- Konu Sahibi 35smyrna35
-
Allah bin kere razı olsunAllahım analı babalı sağlıklı mutlu gebelik,doğum ve büyütmeyi nasip etsin inşallah arkadaşım.
kullandığım hormon ilaçlarıyla bünyede uykusuzluk yapabiliyormuşArtik calisiyorum ama ise gitmiyorsam sabahin köründe asla kalkmam ya asker misinizne işiniz var o saatte ayakta.
Kalkarim 10 gibi genelde kendi hobilerimle ilgilenirdim evde sıkılanlarin yemek, temizlik disinda yaptigi pek bisey olmuyor once kendinizi keşfetmeniz lazim "neyi severim, boş zamanim var yeteneklerim neler nelerle ilgilenebilirim" bunu başkalari soylemeyemez ki. Ben karakalem, yagli veya akrilik boya vs yaparim mesela ama baskasinin ilgisini cekmez vsvsvs
Şekerleme bile yapamıyorum burdaki başka arkadaşlarımda benimle aynı dertten muzdarip.Sabah 10 a kadar şekerleme yapın sonra kahvaltı, etrafı toplama, akşam yemeğine hazırlık temizlik vs derken akşam oluyor. Ek olarak kitap okumak, film dizi izlemek, hobileriniz varsa onlarla meşgul olmak zaman geçirmek için ideal olur
Hiçbir şey dışarıdaki bir etkinlik gibi olmuyor valla.hobiler örneğin resim, kitap falan filan diyorlar ama ben sabahtan evde olunca hiçbir şeye konsantre olamıyorum ki.resim yapmaya kalksam başıma ağrılar girer.zaten başına da oturamam.demem o ki bence kabullenmek işe yarayabilir.geçici bir durum, bu şekilde bir dönem vb.Merhaba kızlar,
Tüp bebek tedavisiyle çok şükür transferim pozitif sonuçlandıAma transfer öncesinde işyerinde ciddi mobing yaşadım ve işi bırakmak zorunda kaldım.
Şimdi evdeyim. Sabah 6.30 gibi uyanıyorum ama sonra ne yapacağımı bilemeden zaman geçirmeye çalışıyorum. Ne çok yorulmak istiyorum ne de bütün gün boş oturmak… Telefon, dizi derken gün akıyor ama içimde tuhaf bir boşluk var.
Siz evde olan anneler, anne adayları ya da ev hanımları;
Günü nasıl planlıyorsunuz?
Rutinleriniz var mı?
Zamanı daha huzurlu geçirmek için öneriniz olur mu?
Pozitif haber çok güzel ama ruhsal olarak destek almak istedim biraz…
Tavsiyelerinizi çok merak ediyorum
Ben de öyle hiç çok uyuyamam.haftaiçi 6 da dan diye kalkıyorum işe giderken.bir de millet zor uyanıyorum falan diyor.haftasonu da çok çok geç yattığım için 7.30 ta falan uyanıyorum.buna rağmen.yatak keyfi yapabilen kişileri kıskanıyorum.Şekerleme bile yapamıyorum burdaki başka arkadaşlarımda benimle aynı dertten muzdarip.
