Evde kalmışlık sendromu ve değersizlik hissi.

ldray

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2015
540
197
103
37
Daha öncede buna benzer konu açmıştım amacım içinizi baymak değil birazda olsa yazarak rahatlamak. 27 yaşındayım ve bu zamana kadar hayatımda düzgün birisi olmadı çok sosyal değilim dışarıdan öyle gözüksemde tipim kötü değil işim eğitimim de var ama bir türlü kendime güvenim Yok olumsuz bir cümle duyduğum zaman kendimi değersiz hissediyorum ömür boyu yalnız kalacağımı düşünüyorum çünkü çevremde aday yok hoş birini beğensem dahi yaklaşmakta cesaretin Yok reddedilme korkusu ile.

İşin var, eğitimin var ama bence yaşamayı bilmiyorsun bacım, yazıl dil kurslarına, katıl kültür gezilerine, butik otellerde tatilini yap, eş odaklı olunca o adam bir türlü karşına çıkmıyor, hayat kalitene odaklan eş kendiliğinden geliyor, ben de böyle evlendim.

Nasibin açılmamıştır daha, açıldığında her şey çorap söküğü gibi geliyor. sen bol dua et hayırlı eş için. Sırf evlenmek için evlenme

Haklısınız arkadaşlar ama sanki yalnız ölecekmişim gibi geliyor gereken çabayı gösteriyorum dış görünüş olarakta ve çeşitli sosyal ortamlara kurslara katıldım birileri çıktı ama işler istediğim gibi gitmedi sorun birini bulmak değil gerçekten birini bulmak bulmaya değer

Hangi şehirdesin, benim tanıdığım-akrabam bekar adam çok, acilse eşime söyleyeyim elimizde mühendis kalmış mı
Kısmet falan diyorsunuz da kızlar, o kısmet bu zamanda artık sizi evde bulmuyor, çıkıp arayacaksın, sosyal ortamlar, kurs, gezi, ebru, mebru ne varsa artık, yelken kursunu bile düşün derim

Ben evlenmek istiyorum dedim, annem acayip bir uzak akrabayı tavsiye etti, dedim anamdan bile hayır yok, bana o adamı uygun görüyor, git kızım kendin bul dedim ki ailemde kendin tanışmak hoş karşılanmaz.

27 yaş evde kalmış mı oluyor yahu yapmayın daha hayatınızın baharı. Daha yaşayacak çok güzel günleriniz var hemen bu kadar evlenmeye kafanızı takmayın. Yurtiçi yurtdışı gezin, eğlenin, flörtleşin, hayatınızın tadını çıkarın. Zamanı gelince çıkar karşınıza.

İnananıyorum bu saçma salak insanların dediklerini kopleks yapıp daha 27 yaşında bu hale nasıl getirebilmişsiniz kendinizi

kendinizi bu kadar aşağılamak haz veriyor olmalı
başka bir açıklama bulamıyorum cidden
yoksa Türkiye gibi kadınların 2 günde bir kocası tarafından öldürüldüğü bir ülkede
hayatınızda biri olmadığı halde evliliğe bu kadar bayılmak normal değil

ayrıca bu siteyi de biliyorsunuz, bdv konularına aşinasınız
valla işsizlikten bence, başka bişey olamaz
kendinize meşgale bulun

Kendinizemi güveniniz yok karşıdaki kişilere mi? tamam bu diyebileceğiniz biri çıkmamış sanırım ama kendinizi niye değersiz hissediyorsunuz.
Bende 28 yaşındayım evlilik evet istiyorum ama dediğiniz gibi sevip sevebileceğim biriyle istiyorum. O da çok zor sanırım. Ben de aynı şekilde yalnızlığı fazlasıyla hissediyorum. Zor bi durum yıpratıcı oluyo bazen. Ama içten hissetmediğim biriyle olacağıma yalnız olmak daha iyi diyerek avutuyorum kendimi :)

Sorun evlilik değil sorun hayatımda kimsenin olmayışı herkesin var benim neden yok diye kompleks yapmış durumdayım İnan'ın bu basit bir konu değil :/en yakın arkadaş bile evlenip uzaklaşıyor tek kalıyorsun

Aynen hayatında kimsenin olmayışı ve bundan bahsedince insanlar evlilik meraklısı, sadece evlenmiş olmak için evlenmeyi düşünüyosun gibi küçümsüyolar. Özellikle burda öyle. Bence insanlarla tanış yani tanı en ufak bi olmazda kestirip atma. Biraz kırılgansın sanırım ama gerçekten tanıyınca fikirler hisler değişiyo bence. (yapamadıklarımı tavsiye veriyorum.)

Ve insanlar aslında bazı şeylere takılmıyolar sevmeye yönelik oluyolar ve ilişki bi şekilde oturuyo. En azından benim sorunum bu devam etmeye yönelik olamıyorum. Hani görücem ve hissedicem bu işte falan diye düşünüyorum galiba. Ama karşına çıkanları tanı ve kendini hiç bi zaman değersiz hissetme. Bu şekilde çok kırılır ve üzülürsün.

Yalniz ölmek yanlış biriyle ölmekten daha iyi birsey. Buradaki konuları takip ediyorsaniz ne demek istediğimi anlarsınız

Bende 35 yaşındayım aynı dert bende de var kendini değersiz görme çirkin hissetme, ve artık hiç umudum da yok

O kadar doğru ki yalnız olmak hissi ve kırılganlığım bunlarla yaşıyorum koca meraklısı değilim tabiki sadece benimde konuşurken bahsedeceğim biri olsun benimle ilgilensin çok mu şey istiyorum acaba :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…