Evde kalmakmı oluyo bu yaşadığım acıların adı :(

Ailen seni bunalıma sokmaktan başka bişey yapmıyor. Hele o ablan ne fesatmis yaa hiç bir ablaya yakışmıyor sözleri. Neyse bak aynı yaştayiz ben de bekarim ama yapacak bişey yok .elden ne gelir duadan başka. Ne güzel yeni işe başlamışsın. Ortamın olur bundan sonra iyi insanlarla karşılaşırsin inşallah

kısmet işi bu işler erken yaşta evlenıp nıce mutsuz evlılıkler gordum geç evlenıp mutlu huzurlu çocuklu da çok gordum hayırlısı ne ise o olsun...

benim annem de "milletin kızları ne güzel evlenmiş torunları var" dedikçe "milletin anneleri ne güzel dua etmiş Allah hayırlı damat vermiş, sen iyi etmiyosun demek ki bana vermiyo" diyorum kapanıyo konu :halay:

deneyin bak çok eğlenceli

Ben 25 yaşına gireceğim ve buna rağmen çevremden genelde "hala evlenmeyi düşünmüyor musun? ne zamana kadar bekar duracaksın? evlen yuvanı bil olmaz böyle" tarzında cümleler kuruyorlar. Umrumda mı? TIN. Millete ne canım benim hayatımdan? İstersem 35 yaşında evlenirim istemezsem hiç evlenmem. Ne zaman evlenmek doğru bir karar olarak gelir bana ancak o zaman evlenirim. 28 yaş da bunu dert etmek için hiç doğru bir yaş değil. İlla evleneceğim diyorsanız 35'i devirdikten sonra dertlenin.

Herkese iyi geceler bu saat oldu üzüntüden uyuyamadım. Sorunum ise 28 yaşında henüz evlenmemiş olmam ve herkesin bunu yüzüme vurması beni aşağılaması acıyan gözlerle bakması okadar nefret ediyorumki yokmu bişey sorularından öyle canımı yakıyor ki anlatamam en yakınlarım ailem bile bunu yapıyor en son öz ablam benimle dalga geçti anneler gününü kutlarım hernekadar anne olamasanda dedi benim yine çocuğum var sen onuda yapamayacaksın diye beni sürekli aşağılayıp duruyor içimde herseye karşı nefret oluştu buyüzden. İnsanın en yakınlarının bile bunu yüzüne vurması okadar acıki günden güne umutlarım tükenmekte nolcak benim bu halim :KK43:
ÖLE ABLAN varsa düşnama ihtiyacın yok

Herkese iyi geceler bu saat oldu üzüntüden uyuyamadım. Sorunum ise 28 yaşında henüz evlenmemiş olmam ve herkesin bunu yüzüme vurması beni aşağılaması acıyan gözlerle bakması okadar nefret ediyorumki yokmu bişey sorularından öyle canımı yakıyor ki anlatamam en yakınlarım ailem bile bunu yapıyor en son öz ablam benimle dalga geçti anneler gününü kutlarım hernekadar anne olamasanda dedi benim yine çocuğum var sen onuda yapamayacaksın diye beni sürekli aşağılayıp duruyor içimde herseye karşı nefret oluştu buyüzden. İnsanın en yakınlarının bile bunu yüzüne vurması okadar acıki günden güne umutlarım tükenmekte nolcak benim bu halim :KK43:
ooofff içim şişio böle şeylerde.. 28 yas gayet normal bundan sonra inş hayırlı nasibin cıkar.. seni aşağılayan acıyan insanları hayatından cıkar önce

Bu ne alcakca bir asagilamadir.hic takilma evlenirsin cocuk yokmu derler cocugun okur 2. Ne zaman olucak derler.
Bi kerr dayim bana saka ile evde kaldin deme gafletinde bulundu pisman ettim.izinverme.
Bu kaderdir kimse kaderi sorgulayip yargilayamaz herkes kendine baksin.
Ayrica yasinda evde kalma yasi degil gununuzde 30 dan once evlenen cok az okul ariyer derken yas 30 u gecior zaten

olayı fazla dramatize etmemiş misiniz? Üzüntüden uyuyamamalar, aşağılanmalar, acıyan gözler fln. Tek sorun koca yani bu hayatta. bi adam olsun o da bu gece olsun her şey düzelecek?

