evde kırık dökük eşyaların tamiri

NARRAN

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2012
159
0
26
Amasya
mrb kızlar başlıktan da anlaşılacağı gibi.evde kırılan tamir gerektiren eşyalara eşim elini sürmüyor ..benim ona söylemem gerektiğinden bahsediyor..hep ben gözüne sokacağım ki görsün.yapsın.

dün akşam tartıştık bu sebepten..

evde bir adet kırık sandalye.agzı başı oynayan bir vantilatör.tavanı damlayan bir banyo ..rayları bozulmuş bir baza.kulpları kırılmış birer çekmece hortumu dandırıkten bantlanmış bir elektrik süpürgesi var..nedense bunların hepsini görmemezlikten geliyor..gözünün önünde 3 aydır sandalye kırık.bana diyorki senin bana söylemen lazım..ben çalışan bir bayanım..neden ben herşeyi söylemem gerekiyor..anlıyamıyorum.gerçi söylediklerimi de yapmıyor oda ayrı bir muamma..

dün baya tartıştık..dedim neden sorumluklarını yerine getirmiyosun..neden haberin yok evin içinde olan bitende.hemen sinirlendi..bana diyorki senin buzdolabından haberin olmadığı gibi(bazen çürüyen biber falan oluyor onlardan bahsediyor bu arada) benimde evden haberim yok..benle sidik yarıstırıyor anlıyacağınız..anlamadım ben bu adamı nasıl yola getireceğim önerilerinize ihtiyacım var..iyi günler..

elinden mi gelmiyor acaba :26:

kırık sandalyeyi yarım yamalak tamir edin onun oturacağı tarafa koyun uygulamalı olunca tamir etmesi gerektiği anlar belki :9:

benim eşimde böyle
bilgisayar koltuğu kırılmıştı üşeniyor tamir etmeye veya yenisini gidip almaya.
bende kaldırdım çöpe attım yerine beyaz plastik sandalye koydum
eşimin koca poposuna fazla dayanamadı, küüüüüüütt diye bi ses duydum
odaya bir girdim eşim yerlerde, sandalye kırılmış
ben sana sölemiştim dedim
iyi oldu ama

Son düzenleme:
aynı dert bende de var geçen izinliydi söyledim.. izinliyken bana iş söyleme diyor. çalıştıgında söylüyorum yorgunum izinliyken söyle diyor :52::52:

ya insanı sinir ediyorlar bazen vallahi ya.
benimkide öyle,hiç bişeyden anlamaz eminim şu tornavidayı ver desem,aval aval bakar suratıma.
evimde hertürlü alet var,usandım yaaa,sebil bozulur ben uğraşırım,sandalye gıcırdar ben sıkılaştırırım.artık badana sıvadanda anlıyor hale geldim.
insanın bazen gerçekten canı sıkılıyor bu duruma.

prizleri kayınpeder gelince ona yaptırıyorum..saolsun hemen bozuk prız gorsun yapar..

eşim yaptığı zaman iki gün sonra aynı oluyor..ama kayınpeder..saglam yapar..

bu adam kayınpederimin tüm kötü huylarını almış..bide şu evdeki eşyalara karşı titiz huyunuda alsaydı iyi olacaktı...

walla kızlar size birşey söyleyimmi ..

elimden alası gelir..boya badana kartonpiyere kadar yaparım..

ama yapmıyorum..lafa gelince ahkam kesmeyi evin erkeği benim..reisi benim demeyi biliyor..yapsın bir zahmet paşam diyorum..ama gönlü olana kadar artık eşya eskiyor antika olma yolunda ilerliyor..

mrb kızlar başlıktan da anlaşılacağı gibi.evde kırılan tamir gerektiren eşyalara eşim elini sürmüyor ..benim ona söylemem gerektiğinden bahsediyor..hep ben gözüne sokacağım ki görsün.yapsın.

dün akşam tartıştık bu sebepten..

evde bir adet kırık sandalye.agzı başı oynayan bir vantilatör.tavanı damlayan bir banyo ..rayları bozulmuş bir baza.kulpları kırılmış birer çekmece hortumu dandırıkten bantlanmış bir elektrik süpürgesi var..nedense bunların hepsini görmemezlikten geliyor..gözünün önünde 3 aydır sandalye kırık.bana diyorki senin bana söylemen lazım..ben çalışan bir bayanım..neden ben herşeyi söylemem gerekiyor..anlıyamıyorum.gerçi söylediklerimi de yapmıyor oda ayrı bir muamma..

dün baya tartıştık..dedim neden sorumluklarını yerine getirmiyosun..neden haberin yok evin içinde olan bitende.hemen sinirlendi..bana diyorki senin buzdolabından haberin olmadığı gibi(bazen çürüyen biber falan oluyor onlardan bahsediyor bu arada) benimde evden haberim yok..benle sidik yarıstırıyor anlıyacağınız..anlamadım ben bu adamı nasıl yola getireceğim önerilerinize ihtiyacım var..iyi günler..

ay yeminle aynı benim kocam :)) inanki buzdolabı mevzusu bile aynı... adam evde yapması gereken her şeyden habersiz ama buzdolabında çürüyen,bozulan her şeyinde seceresini tutuyor.. '' sen bana hatırlat'' heo böyle der, iyide be adam ben senin not defterinmiyim habire hatırlatayım..

yok arkadaşım bunlar hiç değişmiyor, ben artık yapabildiğimi kendim yapıyorum, napıyım ona söyleyince kavga ediyoruz.. çok can sıkıcı bir durum bu, mutfağın musluğu bozulmuş,habire dönüp duruyor, gösterdim ona bak dönüyo bu diye '' hah uğraş biraz daha kırılsın '' dedi ve olay öylece kapandı, musluğum hala aynı :((

öneri istemişsin ama kelin ilacı olsa misali.... sabredicez arkadaşım, yapacak pek bi şey yok, laftan anlamıyorlar çünkü..

