• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde kırık dökük eşyaların tamiri

Esinizi degistirmezsiniz bir insan 7 de ne ise 70 de o. Böyle yaptikca sizin sinirleniriz yipranir ve iliskiniz bozulur.Onu oldugu gibi kabul edin. En iyisi evde bu kadar kirik bozuk varken bu isten anlayan birini cagirin hepsini bir kac saatte halletsin. Elinizden geliyorsa siz yapin. Yoksa tartismalar hep sen söylesin sen böylesine biter ........

Benimde eşim tamir işinden pek anlamaz, kendini bildi bileli okumuş ve çalışmış. Televizyonun uydusu bozuldu uydunun ayarlarını ögrendim ben yaptım. Bu arada çok sorumluluk sahibidir. Ben ona görevlerini hiçbir zaman söylemem, ne zaman kira yatırır, faturaları falan hiç bilmem bile...Eksik bişey olursa hemen alır hiç de cimriligi yok lakin bozulan bi şey oldu mu servis çagırmak istemez ne gerek var der.

Şimdiye kadar eşyalarımda bir şey olmadı ama ileride olursa ne olur bilmiyorum. Zor bir durum.Ya başının etini yerim ya da gamsızlığa vurup kırık döküklerle yaşayıp gideriz herhalde :)))

söyleyiverin sizde ne varki bunda
benim eşimin elinden her iş gelir
evde bişey bozulsun kırılsın alır yapar
ama ben söyleyince
yaptırana kadar söylerim çeneme dayanamaz yapar kurtulur :1::1:

benim babam da o konularda üşengeçtir,annem eski çamaşır makinamızı bile kendi tamir ederdi,çıkmış prizleri takardı,çivi çakardı,kırılan şeyleri yapmaya çalışırdı...Evin huzurunu bozmaya değer mi yani,madem kadın erkek eşitiz diye bi tarafımızı yırtıyoruz biz girişelim işe!
çok mu zor??

Son düzenleme:
Benim eşim,tamirden anlar ve sever.

Sever ama bunun da getirdiği sorunlar oluyor :)
Mesela evde 2 büyük malzeme çantası,onlarca malzeme takımı,boy boy tornavidalar,matkaplar (kaç matkap var bilemiyorum şarjlısı bilmemnesi),
lazım olur diye saklanan yedek parçalar,kırılmış fakat yine lazım olur diye atılmamış malzemeler var.
Bana kalırsa hepsi fazlalık ve döküntü.Tabii ona kalırsa benim hobi malzemelerim fazlalık ve döküntü :)

Bu arada birşey bozulunca,hemen usta çağırmak yerine,beyefendinin keyfini beklemek var.
Yani öyle oh elimin altında usta var gibi bir durum olmuyor.

konu sahibi arkadaşım ben de de var aynısının tıpkısından. ama babası da öyle. kbabam da evdeki kırık dökükle ilgilenmez yüzyıllar geçer de dönüp bakmaz. benim eşim de o yolda ilerliyor.

dün okul bitti bugün itibari ile 2 ay tatildeyiz dedim. lavabonun oradaki lamba yanmıyor. mutfak eşiğindeki metal kalkmış her kırılan sehbayı kapının önüne koydum yapsın diye. hatırlatyorum da yapan yok. daha çok şey var aklıma gelmiyor. az önce dedim ki eeee artık evdesin evin kırık döküğü ile ilgilenirsin... cevap ne kırık döküğü varmış eevin oldu.,

komşumuz var elinden her iş gelir adamı çağırıp a. abi gel bizim evin eşyalarını tamir et benimki anlamıyo diyesim var da diyemiyom...

malesef benim kocamda da var bu huy...bişeyi yaptırmam için kırk kere söylemek yetmiyo isyan bayrağını çekmemi bekler anca o zaman yapar:27:

benımde eşim yapmaz.. ampul filan takar ama fırın tamırınden anlamaz diyim..

