• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde kalmislik sendromu

mrvx9

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2017
20
13
3
Merhaba merak etmeyin henüz evde kalmadim yaşım 25 ve universiteden beri beraber olduğum bi sevgilim var:KK76:. Evliliğe çok meraklı biri olmadım pek özgürlüğü seven biriyim zamanı gelince evlenirim derdim ki hala öyle diyorum. Ama çevre olsun toplum olsun soylemleri laflarii arkadaşlarımın yavaş yavaş evlenmeye başlaması çocuklarının olmasi beni bu duruma sokcak duy korkuyorum evet sevgilim var ama evlenmemiz zor maddi açıdan ve askerlik yuzunden yine benim otuzu bulur evlenmem. Bunu soyledigimde 25 te evlen iste 30 cok geç yaşlı anne olmakmi istyosun . Tamam sevgilim var ama ondan ayrlmayacaginin garantisi yok 30 a kadar onu bekleyip ayrilirsan da h sonra zor bulursun yirmilik kızlar dururken. Sende istemezsin gibi şeyler söylüyorlar uzuluyorum bazen bakiyorum yasitlarimin bazisina kocalariyla cocuklariyla tatillerde gezmelerde ben hala kpss ye calisyorum atancagimin garantiside yok . Ister istemez evlilik merakı olmayanin içine bile bu toplum denilen illet o sendromu algiyi insanalrin beynine sokmayi basariyor. Kader kısmet hersey. Ama geç oluncada kötü her şey evlilik değil değil o olmadanda olmuyo canal örneğini gördum gozlerimle annesi babasi hayattaydi para kazanyodu gençti güzeldi evlenmek istemyodu ama suan öyle kötü bu haldekii üzülüyorum cok hemde evlenip bosansa bu kadar acincak duruma dusmez şimdi demeyin sizin gibiler yuzunden böyle olmuyo diye alakası yok inanın cidden evlilik ınş fitratinda var bu olmayınca çok kötü oluyomus. Merkaettim sizin bu konu hakkındaki dusuncelerinizi.

Yaniii...
Evlilik meraklısı değilsin ama evlenmeye meraklı bir ruh halindesin ...
Çünkü senin bahsettiğin gibi yaşı 30 mu olmuş...40 mııı olmuş hiç takılmayanlardan değilsin ... onların evlilik cidden fıtratın da yok ama senin var .
Eee bu kötü bir şey de değil.

Soruna gelince evliliğin alt sınır olarak yaşı vardır ama üst limiti yoktur.

Yani takılma bu kadar .

Şimdi insan mevcut sevgilisinden de ... eee bunla 30 a gelip evlenememekte var diye ..düşünüyorsa , zaten ayrılsın .

Olursa 30 da da olur ... 25-26 da bu işi bitirmeliyim diye planlanan evlilikten pek hayr gelmez .

Sözün özü , akışını bırak.

Yaniii...
Evlilik meraklısı değilsin ama evlenmeye meraklı bir ruh halindesin ...
Çünkü senin bahsettiğin gibi yaşı 30 mu olmuş...40 mııı olmuş hiç takılmayanlarsan değilsin ... onların evlilik cidden fıtratın da yok ama senin var .
Eee bu kötü bir şey de değil.

Soruna gelince evliliğin alt sınır olarak bence yaşı vardır ama üst limiti yoktur.

Yani takılma bu kadar .

