Evde kalmakmı oluyo bu yaşadığım acıların adı :(

kizilelmam

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2015
54
80
38
38
Herkese iyi geceler bu saat oldu üzüntüden uyuyamadım. Sorunum ise 28 yaşında henüz evlenmemiş olmam ve herkesin bunu yüzüme vurması beni aşağılaması acıyan gözlerle bakması okadar nefret ediyorumki yokmu bişey sorularından öyle canımı yakıyor ki anlatamam en yakınlarım ailem bile bunu yapıyor en son öz ablam benimle dalga geçti anneler gününü kutlarım hernekadar anne olamasanda dedi benim yine çocuğum var sen onuda yapamayacaksın diye beni sürekli aşağılayıp duruyor içimde herseye karşı nefret oluştu buyüzden. İnsanın en yakınlarının bile bunu yüzüne vurması okadar acıki günden güne umutlarım tükenmekte nolcak benim bu halim :(

Cok istiyorsaniz adam gibi adam bulun evleneyim diyeydin!
Yaşın daha genc, hem evde kalmak tabirini hic sevmiyorum " evde kalacağım tabii, sokakta mı kalayım " diye hep geyige vururum bu lafı
Sen de oyle yap ;) hala yok mu bişey sorulari fiks zaten yok de geç, canını sıkmaya degmez inan ki

Yahu nedir bu evlilik baskısı!
Evlilik doğal bir süreç değil ki!
İnsanlar doğar, büyürler, eğitimlerini tamamlarlar ve hayatlarından zevk alacağı şeylere yönelirler.
Kiminde bu zevk işidir, kiminde evliliktir, kiminde evlat sahibi olmaktır, kiminde dünyayı gezmek ya da okumaktır kiminde ise yalnızlıktır.
Evlenmek yemek yemek değil ki illa herkes yapacak die bir kaide ya da bir vakti zamanı olsun!
Ayrıca genceciksiniz, yaş 45 olsa diyeceğim artık insanlara başka gözle bakın diye ama hayatınızın daha başındasınız inşallah uzun, sağlıklı, mutlu ömrünüz olur.
Ablam 35 yaşında, ona ben sürekli diyorum, yiğen istiyorum koca şart değil anlaşmalı evlilik yap, ne bileyim sperm bankası var vs diye.:rolleyes:
Siz hayatınızı birleştirecek, kötü gününde yanında durmaya layık olacak birini henüz tanımıyorsanız, zaten evlenmeyin.
Elalemin derdi de hep başkalarının hayatını didiklemek, herkes kendine baksın canım!

Son düzenleme:
Eğitim durumun mesleğin nedir? Kendi ayaklarin üzerinde durabiliyorsan ayrı eve çık bence. Öyle dalga geçen bunaltan evde kaldığını düşündüren insanlarla aynı evde yaşama. Yaşın da genç daha zaten.

Hem söyle çok istiyorlarsa senin kriterlerine uygun birini bulsunlar evlen madem.

allah hayırlı kısmetler nasip etsin takma hiç kafana ,ama kısmetlerini de değerlendir ailene gelince zırvalamışlar özellikle ablan kessinlikle bekarlığı özlüyordur da yiğitliğe çamur sürdürmüyordur canım emin ol buna :D sen bence bekarlığın tadını çıkarmaya bak

Biraz fazla takıyorsun bence, aileni kibar bir dille uyarabilirsin, kırıldığını ve şaka yollu bile olsa sana bu konuda imada bulunmamalarını söyle, hayat uzun, evlilik nasip işi, Allah hayırlısını versin :KK200:

Eğitim durumun mesleğin nedir? Kendi ayaklarin üzerinde durabiliyorsan ayrı eve çık bence. Öyle dalga geçen bunaltan evde kaldığını düşündüren insanlarla aynı evde yaşama. Yaşın da genç daha zaten.

