evde klima kullananlara soruyorum..

dertanasi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2012
169
1
66
İstanbul
merhaba,
ben evde klima kullanmayı düşünüyorum,
kullanıp memnun olan ve tavsiye edenlerden yorumlar istiyorum mümkünse,
birde aylık fatura ne kadar geliyor?

Biz kullanıyoruz hem de yıllardır memnunuzda.
Yazın sıcaklarda bunalmıyoruz kışında ısıtıyor içeriyi.
Eskiden oduna kömüre verilen para klimaya gidiyor ama ev daha temiz oldu böyle.
Bence rahat bir şey klima iyi ki icat edilmiş

bizde kilima kullaniyoruz cnm anerikn mutfak oldugu icin evim rahat isiniyoruz diger odalar haric :) bide faturaninda dusuk gelmesini istiyosan iyi bi klima tercih etmelisin

Şuan bende klima kullanıyorum yeni bina oldugundan tam dolmadı merkezi ısınma da olmadıgından. Altus marka 50 m2 bir alanı gayet güzel ısıtıyor faturamız gelmedi henüz o konuda yorum yapamycam :)

bizde kullanıyoruz cnm arçelik A sınıfı..daha çok yazın kullanıyoruz serinlemek amacı ile kışın pek kullanmıyorum..yazın faturada braz farkediyor tabii..ramazanda mesela hergün açtık sürekli 40 civarı gelen fatura 70 küsürleri buldu ama sürekli çalıştı.. normal şartlarda ara ara açarsamda 20 lira farkediyoo ayda..

merhabalar bende klima kullanıyorum solanumda , salon 24 m2 , yazın yani klimamız yokken elektrik ft 55 geliyordu şimdi 95 geliyor yani 40 tl farketti . tabi ikimizde çalışıyorum , klimayı akşamdan akşama çalışyırıyorum ama yine de rakam çok iyi bence. bu arada toshiba klimamız 18 binlik

10 yıldır klima kullanıyoruz :) ALLAH yokluğunu yaşatmasın :) klimam ısısan high life ( şu anda satışı yok) 12.000 btu ve fatura en son 110 tl geldi. ki bahar ve sonbaharda kullanmadığımız aylarda bile 65 - 80 arası gelir yani kömür sobasının pisliğini çekmeye hiç gerek yok ayrıca doğalgaz kullanan arkadaşlarım dewamlı grip vücutları sıcağa alıştığından sanırım

iyi bir marka almanızı tavsiye ederim. hem fatura hem de verimli bir performans için

Klima kullaniyoruz bizde.Cok memnunuz hem temizde oluyor.Faturaya abartili birsey yansimiyor.Komur odun tasimaktansa ayni ucreti faturaya veriyoz.

Evin cok buyukse ve soguk bi bolgedeysen en buyuklerini tercih edebilirsin.

Eger kullanilmamis sifir klima alcaksan mitsubisi markasinin cok az para yaktigini duydum komsulardan.

Biz arcelik kullaniyoz memnunuz cok sukur:) :)

alırken kazanıcaksınız parayı klimaya verip elektrikten tasarruf ediceksiniz klima montajı yapan kişi tavsiyesi mitsubishi electric kendi kullanıyomuş hiç kapatmadıkları halde 100tl civarı geliyor demişti. zaten en çok açıp kapatmak elektrik yakıyo klimalarda.

Kayinvalidemlerde var. Oraya yazlari tatile gittigimizde aciyorlar arada ev serinlesin diye. Fakat beni carpiyor
Migren var bende bu nedenle ne arabada ne orda dogru dürüst kullanamiyoruz malesef

Şu an yaşadığımız yerde doğalgaz olmadığından bizde klima taktırdık, faturamız 110 liranın üstüne çıkmadı ki normalde zaten 80 lira civarı geliyordu, yani 30 lira gibi bir ekstrası oldu klimanın, buralarda kış yaşanmadığı için gündüz açmasanda oluyor, akşam 5 gibi çalıştırıyoruz gece yatana kadar açık kalıyor, yalnız bildiğim kadarıyle klimanın btu'su önemli, ne kadar yüksek btu'lu olursa evi o kadar çabuk ısıtıyor, oturduğunuz şehrin mevsim şartlarını da göz önünde bulundurarak seçmelisiniz klimanızı, bazı klima modelleri var hava 0 derece olduğunda ısıtamıyor 40 derecenin üstündeki sıcaklıklarda soğutmuyor, bazısı var -5 derecede bile ısıtmaya devam ediyor.

