• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde kalmislik sendromu

26 yaşında evlendim, 31 de ilk 34 ikinci oğlum doğdu, bence elaleme bakma canım

26 yaşındayım, 6 senedir memurum. Ve hic evlenmek gibi bir problemim, derdim yok.
Sürekli soruyorlar ne zaman ne zaman ne zaman :)
Kismet bakalım o gün gelince olur bisiler bisiler bisiler diip degistiriyorum:) cocuk nasip eder mi Allah bilmiyorum ancak cocuk fikrine hazır olduğum bir vakitte evlenebilirim:)
Sende kulaklarını kapat önceliğin iş ve kariyer olsun ... ne kadar severek, uzun ilişkiler sonunda evlenip şiddet görerek boşanan cevremde de burada da birçok insan var.
Umarım onlardan olmayız ama garantisi yok. O yüzden önce kendimizi geliştirip ayaklarımızın üstüne sağlam basalım gerisi takdir-i ilahi.

Ben de 25 yaşındayım evlilik teklifi aldığım mutlu bir ilişkim de var ama olmasaydı da olurdu. Ama ben anne olmayı pek düşünmediğim içindir belki bu rahatlığım. Hayata dair plan ve isteklerinize göre de değişir benim birkaç hedefim var bir sene öncesine kadar kpss'ye hazırlanıyordum vazgeçtim eğer işsiz bir şekilde kpss'ye hazırlanmayı düşünseydim birkaç sene daha bunu sevdiğim insanla aynı evde yaşarken yapmak isterdim yani evlenmek isterdim. Duruma göre değişen bir konu bu. Bence çok takılma. Böyle bir karar almak isterseniz süreç içinde alır evlenirsiniz mutluysanız. Yaşın evlenmek için de bekarlık için de müsait ayrıca. Şu an bir ilişkim olmasa 30'a kadar evlenmeyi aklımın ucundan geçirmezdim ama ister istemez düşünüyorum artık.

Merhaba merak etmeyin henüz evde kalmadim yaşım 25 ve universiteden beri beraber olduğum bi sevgilim var:KK76:. Evliliğe çok meraklı biri olmadım pek özgürlüğü seven biriyim zamanı gelince evlenirim derdim ki hala öyle diyorum. Ama çevre olsun toplum olsun soylemleri laflarii arkadaşlarımın yavaş yavaş evlenmeye başlaması çocuklarının olmasi beni bu duruma sokcak duy korkuyorum evet sevgilim var ama evlenmemiz zor maddi açıdan ve askerlik yuzunden yine benim otuzu bulur evlenmem. Bunu soyledigimde 25 te evlen iste 30 cok geç yaşlı anne olmakmi istyosun . Tamam sevgilim var ama ondan ayrlmayacaginin garantisi yok 30 a kadar onu bekleyip ayrilirsan da h sonra zor bulursun yirmilik kızlar dururken. Sende istemezsin gibi şeyler söylüyorlar uzuluyorum bazen bakiyorum yasitlarimin bazisina kocalariyla cocuklariyla tatillerde gezmelerde ben hala kpss ye calisyorum atancagimin garantiside yok . Ister istemez evlilik merakı olmayanin içine bile bu toplum denilen illet o sendromu algiyi insanalrin beynine sokmayi basariyor. Kader kısmet hersey. Ama geç oluncada kötü her şey evlilik değil değil o olmadanda olmuyo canal örneğini gördum gozlerimle annesi babasi hayattaydi para kazanyodu gençti güzeldi evlenmek istemyodu ama suan öyle kötü bu haldekii üzülüyorum cok hemde evlenip bosansa bu kadar acincak duruma dusmez şimdi demeyin sizin gibiler yuzunden böyle olmuyo diye alakası yok inanın cidden evlilik ınş fitratinda var bu olmayınca çok kötü oluyomus. Merkaettim sizin bu konu hakkındaki dusuncelerinizi.
Ayyyyy, başlığı okuduktan sonra bayılacak yer aramaya başlamıştım ki sonunu okudum ...

Medeni durumun kimseyi ilgilendirmez ..çevre baskısıyla yapılan evliliklerin ömrü en fazla bir kaç yıl ... salla geç ,he he ,tamam ,yarın evleniyorum ,aman hatriniz kalmasın de soranlara ..

27'de evlendim. Okulu bitirir bitirmez evlenen arkadaşlarıma bakıyorum iki çocuk, biri kocaman olmuş. Liseden sonra evlenenlere bakıyorum karne fotoğrafları vs. Ama o karedekileri tanıyamıyorum. Görünüş olarak da değil. Bambaşka bir hayat henüz o yaşta. Ağır yükler, sorumluluklar. İnsan 21-22 yaşında o yükleri sırtlanmamalı gibi geliyor bana. Herkesin fikri farklıdır elbette ama ben beş sene önceki halimle çocuk yetiştirmek istemezdim mesela. Şu an daha oturaklı, daha olgunum. E gençken deli oluyorsun daha. Yaş aldıkça daha sakin, daha güçlü, daha dik, daha sağlam, daha daha her şeyin dahası oluyorsun işte. Evlenince anladım evlilik için olgunluk gerekiyor. Bir şeyler yaşamış görmüş geçirmiş olmak gerekiyor. Hele çocuk için. O yetkinliğe hiçbir zaman ulaşacağımı düşünmüyorum ama bir gün anne olursam elimden geleni yapmak, evladıma yetebilmek isterim. Bunu da yine beş sene önce beceremezdim. Şimdi belki.

Mrvx sevgilinde varmış Eger Karakterine,ahlakına,iyi bir baba olacağına ve sana da hayırlı eş olacağına inaniyorsan ne duruyorsunuz..Herşey tastamam olsun dersen 5 yilida bulur 10 yılında..Ufak bir söz sonrada nikah..Şimdi düğün paketleri filanda var uygun fiyata..esyayida öyle halledersiniz.ev tutarkende 3+1 değil 1+1 veya en fazla 2+1 tutarsiniz en uygunundan..Gelinlik vesair şeylerde en uygunundan almaya gayret edersiniz.evlendiginizde de beraber calisir birbirinize destek olursinuz olur biter.iktisat ve kanaat ile herşeyin üstesinden gelirsiniz.

Evlilik çok abartılıyor.
Ben evlilikte abartacak hiç bir şey göremiyorum.
Sanki evlenince dünya daha güzel bir yer oluyormuş, masalsı bir aşk başlıyormuş,
başka boyuta geçiliyormuş, premses ile prens mutlu aşk dolu yuvalarında bla bla bla....
Çoğu kadın bu bakış açısında ama içine girince yada evlilik sürecinde başkalarını mutlu etmekten,
saçma adetlerden, düzenli sex hayatından(o da şanslıysan), ayakta kalma çabasından, kadınsan
saçma sapan namus baskılarından vs. başka bişey değil.

Benim çevremde hiç bana 'evlilik ne zaman' diye sormaya cesaret eden olmadı valla ben biraz fevriyim.
'ben ne zaman istersem o zaman. siz evlisiniz bir faydasını gördünüz mü?' diye çok cevap verdim.

Hatta geçen gün akraba kadınlar 'Aferin kız öyle hemen evlenmedin acele etmedin, okudun ettin. Sakın hemen salak gibi çocuk yapma, ye iç gez yaşa' falan diyorlar. Ben de şok oldum :)
neyse özet olarak siz de 'sana ne?, size ne? paşa gönlüm ne zaman isterse. töbeliyim. evlenmek şu an planlarım arasında son sırada vs' diyerek savın bence :)

Back
X