Hem söyle çok istiyorlarsa senin kriterlerine uygun birini bulsunlar evlen madem.
Ünv mezunuyum daha yeni iş bulabildim oda asgari ücretle nasıl çıkayım ayrı eve kira falan çok gelir

Herkese iyi geceler bu saat oldu üzüntüden uyuyamadım. Sorunum ise 28 yaşında henüz evlenmemiş olmam ve herkesin bunu yüzüme vurması beni aşağılaması acıyan gözlerle bakması okadar nefret ediyorumki yokmu bişey sorularından öyle canımı yakıyor ki anlatamam en yakınlarım ailem bile bunu yapıyor en son öz ablam benimle dalga geçti anneler gününü kutlarım hernekadar anne olamasanda dedi benim yine çocuğum var sen onuda yapamayacaksın diye beni sürekli aşağılayıp duruyor içimde herseye karşı nefret oluştu buyüzden. İnsanın en yakınlarının bile bunu yüzüne vurması okadar acıki günden güne umutlarım tükenmekte nolcak benim bu halim :KK43:

umutlarin tukenmesn . nasip bu isler .gec kaldigin ne var ki acaba ? ne yazikki insanin ailesi mutsuz edebilio insani ama eminim onlar da size gaz vermek icin diolardir . yoksa bilerek sizi uzmezler kimsenin ailesi bile bile yavrusunu ,kardesini uzer mi.?

neden biri yok die siz kendinize sorun . dovunmek yerine bir seyler yapin . sosyal ortamlara girin, dugunlere katilin , arkadas bulusmlarina gidin , dua edin . evlenmek is degil ki onemli olan mutlu bi yuva kurabilmek . . .

Amaaann ne takıyorsun ki !
Şimdi sen evlensen hadi çocuk diyecekler çocuk doğuracaksn hani buna kardeş diyecekler .
İkinci doğacak üçüncü nerde diyecekler.
İnsalar böyle işte.
İnsanları memnun etmek gerçekten çok zor.
Boşver kafana takma bugün seni konuşurlar yarın başkasını :)
İnsanoğlu işte. Ah insanoğlu ah.
Bende bazen bazı şeylere çok takılırım.
Hatta bazen çok kafama takip sinirlenip gider bile yaptığım olmuştur.
Boşver kardeş 28 ne ki. Genceciksin gez toz.
Eminim ki nasibin seni bekliyor bir yerlerde .
Vee o da seni düşünüyor belki de şuanda.
Nasibim nerde acaba diyordur belkide.
Dedigim gibi kimseyi sallama.
Sevgiyle, dua ile hoscakal.

Yahu nedir bu evlilik baskısı!
Evlilik doğal bir süreç değil ki!
İnsanlar doğar, büyürler, eğitimlerini tamamlarlar ve hayatlarından zevk alacağı şeylere yönelirler.
Kiminde bu zevk işidir, kiminde evliliktir, kiminde evlat sahibi olmaktır, kiminde dünyayı gezmek ya da okumaktır kiminde ise yalnızlıktır.
Evlenmek yemek yemek değil ki illa herkes yapacak die bir kaide ya da bir vakti zamanı olsun!
Ayrıca genceciksiniz, yaş 45 olsa diyeceğim artık insanlara başka gözle bakın diye ama hayatınızın daha başındasınız inşallah uzun, sağlıklı, mutlu ömrünüz olur.
Ablam 35 yaşında, ona ben sürekli diyorum, yiğen istiyorum koca şart değil anlaşmalı evlilik yap, ne bileyim sperm bankası var vs diye.:rolleyes:
Siz hayatınızı birleştirecek, kötü gününde yanında durmaya layık olacak birini henüz tanımıyorsanız, zaten evlenmeyin.
Elalemin derdi de hep başkalarının hayatını didiklemek, herkes kendine baksın canım!
+1
Ben de herkes evlenmek zorunda değil dedigimde garipseniyorum, dusuncelerine birebir katılıyorum
bana da yasin 30 oldu, sen de artık bul birini evlen, coluk çocuğa karis dendiğinde "insallah canim, nasip kismet" deyip geciyorum çünkü gerçekten bu işler nasip kismet
Kisi evlenmis olmak icin degil de, hayati birlikte gogusleyebilecegi birini bulduğunda evlenmeli yoksa ben bir erkegin sorumlulugunu alacagima evlat edenirim daha iyi ( ki ciddiyim)

Ünv mezunuyum daha yeni iş bulabildim oda asgari ücretle nasıl çıkayım ayrı eve kira falan çok gelir
ne guzel iste
Yeni isin hayirli olsun, asgari ücret diye hic uzulme sen isini yap, kendini gelistir zamanla daha fazla ucret alirsin zaten tecrübe kazandikca ;)
Simdi para kazanmanin tadini cikar, gez toz, sosyal ortamlara gir
Ben de öyle yapiyorum cunku ;)

