Maddi bagimsizligin yoksa ve kendi evin yoksa kedi ya da kopek dusunme derim. Aileden herkes "asirii" derecede istemiyorsa yarin babanin alerjisi cikar, yemekten kıl cikar rahatsiz olur, koltuklari perdeleri yolar, tirmalar, miyavlar annen başlar gönder demeye...
Kedi bu yani put gibi durmaz yaramazlik yapmayacaginin, fazla ilgi delisi olmayacaginin garantisi yok hepsinin degisik huylari oluyor benim ki cok yaramaz mesela.
Aylik gider hayvana ne yedirdigine, nasil baktigina gore degisir. Aylik 50 lira gider olur yazmislar mesela ben mamanin 1,5 kilosunu 135-145 liraya aliyorum bazen indirim oluyor ve 1,5 ay yiyor o mamayi, yaş mama aliyorum her ay, az once petshoptan geldim 5 kutu yaş mama 60lira 100gr multivitamin 75lira verdim. Kumu her ay bitmiyor onu eklemiyorum ama aldigimiz kum 40 lira.
Aşi masrafini gectim hadi onu hallettin. Hasta oldugunda veteriner masraflari epey kabarik olur. Maddi durumu problem edip aylik masraf soruyorsan kediyi unut. Sobra o hayvan hasta oluyor sagda solda "kedime şu oldu bu oldu ailemle yasiyorum veterinere goturemiyorum naaaapmaliyim?" Yazilari okuyunca deli oluyorum. Kisirlastirma ameliyatina 1.000liradan fazla ödedim bundan bikac sene önce? Zorunlu bir ameliyat bu.
Nereden baksan 15 yil yasayacagini düşünün.