• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde kalma korkusu?

Yargılamayacağım ya da akıl vermeyeceğim. Laf da sokmayacağım. Belli ki bu durumun normal olmadığının sen de farkındasın ki konu açmışsın. Kolunu uyuşturacak kadar bu mevzuyu düşünüyor olman, ileri bir psikolojik sıkıntın olduğunu gösteriyor. Bunun bir çok sebebi olabilir. Psikoloji alanında eğitim almış arkadaşlarım daha iyi bilirler. Tavsiyem bunu tek başına çözmeye çalışma, profesyonel yardım al.

İmza: Yaşı 30 olmak üzere bekar ve sevgilisiz kız :)

Sen bana özellik ver ben sana hemen bir koca bulayım eski sevgili repertuvarımdan
Uzun, kısa, orta boy, esmer, iranlı, irlandalı, hollandalı dul erkek olabilir mi?
Eski kocam da dul.

Bakir, yarı bakir, tecrübeli, duvardan duvara tecrübeli
Doktor, avukat, hakim, grafiker, yazılımcı.

Hmmm hangisini istiyon bakim?

26 yaşındayım hala evlenmedim ?
Size göre kendimi çoktan intihar etmem gerekiyordu sanırım.

Yapmayın lütfen 21 nci yüzyıldayız, şu takıntılarınızdan kurtulun.
Ayrıca durumunuzu hiç iyi görmüyorum acil TERAPİ...

suss suuss 34 yaşında ben varım burda kazulet gibi :)))

Kızlar 25yaşimdayim. Her geçen gün evde kalma korkum artıyor. Evlenince boşanma dul kalma aklımda bi suru şeyler yazıyorum.O kadar çok şeyi kafaya tanıyorum ki düşünmekten sol kolun uyustu.Bu yıl kpssye hazirlancam ama herşeyi o kadar çok takiyorum ki odaklanamiyorum ona. Nasıl kurtulicam bu düşüncelerden :-(
kpss ye kariyerine endişeleneceğine ne bu evde kalma fikri bizim kızlarımızda ya
kendi ayaklarının ustunde durmak en birinci endişe kaynağın olsun
orneğin sunu amacla hiç kimsenin yardımı olmadan ben kendimi gecindirebilirmiyim tek basıma ayakta kalabilrmiyim
buna endişelen bunu sağlayama calış once geriris gelir

bence siz normalsiniz. evlilik fikriyle insanların yaşamının sadece bu üzerine kurulması buna zorlanması buna takıntı hale gelmesi yanlış bence.. biri olmadan da bu hayat devam eder. doğru kişiyle doğru zaman da Allah yazdıysa zaten olur

Haklisiniz,her seyin hayirlisi.

Daha once bu tarz konularda uzun uzun yazdim,bu sefer biraz ironiyle cevap verdim,belki daha etkili olur diye :)

Senınde çevrendeki akranların ard arda evlendi mi yoksa :( bende bir ara öyle psikolojiye girmiştim bu yaz çok düğüne gittim ama geçti şimdi 24 yasındayım senle yakınız ve daha çok erken evlenmek için önce kpss yi hallet iş kariyer belki evlilik sonra , her şeyin zamanı var.

Şakaysa çok komik gerçekse hiç komik değil, 25 yaş yeni dünyada hayata başlama yaşı, evde kalmak deyimi ise tamamen cidden evde kalmış, yani okumamış, etmemiş, çalışmamış tek beklentisi evlilik olan ama onu da becerememiş ve belli bir yaşa gelmiş insanlar için kullanılan çağ dışı bir niteleme. Otur dersine çalış, odaklanamıyorsan da şöyle düşün önce iyi bir iş bul ki oradan da iyi bir eş çıksın. :KK53:
Haklisin deniycem :-)

Senınde çevrendeki akranların ard arda evlendi mi yoksa :KK43: bende bir ara öyle psikolojiye girmiştim bu yaz çok düğüne gittim ama geçti şimdi 24 yasındayım senle yakınız ve daha çok erken evlenmek için önce kpss yi hallet iş kariyer belki evlilik sonra , her şeyin zamanı var.
Evet yakin arkadaşlarım evlendi.çocukları bile var.kız kardeşim benden küçük düşün o da bu gidişle benden önce evlenecek. :-( gelse bu psikolojiye girme

Yargılamayacağım ya da akıl vermeyeceğim. Laf da sokmayacağım. Belli ki bu durumun normal olmadığının sen de farkındasın ki konu açmışsın. Kolunu uyuşturacak kadar bu mevzuyu düşünüyor olman, ileri bir psikolojik sıkıntın olduğunu gösteriyor. Bunun bir çok sebebi olabilir. Psikoloji alanında eğitim almış arkadaşlarım daha iyi bilirler. Tavsiyem bunu tek başına çözmeye çalışma, profesyonel yardım al.

İmza: Yaşı 30 olmak üzere bekar ve sevgilisiz kız :)
Peki sende böyle düşünceler korkular olmuyo mu.taktikca üzerine gittikçe daha kotu oluyor sanki

bir ömür evlenemeyecek olsan hayatını zehir ederek her gün farklı bir yerinin uyuşmasını mı izleyeceksin? neden kendinize bu kadar eziyet ediyorsunuz yaw..

Cidden bunları mı takıyosun sen?
Evlenince kocan da çok yaşarsa, hiçbi derdin kalmıycak yani?
Valla maşallah. Ben de öyle dert istom :süslü:

Peki sende böyle düşünceler korkular olmuyo mu.taktikca üzerine gittikçe daha kotu oluyor sanki
Benim hayattaki tek korkum ailem de dahil başkasına muhtaç olmak. Tabii ki yaşadığım aşk acıları oluyor fakat bunlar evlenmediğim için asla değil. İnsanları birbirlerine imzanın bağladığını düşünmüyorum ya da evliliğin olması gereken bir yaşayış tarzı olduğunu düşünmüyorum. Tabii ki insanlar sevdikleri kişiyle aynı evi paylaşmak ister, evlenmek ister. Bu farklı birşey... Sizinkisi evlenmeyi hayatın amacı edinmek. 30u geçseniz de tedirgin olsanız yine kısmen anlaşılır ama henüz 25 yasında çok erken. Sınavı kazan, kendi paranı kazan ve harca çok keyifli kendinle mutlu olabilmek. İnsanlar hayatına eşlik etmek için girsinler mecburiyet olduğu için değil...

Back
X