hasta olarak olmaz. Izin verme seni bukadar etkilemelerine. Kendi hayatlari cokmu sahaneymisde senin hakkinda atip tutuyorlar?
Bazen insanin ailesi bile iyilik yapalim derken kötülük yapiyorlar insana.
Bakma sen öyle annenin eski sözlün varken dedigi laflara. Iyiligini istiyor ama iyi yapmiyor iste, sen kendin akilli ol. Kendini gelistirecek kitaplar al ve oku, cahil cühala insanlardan, kötü negatif arkadaslardan uzak dur. Hersey umdugundan daha güzel olacak insallah! :)

Birde sunu yazmassam olmaz:
Sen kendini sevdikten - gercekten ilk önce KENDINI sevdikten sonra - kimle evlenmissin hic önemi yok!

Kendini seven insan cünki kendini ezdirmez, kimsenin onu üzmesine izin vermez, gelecegini baskalarina baglamaz, kendisini garantiye alir, yüz vermez, rahatina bakar, sevgisine karsilik sevgi, saygisina karsi saygi bekler ve inanki kendini cok seven insan baskalarindanda daha cok sevilir ve daha cok saygi görür!

Kısmet bunlar canım evlenip de mutsuz olacağına en iyisi yalnızlık. Kim ne demiş, kim ne yapmış takma bunları boşver iyi de olsan, kötü de olsan insanlar hep konuşurlar. Sen istediğin gibi yaşa. 28 yaşta çok değil illa ki bi kısmetin vardır seni bir yerde bekleyen. Bu şekilde karamsar olma. İnşallah gönlüne göre olur her şey.:3:

neden bu kadar karamsar olduğunuzu bende anlamadım hayat bir erkeğin etrafında dönmüyor

belki kızılacak bana ama türk kızları kadar evlenme meraklısı olan yok yani.. ne evlenme meraklısıyız arkadaş ya..

neden bu kadar karamsar olduğunuzu bende anlamadım hayat bir erkeğin etrafında dönmüyor

belki kızılacak bana ama türk kızları kadar evlenme meraklısı olan yok yani.. ne evlenme meraklısıyız arkadaş ya..

siz evlenme meraklısı olmayabilirsiniz ama herkes öyle değil konu sahibi bebeğinin olmasını istiyormuş
kk'de herşeye muhalefet olmak moda oldu zaten
insanlrın istekleri hayalleri bile yargılanıyor artık

Son düzenleme:
Aciniz var anliyorum belki bu laflari acidan soyluyorsunuz ama inanin konunuzu okurken icim daraldi. Bu ne eziklik, nasil kendini asagilamaktir? Siz boyle dusundukce tabii ki de alimli bir yaniniz olmaz. Okumussunuz, meslek sahibiymissiniz, e ne guzel iste? Ayaklari uzerinde duran biriyseniz ne diye boyle asagilik kompleksine girdiniz anlamiyorum. Siz boyle hissettikce karsinizdaki adam da kacar elbet. Kim evlenmek ister ki kendine guveni, saygisi olmayan biriyle.

Aileniz, komsulariniz, ve siz nasil bi bilince sahipsiniz sasirdim kaldim. "ne oldu okudu da, evlenemedi" ne demek ya? Hey guzel Allah'im hayatta baska amaci olmayan insanlarin sacma sapan dusuncesi. Ne var kardesim? Millet koca bulup evlenmekle mesgulken, sen kendini gelistirmek icin okul okumussun, simdi de bundan utanir gibi bi halin var.

Once dusunce yapini degistir sonra evlenmeyi dusun bence. Boyle dusunup evlensen de mutlu olamazsin, ezilip durursun

Arkadas cok güzel anlatmış.ne güzel ya okurmuşsunuz ve bı ise sahipsin.bi kadın daha ne ister.

merhaba kızlar, daha önceki konularımda sözlümde sorunlarımdan bahsetmiştim. olan oldu, söz atıldı :( o kadar üzgünüm ki.. belki de böylesi daha hayırlıdır ama kafam karmakarışık. dertleşmek istiyorum sizlerle.