Bizde eşimle 7 sene çıktıktan sonra 32 yaşında evlendim bana da artık evlenmiyor musunuz diyip dururlardı hiç takmazdı sende takma kader kısmet bu işler ;)

Herkese iyi geceler bu saat oldu üzüntüden uyuyamadım. Sorunum ise 28 yaşında henüz evlenmemiş olmam ve herkesin bunu yüzüme vurması beni aşağılaması acıyan gözlerle bakması okadar nefret ediyorumki yokmu bişey sorularından öyle canımı yakıyor ki anlatamam en yakınlarım ailem bile bunu yapıyor en son öz ablam benimle dalga geçti anneler gününü kutlarım hernekadar anne olamasanda dedi benim yine çocuğum var sen onuda yapamayacaksın diye beni sürekli aşağılayıp duruyor içimde herseye karşı nefret oluştu buyüzden. İnsanın en yakınlarının bile bunu yüzüne vurması okadar acıki günden güne umutlarım tükenmekte nolcak benim bu halim :KK43:
canim ne evde kalmasi 28 gec bir yas degil.benim bir akrabam koy de 30 da evlendi talibide vardi ama illaki sartlarini yerine getireni bekledi .hatta daha once birine kacma girisimi olmustu duyulmustu koyde ona ragmen onune cikanla evlenmedi . sen takma bunu insallh kismetin gelir

Bu işler ha deyince olmuyor. Olmazda. Kimisi 20 yaşında evlenir kimisi 40 yaşında. Kimin kısmetinin ne zaman geleceği belli mi ? Kafana takma. Herşey vakti gelince sırasıyla olur

Merhaba,

Daha önce ki konularınızı da okudum.
Sanırım sizin kendinize özgüveniniz yok.
Lütfen artık cahil insanların dediğini takmayın ve kendi hayatınızı yaşayın.

Bu arada ne mezunusunuz ? İstanbul da mı yaşıyorsunuz ?
Belki iş bulmanız için yardımcı olabilirim.

Bu arada burası Türkiye maalesef iş bulmak çok zor hele yeni mezunsan.
Çoğu şirket deneyim alıyor, diğer şirketler ise 3 kuruş a yeni mezunları sömürüyor maalesef.

Siz çalışmanıza bakın ve çalışmak istediğiniz sektörde çevre edinmeye çalışın.
Her ne kadar buna karşı olsamda maalesef bu devirde çevre/tanıdık olmadan güzel bir iş bulunmuyor.

Kendimden örnek verirsem bende 26 yaşındayım Moda Tasarımı okudum ama şu an yabanci bir şirket de grafik tasarım sorumlusuyum.

Siz benim gönlüme sorsanız aslında kendi mesleğimde çalışmak istiyorum çünkü mesleğime aşığım ama şu ana kadar bende bulamadım. Ama olsun pozitif bakıyorum olaya. Bu işim beni %100 tatmin etmezse bile bir çok yeni şey öğrendim ve görsel tasarımda da kendimi geliştirdim. Aynı anda resim kursuna gidiyorum ve tekstil de iş bulmaya çalışıyorum. Ve şu an ilişkim de yok ama yeni uğraşlar, kendimi geliştirmeye bakıyorum ben. Ve mutluyum.

Lütfen sizde kulaklarınız cahil insanlara tıkayın.
Kendinizi geliştirin, hayatınızı yaşayın ve kendinize güvenin.
Küçük bir dipnot : erkekler kendilerine güveni olan kadınlardan hoşlanır. Bunu unutmayın.

DEPRESYONDAN ÇIKINNNN :) hayat güzel...

Sevgilerimle,

Valla ablan o kadar böbürlenmesin bence çocuğu veren Allah . Evlilikte de yarın ne olacağı belli olmaz gençsin sen daha.

Ablanız nekadar da boş insan üzüldüm onun adına !
Ayrıca evde kalmak nedir ya hemde bu zamanda
şimdiki aklım olaydı 30 olmadan evlenmezdim hayatının tadını çıkar..
Çevrendekikerin absürt sözleriyle canını sıkma değmezler çünkü
Hem herşey nasip kısmettir kaderinde vardır gelir bulur seni ama 1 yıl sonra ama 5 yıl sonra
Evlenirsin çoluk çocuğa karışır bekar hayatını özlersin o yüzden kıymetini bil valla

Back
X