• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde nişan merasimi / ikram meselesi

Bize ilginç gelmedi zaten bizde var . ama kendi arkadaşlarıma ilginç gelmişti .İlk defa görmüşler nişanda içecek seçenekleri arasında ayranı.(normal nişan tatlı ve içecek sadece yemek felan yok.) İnsanlara farklı geldiği için öylr yazdım.
Bızde de bayramlarda tatlı sarma ayran verilir denince eşimin ailesi şok yaşıyorr🤣 sanki teröre karışmışim gibi tepkiler.

Hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin. Bizde su böreği, sarma, baklava ve ayran olur. Yada pide yaptırılır yanında ayran, baklava. Tavuklu yada kavurmalı pilav da olur.

Benim istemem de evdeydi,gün tabağı gibi yapmıştık, menü hatırladığım kadarıyla şöyleydi,
- boşnak mantısı
-ıspanaklı boşnak böreği
-sarma
-sakallı
-pasta
-kurabiye
Hatırladığım bunlar

Bize ilginç gelmedi zaten bizde var . ama kendi arkadaşlarıma ilginç gelmişti .İlk defa görmüşler nişanda içecek seçenekleri arasında ayranı.(normal nişan tatlı ve içecek sadece yemek felan yok.) İnsanlara farklı geldiği için öylr yazdım.
Macırlar baklava yanında ayran içerler mesela başka içecek içmezler.

Ana yemeğe hiç girmeyin sehpada yemesi zor olur.
Zeytinyağlı dolmalar kuru dolmada olur , mezeler havuç tarator değilde humus , kırmızı pancar ,çerkes tavuğu gibi.
Kesinlikle bir çeşit börek tercihen kıymalı, tatlı iki çeşit yeter bence.
Sebzeli kek gibi, muffin kaplarında da oluyor.
Soğusa bile yenilebilecek şeyler daha mantıklı.
İçecek olarak bir çeşitte mevsim meyvelerinden ev yapımı yapardım ben, hayırlı olsun bu arada.

Nişan bizde evde yapılıyorsa baklava olmazsa olmazı o olmadan olmaz hatta yas pasta, çikolata yeni cıktı diye bilirim kız istemeye giderken baklava götürüldü hala götürülür 🤭 nişanda demezdik ki hala tatlı yedik yüzük taktık deriz.

Bizde eskiden sadece tatlı+kahve,mesrubat cay ikram edilirdi şimdi gün tabagı gibi hazırlıyorlar artık.

Eğer uzaktan geliyorlarsa önden yemek verilir masa filan sıkıntı ise lahmacun,pide,yaptırabilir yada etli-tavuklu pilav olabilir.

Gün tabagı gibi olursa.
Börek,yaprak sarması,dolma,pogaca,havuc tarator, humus, mercimek köftesi, makarna salatası olabilir.

Son düzenleme:
Ana yemeğe hiç girmeyin sehpada yemesi zor olur.
Zeytinyağlı dolmalar kuru dolmada olur , mezeler havuç tarator değilde humus , kırmızı pancar ,çerkes tavuğu gibi.
Kesinlikle bir çeşit börek tercihen kıymalı, tatlı iki çeşit yeter bence.
Sebzeli kek gibi, muffin kaplarında da oluyor.
Soğusa bile yenilebilecek şeyler daha mantıklı.
İçecek olarak bir çeşitte mevsim meyvelerinden ev yapımı yapardım ben, hayırlı olsun bu arada.
Harika bir menü yazdınız, fikirler için çok teşekkürler.

Nişan bizde evde yapılıyorsa baklava olmazsa olmazı o olmadan olmaz hatta yas pasta, çikolata yeni cıktı diye bilirim kız istemeye giderken baklava götürüldü hala götürülür 🤭 nişanda demezdik ki hala tatlı yedik yüzük taktık deriz.

Bizde eskiden sadece tatlı+kahve,mesrubat cay ikram edilirdi şimdi gün tabagı gibi hazırlıyorlar artık.

Eğer uzaktan geliyorlarsa önden yemek verilir masa filan sıkıntı ise lahmacun,pide,yaptırabilir yada etli-tavuklu pilav olabilir.

Gün tabagı gibi olursa.
Börek,yaprak sarması,dolma,pogaca,havuc tarator, humus, mercimek köftesi, makarna salatası olabilir.
Ben cahilmişim, iyi ki bu başlığı açmışım. Daha önce salonlarda gördüğüm nişanlarda nişan pastası oluyor, çikolata oluyordu. baklavanın ana tatlı olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım, temin edilecektir 😂

Hanımlar evde kahve eşliğinde kız istendi, yüzükler takıldı. Daha sonrasında ne yemek isterdiniz? Ne içmek isterdiniz? Salonda önünüzde sehpalar olduğunu ve sandalyade oturduğunuzu düşünün lütfen.
Valla biz nişanda et kavurduk sarma pilav salata ayran tatlı bu şekilde vermiştik tabi şimdi genelde 5 cayingibi ikramliklar hazırlanıyor yakın çevresi her gelen birşey yapıp getiriyor eşimin kuzenine öyle yapilmisti çay ile birlikte

Back
X