Şimdi insan mevcut sevgilisinden de ... eee bunla 30 a gelip evlenememekte var diye ..düşünüyorsa , zaten ayrılsın .
Yoo benim içi hiç sıkıntı değil ben sevgilimle mutluyum evlensek bu kadar olmaz belki tek dusunduren şey anne olma konusu ne bilim genç anneleri goruyorum bu de otuzdan sonra anne olanları görüyorum fark var tabi yinede her şey kismer

Merhaba merak etmeyin henüz evde kalmadim yaşım 25 ve universiteden beri beraber olduğum bi sevgilim var:KK76:. Evliliğe çok meraklı biri olmadım pek özgürlüğü seven biriyim zamanı gelince evlenirim derdim ki hala öyle diyorum. Ama çevre olsun toplum olsun soylemleri laflarii arkadaşlarımın yavaş yavaş evlenmeye başlaması çocuklarının olmasi beni bu duruma sokcak duy korkuyorum evet sevgilim var ama evlenmemiz zor maddi açıdan ve askerlik yuzunden yine benim otuzu bulur evlenmem. Bunu soyledigimde 25 te evlen iste 30 cok geç yaşlı anne olmakmi istyosun . Tamam sevgilim var ama ondan ayrlmayacaginin garantisi yok 30 a kadar onu bekleyip ayrilirsan da h sonra zor bulursun yirmilik kızlar dururken. Sende istemezsin gibi şeyler söylüyorlar uzuluyorum bazen bakiyorum yasitlarimin bazisina kocalariyla cocuklariyla tatillerde gezmelerde ben hala kpss ye calisyorum atancagimin garantiside yok . Ister istemez evlilik merakı olmayanin içine bile bu toplum denilen illet o sendromu algiyi insanalrin beynine sokmayi basariyor. Kader kısmet hersey. Ama geç oluncada kötü her şey evlilik değil değil o olmadanda olmuyo canal örneğini gördum gozlerimle annesi babasi hayattaydi para kazanyodu gençti güzeldi evlenmek istemyodu ama suan öyle kötü bu haldekii üzülüyorum cok hemde evlenip bosansa bu kadar acincak duruma dusmez şimdi demeyin sizin gibiler yuzunden böyle olmuyo diye alakası yok inanın cidden evlilik ınş fitratinda var bu olmayınca çok kötü oluyomus. Merkaettim sizin bu konu hakkındaki dusuncelerinizi.
Selam canimmmmm ben suan 28 yaşındayım ve bende küçük yerde yani toplum baskısı olan yerde yaşıyorum. Ama bende senin gbi özgürlüğüme düşkün olduğum için bu yaşıma kadar diledigimce yaşadım. 3 aylık evliyim.ve bekarkenki hayatimdan değişen tek değişiklik medeni halim ve hayatı 2 kişi yaşamak. Geri kalan hersey aynı ilerde kiminle evlenirsin bilemem ama tecrübemi onemsersen sana diyeceklerim şunlar. Şimdi evlen derler bi anlık Buhranla evlenirsin ama bir ömür sen cekersin o toplumda konuşmasınlar diye boşanamazsnda. Evlenirsin çocuk derler maddi durum dusunursun ertelersin kısır derler çocuk yaparsın kardes derler.oyüzden kötü bi ortamda sırf insanlar sursun diye evlenip çocuk dogurmaktansa kendi dilediğin bi yuvayı kurup yaşlı olsanda sana Tapan bi evladın olur.sen kendi hayatını kur.önce temel sağlam olsun gir kpss ye yada herneyse ondan sonra o özendigin tatiller vs er yada geç yaşanır.

Herşey zamanında ve doğru insanla yaşanmalı...Her yıl enerjimin ve sabrımın azaldığını hissediyorum,çocuk büyütmek bir yaştan sonra gerçekten zor,ya da eşinin sayesinde hiç tanımadığın bir sürü insana katlanmak...Dediğim gibi doğru insan karşına çıktığında ve enerji yüksekken,önemli bir engelde yoksa evliliğede zamanında adım atmalı..

mahallemizde biri var canim 5bilmedin 6sene sevgililik nisanlilik suresi olmus ve ayrilmislar suan kizin 35 falan ve ewlnemiyor bosanmis adamlar istyr

Merak etmeyin daha evde kalmadim ne demek ya. 25 yaşında daha hiçbir sey bilmediğini söyleyebilirim.
Başlıktan dolayi böyle bi durumda olduğumu anlamayin diye belirttim bende farkındayım 25 yasin erken oldugunun benim sorunum bu toplum baskısı maalesef