Abla, abla değil düşman mübarek. Hiç elalemin lafına bakma. Çalış hayatını yaşa. Hobiler edin. Hayattan mutlu olmayı öğren. Bu devirde evlilik kararı almak çok zor.. Evlilikte mutluluğu aramak o kadar zor ki. Çevremde evli olup da mutlu olanlar çok çok az, hatta azınlıkta.. Hayat şartlarını iyileştirmeye bak.

Bende 4 buçuk senelik evliyim. İlk evlendiğim zamanlarda elalem bana, 'neden evleniyorsun yaşın genç, hayatını yaşa' derlerdi. 22 yaşındaydım. Evlendikten 1 sene sonrada, 'çocuk yap' demeye başladılar. Şimdi de 'çocuğun olmuyor mu?dedikodusunu yapıyorlar. Bende yaşım genç, kendimi hazır hissetmiyorum diyorum. Neden ev almıyorsun, neden araba almıyorsun, neden çocuk yapmıyorsun diye, bir sürü sorular hatta psikolojik şiddet uyguluyorlar. Bende pek takılmıyorum. hatta az görüşmeyi tercih ediyorum.. Yani lafın kısacası elalemin dedikodusu bitmez.. Hiç takılma..

Cok fazla dert etme ne sıkıntılar var bu dunyada hayırsız bırıyle evlenıp mutsuz olup yada bosanacagına en ıyısı bekarlık ben 30 yasımda evlendım kuzenlerımın cogu bekar hepsı bu yaslarda bu zamanda erken evlılık hata ablanla cok muhattap olma ıs bul calıs kafan ortamın dagılsın kendınden baska kımseyı takma uzulme ortalık evlenecek adam kaynıyo da sankı o ısler ole kolay olmuyo de gec

31 yaşında evlendim genede erken evlenmişim diyorum ,
senin yerinde olsam ablanın eşiyle ilk tartışmasında canının sıkıntısında ,senin gibi mutsuz olmam içinmi bana evlen diyorsun aman eksik kalsın de ,
gerçekten terbiyesiz bir ablan varmış ,

asgari ücret bile olsa bir tura katıl ablanın görmek istediği ama gidemediği bir yere gezmeye git
bak bakalım bir daha sana evlen diyebiliyormu ,

Canımm,bir sakin ol ve derin nefes al..

Evlilik bir tercihtir,isteyen evlenir isteyen evlenmez.Herkes evlenecek diye bir durum da yok üstelik.

Doğru insanı bulduğun da sevdiğin de,hayatı sadece onunla geçirmek için yapılan bir anlaşma bu.Yani ömrümün geri kalanını senle geçirmek istiyorum demenin herkese duyurulmuş şekli.

Sen henüz o doğru insanı bulamadığın için teksin şimdilik,ama zamanla olur.Herkesin bir kısmeti vardır,bir yerde bekliyordur seni.O kişi karşına çıkana kadar sen eksiklerini kapat,kendini yetiştir .Hayata daha sağlam basmak için gerekli olan şeyleri tamamla.

Çevreyi duyma bir kere,bugün niye evlenmedin der; evlendiğinde çoçuk ne zaman der;çoçuğun olur diğer çoçuk ne zaman derrr.Bunlar bitmezzz yanii..O yüzden takılma.

Ailene özellikle ablana şaşırdım.Evlilik nispet yapılacak bir şey değil ki..Ayıp etmiş.Sadece evlenmek olsaydı olay sen de milyon kere evlenmiştin bence.Doğru insanı bekliyorsun hepsi bu.

Niye evlenir insan ;sevdiği ile bir ömür beraber yaşamak için.Öyle bir şey yoksa,evliliğe de gerek yok.

Sana bu lafları sarf eden insanlar emin ol,evliliğin ne olduğunu bilmiyor.

Zamanı geldiğinde sen de evleneceksin.

Dua edelim de hayırlı bir eşin olsun,göstermelik değil sevgi ve saygı ile huzurlu bir yuvan olsun.

Sonra sen anlatırsın onlara evliliği..

Back
X