gecen sene fırın bozuldu tamıre gidecek yaptırtmadı ben yaparım dedi.. evin ortasına mendıl serdık :) esımde getırdı alet cantasını iş yapacak güyaa... daha cok bozduuu...

ikinciye fırın aldık oda fabrıkadan bozukmus...3ay dedım bıkmadan tamırcıyı ara servıse ver garantısı bıtmeden diye.. garantısıne bıtmesıne 1hafta kala servıse verdı.. yapıldı güyaaa..2ay sonra yıne bozuldu :53: esımde ellemeye korktu ölee duruo müzelik esya gibi sergılenıyodu mutfakta. canım kek istiyoo fırın bozuk oldugu yapamıyorum boyle eziyetmı yapılır bana ;)

anlasıldı iş bana dustu dıyerek fırının arkasını actım tamamen..videlarını soktum komple.. fişini prize takıp,elektırge duyarlı tornavidamla baktım nerden kesıntı oluyo dıyerek oylelıkle buldum arızayı.. fırının gereklı yerlerıne pansuman yaptıktan sonra gerı paketledım :D sımdı :nazar::nazar::nazar: çok guzel calısıyor :)

memurluk filan olmazsa biyere fırın tamırcısı olarak gırmeyı dusunuyorum :27::27::1:

Önceden herşeyi kendim yapardım sağolsun okadar bıktırdı kı şimdi direk kapıya kokuyorum bu ne dediğinde kullanılmayacak durumda tamır edecek adamda olmadıgına göre atacagız yenisini alırsın diyorum.:9::9::9:

bir tane de annemin başında böylesi :)) 24 senedir evliler annem artık kabullendi çünkü dilinde tüy bitti kadının :) evde çeşmeyi annem değiştirir tüpü annem takar çiviyi annem çakar :) "kendisinin ağzından söyleyeyim bir de : bu zamana kadar değişmemişse bundan sonra değişmez güzelim " diyor :)

Benim eşim,tamirden anlar ve sever.

Sever ama bunun da getirdiği sorunlar oluyor :)
Mesela evde 2 büyük malzeme çantası,onlarca malzeme takımı,boy boy tornavidalar,matkaplar (kaç matkap var bilemiyorum şarjlısı bilmemnesi),
lazım olur diye saklanan yedek parçalar,kırılmış fakat yine lazım olur diye atılmamış malzemeler var.
Bana kalırsa hepsi fazlalık ve döküntü.Tabii ona kalırsa benim hobi malzemelerim fazlalık ve döküntü :)

Bu arada birşey bozulunca,hemen usta çağırmak yerine,beyefendinin keyfini beklemek var.
Yani öyle oh elimin altında usta var gibi bir durum olmuyor.

aynen benim eşimde tamiri çok sever.evimizde hiçbir zaman kırık dökük olmaz.evdeki takıp taklavatın da haddi hesabı yoktur.her çeşit alet edavat bulunur.tabii çıkan parçalarda saklanmaktadır,başka işe yarar diye:9:
benim eşim kime,nereye girse tami,r edecek birşeyler olur.arada kardeşim arar,enişte tamir işleri birikti der,gider yaparız.hatta yeğenim bile alıştı birşeyi bozulsun anne dedeyi ara yapsın der:16:

bir tane de annemin başında böylesi :)) 24 senedir evliler annem artık kabullendi çünkü dilinde tüy bitti kadının :) evde çeşmeyi annem değiştirir tüpü annem takar çiviyi annem çakar :) "kendisinin ağzından söyleyeyim bir de : bu zamana kadar değişmemişse bundan sonra değişmez güzelim " diyor :)

aynen benım annem :)

hatta bı laf var babadan oğula diyee... bizdede anadan gızaa yetenek gecmıs :52::9::9:

benimde eşimin her türlü tamir aleti vardır herşeyi yapar ama yapana kadarda çatlatır insanı çok inceler yavaş yapar bana sıkıntı gelir :44: birde tabi keyfi gelince yapar benimde canım tezdir ne yapalım bu erkekler böyle işte bi şeyi kırk kere söyleyeceksin :1::1::1:

Back
X