28 yaşındayım, sözlüm benim aile kurmam, anne olmam için son şansımdı :(( içimi asıl yakan neden bu. annem de bunun farkındaydı, bana devamlı "sözlünü dört elle sıkı sıkı tut." derdi. biliyorum, diyeceksiniz ki 28 yaş nedir, 35'inde evlenenler var.. ama maalesefe ben hiçbir zaman 35'inde evlenen kadınlar gibi olamayacağımı biliyorum. 28 yaşımda özgüvenim sıfır, o yaşta daha beter olurum. sosyal ortamlarda pasifim, devamlı arka planda kalıyorum. doğru düzgün arkadaşım yok. arkadaş gruplarına girmek için yırtınıyorum, sessiz sakin olduğum için olmuyor :((

dolayısıyla benim aile kurmaya yönelik bütün özlemlerim, hayallerim bitti :(( anne olmayı, çocuklarım olmasını o kadar istiyorum ki anlatamam. bebeğim olsun, onun gözlerimin önünde büyüdüğünü göreyim, annelik duygusunu tadayım, o kadar çok isterdim ki... :( beni bekleyen gelecek gözümün önüne geliyor: 70 yaşına gelmiş, evinde yapayalnız yaşayan, sadece birkaç kedisi olan yapayalnız bir kadın.. içim acıyor, ölmek daha iyidir bundan diye düşünüyorum.

ayrıca günaha meyletmek istemiyorum. cinsellik, insanların yaşaması gereken duygulardan biri, ama evlilikle yaşanmasının doğru olacağını düşünüyorum. evde kaldığım için bunu da ömrüm boyunca yaşayamayacağım. :(( 70 yaşına geldiğimde, 15 yaşında çocukların bile "kız kurusu" diye dalga geçmelerine maruz kalacağım.

zaten akrabalar benle ilgili dedikoduya çoktan başladı. benim için "okudu, meslek sahibi oldu da ne oldu?? bir evlenemedi, çocuk sahibi olamadı, yuvasını kuramadı" diyorlarmış :(( napcağımı bilemiyorum. kızlar ben bu acıya nasıl dayanacağım?

Canım ya kıyamam sana
Çoğu genç kız gibi sen de evlenmek, yuva kurmak, çocuk sahibi olmak, sevmek, sevilmek istiyorsun
Seni anlayabiliyorum çünkü benim 30,33,35 yaşlarında 3 bayan kuzenim var evlenemediler
Bizim akrabalar arasında da hep konuşulur üniversite mezunları ama evlenemediler diye
Ama biz kötü amaçlı değil üzüldüğümüz için öyle konuşuyoruz
Ben de 28 yaşında sözlümden ayrılsam ben de senin gibi panik olurdum
Ama sen biraz atılgan ol canım
Hata yapa yapa doğruları öğreniyoruz bu hayatta
Yeni insanlarla tanış
Kısmetinin ayağına gelmesini bekleme sen kısmete git sen bul kısmetini
Benim 31 yaşında kuzenim (erkek) evlenmek için can atıyordu
Sürekli evlenecek bayan aradı
3-4 kişiyle görüştü olmadı ayrıldı
En sonunda biriyle anlaştı evlendi şimdi bebek bekliyoR :)

siz evlenme meraklısı olmayabilirsiniz ama herkes öyle değil konu sahibi bebeğinin olmasını istiyormuş
kk'de herşeye muhalefet olmak moda oldu zaten
insanlrın istekleri hayalleri bile yargılanıyor artık

genel olarak konuştum genel açılan konulara bakarak herşeye muhalefet olduğum bir konu gösterin bana?

bence siz bana atak yapıyorsunuz ;)

neyse daha fazla tartışmak ta istemiyorum ilk porfilime bakıp benim muhalefet olduğum konuyu gösterip öyle yorum yapın veya tanımadan çoğunluğun içine beni bir kez daha sakın katmayın !!

bu konuyu asla uzatmayacağım tek bir cevap dahi vermeyeceğim ;)

yargılamanın ne olduğunu öğrenin önce ! modaya çok uyum sağlamış gördüm sizi :)

Duygularını anlamaya çalışsam da ne yazık ki başaramıyorum.