Evde tamir edilmesi gereken bir şey varsa önce bir kere söylersin baktın yapmıyor onun kullanımına sun :47: ya da "tamirci çağırıyorum ben" de. Belki gerçekten farketmiyordur eksikleri. Farkedip de vurdumduymazlığa geliyorsa sen daha vurdumduymaz ol. Bu işler böyle malesef. Bir taraf umursamz bir taraf çok duyarlı olursa duyarlı olanın duyargaları parçalanıyro bir süre sonra :37:

eşımde aynıdır ama 8 sene oldu alıstım artık bısey yapılcaksa para ver tamırcı gelcek dıyorum,

kolzetın kapagını oglusum ustune cıkıp kırdı, yenısını aldık, oktay sunu tak yok oktay sunu tak yok, ıyı dedım bırını bulup taktırdım 20 tl verdım.

aksam dedım taktırdım 20 tl verdım. nıyeverdın ya ben takardım dıyo. benı sınırlendırme 1 aydır aklın nerdeydı kafamı bozma benım dedım sustu:27:

Bunun için kavga etmeniz yersiz olmuş..
Bazı kişiler bu tür şeylerle uğraşmayı sever, bazıları sevmez.

Yapabileceklerinizi siz yapın, yapamadıklarınızı hatırlatın eğer böyle istiyorsa.
Hatırlatmanız size sıkıntı oluşturmamalı.

Hala yapmıyorsa ya atın ya da tamirciye verin, akşam gelirken almasını söyleyin eşinize..
Bu en iyi çözümdür bana göre.

bence konuyu açmamalıydın
neden mi? çünkü bir dokunup bin ah işiteceksin
zira çoğumuzun kocası aynı durumda bizimde senelerdir tamir edilemeyen sonundada çöpe giden çok eşyamız var
bi sende değil yani
bu yüzden içini rahat tutabilirsin:1:

bütün erkekler aynı bacım al birini vur ötekine bizimkininde elinden hem bisey gelmez elinden geleni yapmayada üsenir.allahtan babam var elinden her is geliyor adamcagıza yaptırıyorum herseyi oda bilio babana söylesene ben ne anlarım dio.
biseymi bozuldu kırıldı söylüyorum biraz sabrediyorum bakıorum yapmıyor bak bunu yapmıyorsan yada tamire götürmüosan ben bunu atıcam diorum tamam hallederiz bekle acelesi ne dio bana kafa tutuo. hele acelesi ne dedigi zaman cileden cıkıyorum zaten onca zaman yap yap die yırtınmısım daha ne kadar beklicem.kaldırıyorum o sey neyse çöpe atıyorum gidip yenisi almak zorunda kalıyor ben sana söledim yapsaydın diorum o zamanda.bazen böle tehdit edince eger yerine yenisini almak zor bisey kıymetli biseyse öle bi ilgilenio ki.biraz masraflı bi yöntem ama ne yapim dünyaya 10 kere gelcek deilim ona kız buna sinirlen salla gitsin ya.sandalye kırıksa at gitsin bitaneside eksik oluversin cok rahatsız olursa alsın yenisini.anlar o zaman kıymetini esyanın.

onca aldatılma dayak vs.konularından içim şişmişti..bu konu iyi oldu:1: bacım sen niye takıyon bunu anlamadım ki:1: madem kırık dokuk al yenisini bak verdiğin paraya acıyıp nasıl tamire baslayacak:1:

Evet bazıları sever, bazıları sevmez.

Bizim evde de tam tersi. Eşim ve oglum tarafından Kırık, dökük bir şey var mı diye her yer didik didik aranır.
Yoksa, yani bulamazlarsa saglam bir şeyi ekstradan parçalar, onarır, yeniden modifiye ederler :)

Oglum eşime çekmiş bu konuda.

Şu an 6 yaşında, evin neredeyse bütün tamir işlerini yapıyor :)
Çeşme contası takar çıkarır, başlıgını begenmez degiştirir, duşakabin kulplarını söker takar vs vs.
Evde 2 tane en büyük boy alet çantası var ve içi yepyeni çeşme başlıkları, tornavida setleri, aklınıza gelebilecek bütün alet edevat mevcut :D

Bence bu yazımı eşlerinize okutun, belki 6 yaşındaki oglumdan utanırlar da degişirler :1::1::1::1:

'' sen tamir işlerini yaparken seni izlemeyi düşünüyorum vuuu çok seksi olursun sanırım :23:'' dersen işe yarar bence :9:

Back
X