İstemeyi evde yapıp kısa bi süre sonra nişan yaptık, sebebi ailelerin kalabalık olmasıydı, yüzük takıldığını herkes görmek istiyor isteme töreninde çok yakınlar olsa yeterli oluyor ki çok yakınlar bile çok fazlaydı anne babalarımızın kardeş sayısından dolayı :)
İstemede çok az kişi çağırdık öyleyken 40 kişiyi bulmuştur belki de geçmiştir. Evde bence dans müzik eğlence olmaz.. Bunu istiyorsanız mekan daha uygun olur. Evde sırasını hatırlamamakla birlikte, pasta, tatlı tuzlu karışık servisi çay servisi ve kahve servisi yaptık. İstendikten sonra getirilen çikolataları dağıttık, olumlu cevap halinde getirilen çikolata dağıtılır, olumsuz cevapta çikolata en geç ertesi gün açılmadan iade edilir .

Evde öyle popüler kültüre ayak uydurmadım, klasik misafir ağırlar gibi oldu. Kıyafetlerim özenliydi ama öyle abartılı değildi. Abiye yerine klasik bir elbise tercih ettim, saç makyajı da kendim evde hallettim çünkü kuaföre güvenmedim abartılı olmaması gerekiyordu. Bunun dışında en yakın arkadaşlarımı çağırdım mutfakta çok yardımcı oldular, Allah razı olsun onlardan çok destek oldular..
Yüzükleri nişanda taktık, istemede yüzük takılmadı. Nişana da söz diye başladık bi baktık 180 kişiyi geçti sayı artık bu nişan oldu dedik

Söz bu şekilde araya kaynadı
Ne kadar da uzun bir yazı oldu...
Özetle, evde abartısız ama özenli ve güzel bi şekilde misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz, Bence nişan hayaliniz mekan tutmaya daha uygun... Oradan kısıp çeyizime saklayayım demenizi mantıklı buluyorum ama içinizde kalmasını istemezsiniz, bir de düğün ileri bi tarihteyse yani diğer yüklü masraflar ileri bir tarihte demektir... Bu sayede yük öyle üstüste binmez