Kiminle olursa olsun evleneyim mi istiyorsun? Önemli olanın bu olduğu sanmıyorum. Evlenmiş bir kadının da 70 yaşına geldiğinde ben ömrümü boşa geçirmişim demediğini nerden biliyorsun?

Mühim olan doğru insanla doğru evlilik. Anne olmak elbette önemli ama asıl mesele iyi bir aile de büyütebilmek. Sevgiyle, saygıyla, huzurla..

Benim bir hocam var üniversitede. Yurt dışında okumuş senelerce ve yabancı bir sevgilisi varmış. Ciddi düşünürken ayrılmışlar. Çok üzülmüş, bitmiş. İçip içip ağlardım, kendimi o kadar kaybetmiştim ki dünyada sadece ben dertliyim sanırdım demişti.

Şimdi napıyor biliyor musun? Kendisi gibi bir akademisyenle evlendi ve acayip mutlu. Kocası da benim hocam ve inanılmaz birisi. Çok uyumlu ve mutlu bir çift olduklarını gözlerindeki mutluluğa bakarak anlıyor herkes. Ve bahsettiğim hanım 35 yaşında evlendi.

Annenin düşüncelerinden ya da çevrenin laflarından etkilenip kendine olan güvenini ve saygını kaybetme. Annenin düşüncelerini de söylemişsin bunu dile getirirse elbette biri çıkar karşıma nasip de. Çok şükür mesleğin elinde, hiç korkma ve kendini geliştir, yetiştir. Daha yaşın genç bence, büyütme bu durumu. Allah seni güzel insanlarla karşılaştırsın inş..

Son düzenleme:
Herkes gibi bende sevgi,aşk kelimesini sizden duymadığım için şaşırdım ve üzüldüm.Bence evlilik aşksız,sevgisiz olmaz.Ben düşünemiyorum bile sırf saygı duyduğum bir insanla evlenmeyi.Yok yani ben yapamam sanırım.Onu görünce heyecanlanmalıyım,kalbim onunla buluşmadan önce küt küt atmalı,evleneceğimizi sırf onu sevdiğim için hayal etmeliyim.Tabi benim görüşüm.
Siz benden büyüksünüz.Neden bu kadar özgüvensizsiniz ki.Geçmişte birini çok sevdiniz ve karşılık mı alamadınız veya başka birşey mi oldu?
Herşeyin bir zamanı vardır bence doğru kişi sizi eninde sonunda bulucak.Hani bazen deriz bazı kişilere bunu kim alır ya diye şakaya vururuz ve ileride bir bakarız ki gayet güzel birini bulmuş evlenmiş.
Ümidinizi yitirmeyin.Herşeyi akışına bırakın.Elbet karşınıza evleneceğiniz kişi çıkacaktır,bebeklerinizde olucaktır inş.

genel olarak konuştum genel açılan konulara bakarak herşeye muhalefet olduğum bir konu gösterin bana?

bence siz bana atak yapıyorsunuz ;)

neyse daha fazla tartışmak ta istemiyorum ilk porfilime bakıp benim muhalefet olduğum konuyu gösterip öyle yorum yapın veya tanımadan çoğunluğun içine beni bir kez daha sakın katmayın !!

bu konuyu asla uzatmayacağım tek bir cevap dahi vermeyeceğim ;)

yargılamanın ne olduğunu öğrenin önce ! modaya çok uyum sağlamış gördüm sizi :)

amacım tartışmakta değil ya neyse
ben anlatamadım demek istediğimi o zaman
neyse hoşçakalın.

Ah canim ya neden bu kadar karamsarsin karsina mutlaka sevecegin biri cıkacak birde milletin lafı bitmez evlenmezsin ne zaman evlencen ne zaman dogurcen ee 2.ne zaman dogurcen yani bitmez laflar ugrasma yani bosver :34::34:

Back
X