Merhaba aynı dertten muzdarip olduğum arkadaş.
Ben ilişkim yok ama aynı derecede baskı var.
İyiyim, mutluyum, sağlıklıyım çok şükür. Ailemle de bir sorunum yok.
Eeee sen neden evlenmiyorsun?
Hayır hiç mi biri yok?
Bak, kısmetlerin gelir gelir de gelmeyiverir sonra ya kele ya köre.
Ona niye hayır dedin?
Yaşın kaç oldu?
Biyolojik saat işliyor!
Bak şu şu arkadaşın evlenmiş çocuğu var birde ev almış!

Kusasım geliyor artık.:kusmuk:

Ey sevgili el alem zaten nasip, kısmet olsaydı biriyle evlenirdim değil mi? Demek ki zamanı var.Az sakin olun arkanıza yaslanın.

Kusura bakma fazla yükseldim ama bende durum bu. Düşüncelerine gelince toplum baskısı çok normal. Bende insan illa evlenmeli evlenmezse olmaz demiyorum ama insan hayatını paylaşacağı bir ailesi olsun istiyor. Gezip tozmak çok güzel ama bunu paylaşarak yapmak daha güzel gibi geliyor.:KK6:

mahallemizde biri var canim 5bilmedin 6sene sevgililik nisanlilik suresi olmus ve ayrilmislar suan kizin 35 falan ve ewlnemiyor bosanmis adamlar istyr
Evet cevremdekiler bana bunu soyluyo çünkü şimdiden beş senelik birlikteliğin var 30 a kadar 10 olacak çevremde çok diyo sinirlerimi bozuyorlar o kadar sene bekle et gelsin bosanmis çocuklu ya da yaşlı biri alır diye böyle olacak hali yok ama sinir edyolar

Evet cevremdekiler bana bunu soyluyo çünkü şimdiden beş senelik birlikteliğin var 30 a kadar 10 olacak çevremde çok diyo sinirlerimi bozuyorlar o kadar sene bekle et gelsin bosanmis çocuklu ya da yaşlı biri alır diye böyle olacak hali yok ama sinir edyolar
ewlenmek istemiyorsan dinlemessin ama simdi duran sewgilin 10 yil durcakmi buyuk ihtimal durmaz . ben bukadar uzun sureli birliktelige karsiyim okadar yil adi olmayan birliktelik yasayacagima ewlenirim oylede yaptim

Merhaba aynı dertten muzdarip olduğum arkadaş.
Ben ilişkim yok ama aynı derecede baskı var.
İyiyim, mutluyum, sağlıklıyım çok şükür. Ailemle de bir sorunum yok.
Eeee sen neden evlenmiyorsun?
Hayır hiç mi biri yok?
Bak, kısmetlerin gelir gelir de gelmeyiverir sonra ya kele ya köre.
Ona niye hayır dedin?
Yaşın kaç oldu?
Biyolojik saat işliyor!
Bak şu şu arkadaşın evlenmiş çocuğu var birde ev almış!

Kusasım geliyor artık.:kusmuk:

Ey sevgili el alem zaten nasip, kısmet olsaydı biriyle evlenirdim değil mi? Demek ki zamanı var.Az sakin olun arkanıza yaslanın.

Kusura bakma fazla yükseldim ama bende durum bu. Düşüncelerine gelince toplum baskısı çok normal. Bende insan illa evlenmeli evlenmezse olmaz demiyorum ama insan hayatını paylaşacağı bir ailesi olsun istiyor. Gezip tozmak çok güzel ama bunu paylaşarak yapmak daha güzel gibi geliyor.:KK6:
katiliyorum gezip tozmayi sevgilimle yapıyorum yapıyorum ama bizim toplum batı toplumu değil maalesef hoş karsilanmiyo pek.. evliliğe güç yok. Gücü olanın nasibi gelip bulunuyor zor isler

ewlenmek istemiyorsan dinlemessin ama simdi duran sewgilin 10 yil durcakmi buyuk ihtimal durmaz . ben bukadar uzun sureli birliktelige karsiyim okadar yil adi olmayan birliktelik yasayacagima ewlenirim oylede yaptim
Maddiyat yok aileye muhtaç olmadan her şeyi kendi paramızla yapmak istedigimizden uzuyo bu sure