Sabahın 6 buçuğunda gözlerim açılıyor
Hava sıcak olmasa yürüyüş, gezme falanda yapıcam ama yapamıyorum
Aklınızda şunu yapsam iyi olabilir ya da bugün keşke bunu yapsaydım dediğiniz faaliyetler varsa onları yaparsanız kendinizi iyi hissedersiniz. Yani en azından bende öyle oluyorZamanı daha huzurlu geçirmek için
Ne güzel anlatmışsınÖncelikle hayırlı olsun. Ben de tüp bebek ile hamile kaldım. Süreç beni de zorlamıştı birazhamilelik sebebiyle izne çıktım ben de, şu an evdeyim çalışmıyorum haliyle. Sürecin en başında 12. Haftaya kadar genellikle dinlenerek geçirdim. Bu süreçte çok fazla kitap okuma fırsatım oldu ve hamilelik, bebek ile ilgili araştırmalar yapma şansım oldu. Yapılacak alışverişler gibi doğum sonrası her şeyi bu süreçte planladım. Sonrasında yavaş yavaş hareketlendim. Çalışan bir kadın olarak evde rutin oluşturmak biraz zor olsa da genellikle aynı saatte kalkıp mükemmel bir kahvaltı ile güne başlıyorum. Mükemmelden kastım hem bana kilo yapmayan hem de bebeğe faydalı bir kahvaltı. Sonrasında evi toparlıyorum ve o gün yapılacak yemeğe karar veriyorum. Mutlaka birkaç adet ara öğünüm oluyor, meyve gibi. Onları ayarlıyorum. Arkadaşlarımla görüşeceksem görüşüyorum, yürüyüşe çıkıyorum, son iki aydır yüzmeye çalışıyorum 2-3 günde bir. Her gün olmasa da yine 2-3 günde bir dışarı bir kahveciye kahve içmeye gidiyorum tek ya da eşimle. Zaten gün bitiyor, akşam yemeği sonrası oturup bir şeyler izliyoruz. Sohbet muhabbet derken gün bitiyor. Yine günlük bir şeyler okumaya gayret ettim. Beslenme konusunda gerçekten çok dikkat ettim. Her gün mutlaka açık havaya çıkmaya gayret ettim.
Hamilelik süreci zaten göz açıp kapatıncaya kadar geçti. Alışverişler tamamlandı, odası hazırlandı derken 37 haftaya girdik.
İşleri bir günde değil de yayarak halletmeye çalıştım. Örneğin her hafta sonuna yapılacak bir iş planladım. Böylece her hafta yapılacak bir aktivitemiz de oldu.
Çalışmaya alışınca evde olmak biraz zorluyor ama bir süre sonra alışırsınız. Uyuyabilmenin tadını çıkarın derim. Ben çok özlemişim uyumayı en çok bunu farkettim. Çok düzenli uyuyorum şimdi, dinlenerek uyanıyorum iyi geliyor.
Çalışıyorum ama yine de evde örgü ve dikiş işleriyle uğraşıyorum.Örgüde oldukça profesyonelim , dikişe makine aldım; yeni yeni başlıyorum.İkisini de tavsiye ederim,harika işler.Merhaba kızlar,
Tüp bebek tedavisiyle çok şükür transferim pozitif sonuçlandıAma transfer öncesinde işyerinde ciddi mobing yaşadım ve işi bırakmak zorunda kaldım.
Şimdi evdeyim. Sabah 6.30 gibi uyanıyorum ama sonra ne yapacağımı bilemeden zaman geçirmeye çalışıyorum. Ne çok yorulmak istiyorum ne de bütün gün boş oturmak… Telefon, dizi derken gün akıyor ama içimde tuhaf bir boşluk var.
Rutinleriniz var mı?
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. bol bol bebeğe dair şeyler okuyun. hamilelik sürecinde beslenme, gebelik şekeri ve tansiyon nedir, doğumdan sonra ilk günden mama başlarsam hangi mama hangi biberon, sarılığı nasıl anlarım, ay ay gelişim nasıl olmalı, bebeğim için neler almalıyım, iyi bir çocuk doktoru araştırması ilk konularınız olabilir. öğrenilecek çok şey var ben 9 ay okudum yine de yanlış yaptığım şeyler oldu. hem içinizi ferahlatır hem de rahat bir gebelik süreci geçirirsiniz.Merhaba kızlar,
Rutinleriniz var mı?
Eğer bebeğin ve senin sağlığın için sorun yaratmayacaksa gez, bol bol gez. Yanına kitabını al, kulaklığını al. Sokak sokak gez, vitrinlere bak. Çok arayabilirsin çünküMerhaba kızlar,
Rutinleriniz var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?