Saç Rengi ve Saç Boyama Evde saç boyama

complicated_e

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2017
254
216
23
Evde saçımı daha önce boyamadım. Boya aldim evde boyarım diye ama şimdi de evde boyamaya cesaret edemiyorum. Saçımı nasıl durularım bir yerlere bulaşır mi cildime temas etse bir sorun olur mu diye. Bir de boyanın kalanını saklamayın yazmışlar da içine kalanı doğrudan çöpe mi atayım? Çok dert olmayabilir ama evde saç boyamaya alışkın olanlardan tavsiye istiyorum.

10 yıldır kendim evde boyuyorum. Önce ikiye ayır , iki yandan topla, bir tarafı bitir sonra diğer tarafı boya, ben öyle daha rahat boyuyorum. Geri kalanı atıyorum evet, cildine gelse de bir şey olmaz ne olacak, kaşınır en fazla o da geçiyor 15 20 dakika sonra. Durulamak da, banyoya giriyorum ben duş alıyorum , önce suyla akıt boyayı sonra 2 kere şampuanla iyice. Bir şey yok bunda ya büyütme bu kadar. Kolay gelsin :)

Vazelin sürüyorum ben anlima enseme kulaklarıma boya bulaşırsa hemen çıkıyor.

Aparatlarin var sa daha kolay fırça ve kapın falan

Öncelikle saçınızın cildinize temas edebileceği kulak, ense, alın gibi yerlerinize varsa vazelin yoksa nemlendirici krem sürün. Elinizin altına da ıslak mendil hazırlayın. Eldivenleri takıp boyanızı hazırlayın. Bu arada boya yapacağınız alan için de damlama ihtimaline karşı önleminizi alın.

Ben beyazlarım olduğu için öncelikle o bölgeleri hallediyorum. Eski bir diş fırçası ya da tarakla o kısımları mümkün olduğunca iyi boyamaya özen gösteriyorun. Yaptığım kısımları klipsli tokayla tutturuyorum. Tamamlayıp sürenin dolmasını bekliyorum. Şampuan kullanmadan, temiz su akıncaya kadar duruluyorum. Paketin içinden çıkan renk koruyucu kremi de sürüp bir iki dakika bekliyorum, son durulamaya geçiyorum. Boya yaptığım zamanlarda kullandığım havlumla kuruluyorum. Aaa bi bakıyorum alın bölgemdeki boyalar durulanmamış. Islak mendille siliyorum ama zorlamıyorum. Nasılsa sonraki ilk yıkamada şampuan kullanacağım için temizlenecektir diyorum. Çamaşır suyu ve deterjanla banyoyu temizliyorum.

Alerji testi yapıp deneyebilirsin 1 gün kadar. Sorun yoksa devam et. Boya yapacağın yerde ayna olsun mutkaka. Tarak al. Yere gazete ser ki halıya filan dökülünce çıkmıyor. Saçının dibinden başla sonra uçlara geç. Tarama yapınca güzel dağılıyor. Yıkadıktan sonra eski bir havluya sar başını. Ne olur ne olmaz diye. Kendine de ıslak mendil hazırla. Lazım olursa alnını filan silersin. Bir de saçın uzunsa tek paket boya yetmeyebilir. Ben öyle bir hataya düşmüştüm. Azsa sorun olmaz zaten. Kalanı çöpe atabilirsin.

Alerji testi yapıp deneyebilirsin 1 gün kadar. Sorun yoksa devam et. Boya yapacağın yerde ayna olsun mutkaka. Tarak al. Yere gazete ser ki halıya filan dökülünce çıkmıyor. Saçının dibinden başla sonra uçlara geç. Tarama yapınca güzel dağılıyor. Yıkadıktan sonra eski bir havluya sar başını. Ne olur ne olmaz diye. Kendine de ıslak mendil hazırla. Lazım olursa alnını filan silersin. Bir de saçın uzunsa tek paket boya yetmeyebilir. Ben öyle bir hataya düşmüştüm. Azsa sorun olmaz zaten. Kalanı çöpe atabilirsin.
dıpten başlanmaz en son dıpler boyanır kanka saç dıbı başa yakındır ve sıcaktır boya çabuk gırer açık renkse hemen açılır renk farkı olur arkadan başlanır boyamaya aslında enseden ama ben üşendığmden ortadan başlarım hep boyanın içinede 1 tatlı kaşığı badem yağı yada hınt yağı katarım

Biz saç boyarken sigara külüyle pamuk yardımıyla çıkarırdık değen yeri:) bu faydasız bilgiyi paylaşmak istedim, en son çare içiyorsanız bide onu denersiniz :D

Boyayi hazirla, yuzune kulaklarina falan herhangi bir nemlendirici krem sur, ust bas bulasmasin dersen siyah bir atlet giy, bir posetin ortasini del kafandan gecir omuzlarin vs kirlenmez..
Tarakla sacini ayir once diplere sur azar azar, elinle masaj yapar gibi yedir boyayi, kalani on ve arkaya ve uclara elinle yedir.. Boya bulasan yer varsa beklemeden asetonlu pamukla sil 25_40 dk arasi bekle ve once akit boyayi sonra bir kez sampuanla guzelce durula, bakim kremini sur beklet birkac dakika yika ve iyice durula, koyu kenk havlu kullan boya boyamasin diye islem tamamdir, ben daha bu aksam boyadim ve hep kendim boyarim sacimi...

Saçım siyah hep kendim boyarim. Saçımı haldir huldur citiliyorum boyayla oldu btti :)
siyaha boyamak en kolayı çünkü tabii çitilersınız sonuçta harika olur böğürtlen sıyahına bayılıyorum ben arkadaşta ama kendım sarışına yakınım bana olmaz sıyak kahve tonları

Birde ben kendime tabak ve firca ile ince tarak aldim. Boyayi karistirip, firca ile boyuyorum tup kullanmiyorum. İnce tarakta saci iyice ayiriyor ve boyanin saca karismasini sagliyor.

Canim arkadaslar tarif etmis ama bende sana bir püf noktası soyleyim boyamadan once anlina kulaginin etrafina ve boyun tarafina yağlı veya nemlendirici krem sür bulassa bile oylelikle hemen cikar. Soyleyenler olmus gerci neyse bende hatirlatiyim:KK54:

Canim arkadaslar tarif etmis ama bende sana bir püf noktası soyleyim boyamadan once anlina kulaginin etrafina ve boyun tarafina yağlı veya nemlendirici krem sür bulassa bile oylelikle hemen cikar
kızıl ya da 7 tonlarının uzerıne boyayacaksa hiç bir şey surmesıne gerek yok yıkayınca ız falan kalamz

Back
X