Başlıktan dolayi böyle bi durumda olduğumu anlamayin diye belirttim bende farkındayım 25 yasin erken oldugunun benim sorunum bu toplum baskısı maalesef
25 yaşında gelip bu konuyu açmazdim. Burada senden büyük evlenmemeyi secmis bir sürü kadın var. +Sirf o lafi duymamak icin yanlis evlilik yapmis bir suru kadin var. Biraz ayıp oluyor onlara. Olay konu açman da değil onlarla ayni düşünmen. Dusunmeseydin o cümleyi kullanmazdin.

25 yaşında gelip bu konuyu açmazdim. Burada senden büyük evlenmemeyi secmis bir sürü kadın var. +Sirf o lafi duymamak icin yanlis evlilik yapmis bir suru kadin var. Biraz ayıp oluyor onlara. Olay konu açman da değil onlarla ayni düşünmen. Dusunmeseydin o cümleyi kullanmazdin.
Ben o acidan dusunemdim yanlış cümle kurduysam özürlülerin benim hedef aldigim şey 25 gibi genç genç yastaa baskılar yapmalari kötü karamsar şeyler söyleyerek insanı bu psikolojye sokmalari vs

33 yaşında evlendim 4 yıl birlikte olduğum insanla hiçte evde kalmışlık sendromu yaşamadım acelede etmedim evlilik için kendimi hazır hissettiğimde evlendim. Yaşım geçiyor diye yaşlı anne olucam diye de düşünmedim. Yaşa taklılıpta kafanızı evlilikle doldurmayın çalışın hayatınızı yaşayın zamanı geldiğinde bi bakmışsınız evlenmişsiniz. Doğru insanı bulunda yaş hiç önemli değil.

Büyükşehirlerde herkes geç evleniyor zaten, yok boşanmış ya da yaşlı adam talip olurmuş:) şaka gibiler valla, takma bunları hiç. Benim arkadaşlarım da evlendi ve erkenden çocuk yaptılar hatta ikinciyi, hiç ama hiç özenmiyorum açıkcası çünkü evlenmek isteseydim evlenirdim hem de kaç kez. Fakat onların arzuladığı hayatı arzulamıyorum, ilgimi çekmiyor. Çocuk için geç demelerine de bakmayın, kız kardeşlerimden biri 25 yaşında diğeri 39 yaşında anne oldu. Ve geç yaşta anne olan çocuğuyla daha iyi vakit harcıyor çünkü herşeyi yaşadı, gezmek istedi gezdi, yemek istedi yedi. Dünyada gözüm yok artık bir insanın yetişmesine kendimi adayabilirim dediği anda çocuk yaptı. Kendimde bu yoldayım geç yaşta anne olmayı planlıyorum çünkü yapmak istediğim bir kaç şey daha var hayatta. Onları da yapınca artık kalan şeyleri çocuğumu da dahil ederek yapacağım.

Ben erken evlendim, saka yollu da hep takilirim arkadaslarima evlenin artik diye. Ama egri oturup dogru konusacaksak, asik olup evlenmeli insan. 20, 30, 40 farketmez. Hayat senin. Canin ne zaman isterse, ne zaman tamam ben bunun altindan kalkarim dersen. Evlenmek kolay ama surdurmek zor. Kesinlikle gaza gelme. Bosver konussunlar. Evlenince de cocugu sorarlar. 1. olur 2.yi sorarlar. Bir bakmissin hayatini elalem yonetir olmus.

Back
X