Marka ve modeli doğru seçerseniz çok kullanışlı klima, üstelik çabuk ve güzel ısıtıyor.

bende bu kışı ilk defa klimayla geçirdim ve çok memnunum 12 binlik bosch klima kullanıyorum ve fatura geçen ay 85 bu ay ise 65 civarı geldi

merhabalar bende evimde klima kullanıyorum markası mitsubishi çok memnunum yeni aldık elektrik 110 120 civarı geliyor ama ben mutfakta hep sıcak su kullanıyorum şofbenin de faturada etkisi var yani

Faturaları ve klimadan memnun olanları okuyunca çok şaşırdım :)

5 yıldır eşimin memleketindeyiz dogal gaz burada son 1,5-2 yıldır var.

Şehir yazın aşırı sıcak bir şehir, nemden durulmuyor, kışın da kışı çok soguk olmayan bir şehir.
Dolayısıyla pek çok kişi hem yaz için hem kış için klimayı tercih ediyor.

Klima alacaksanız inverter olmasına ve odanın metrekaresine göre btusuna dikkat etmeniz gerek.
İnverter klimalar az yakar.
Ayrıca klima çeşidi ne olursa olsun ısıtmada çok elektrik tüketir, sogutmada daha az tüketir.

Gelelim faturalara :)
100-110 tl faturaları duyunca çok şaşırdım.
Zira bize en son gelen elektrik faturası 279 TL. Oda havalar bu ara günlük güneşlik diye .
Yoksa 300-350 geliyor...

Bizim her odada klima var. 24 saat çalışıyor.
Hatta bazen aynı anda 3 klima çalıştıgı da oluyor :) Klimalarımız inverter oldugu için bu rakam çok çok iyi.
Yoksa A sınıfı bile olsa daha fazla gelir...

Ayrıca klima hiç saglıklı degil. Havayı kurutuyor, sürekli hasta ediyor insanı.
Bir de sobalı evden farkı olmuyor ki?
Neyinden memnunsunuz bu kadar?
Çocuklugumdan bu yana sobalı evde yaşamamış ben şimdi bununla idare ediyorum.
5 yıldır her gün isyanlardayım.
Kaloriferli, dogalgazlı ev gibisi var mı yahu? :)
Klima sadece odanın soguklugunu kırıyor :) Diğer taraflarda çalışmıyorsa bir sıcak bir soguk insan daha çok hasta oluyor.
Sogutmasına lafım yok ama :)

Dogalgaz imkanınız varsa klimayla ısınmaya hiç bulaşmayın benden söylemesi.

Dediğim gibi yaşadıgımız şehre son 1,5 -2 yıldır dogalgaz geldi.
Ben de her gün eşimin başının etini yiyorum. Eger apartman yönetimi dogalgazı çektirmezse,
evi satalım diye :)

Klimadan yana ne kadar da dertliymişim meger

Antalya da yaşıyorum millete gelen faturaları duyunca çok şaşırdım açıkçası.mitsubishi electric inverter klima kullanıyoruz çok da memnunuz ısıtmasından da soğutmasından da. Yaz kış hiç kapanmaz ama faturamız 150-200 arasıdır hatta bazen geçer de. Komşularımızdan iki klima çalıştıranlara 300-400 arası geliyor hatta ben gündüzleri pek evde de durmam ona rağmen faturamız bu şekilde.

Ben akşamları açıyorum canım. Her akşam 2 3 saat felan çalışıyo. Oturma odası çok geniş olduğu için doğalgaz ısıtmıyo. Klimayı açınca 10 dk da hamam içerisi Geçen ay 46 tl ödedim. Markası altus.

Ben yurtdisindayim.Gecen yaz tasindigimiz bina yeni oldugu icin kalorifer falan yok.Salonda ve diger 2 odada klima var,onunla isinmaya calisiyoruz.En fazla 2 tanesi calisabiliyor.Surekli acik tutmuyoruz,ona ragmen elektrik faturasi,eh iste,normal geliyo sanirim...Sizlerde kac tane var ve kac tanesini kullaniyosunuz ayni anda ?

yorumlar için çok saolun, klima almakta pişman olmayacağımı hissettim, odun kömür artı pislik beni deli etti, uğraşması ayrı dert, 2 de 1 söner, odam küçük zaten klima ya kesin geçiş yapacağım, doğalgaz felan yok onun için klima en kolayı şimdilik,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…