• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evde tasarruf için yaptıklarımız..

300 Euro dediğinize göre paranız vadesiz banka hesabında..Bundanda bankanın işletim ücreti olarak faiz alacağını unutmayın zaten çok az paramız var onuda bankaya vermeyelim..Bence 1000 Euro olana kadar evde sakla paranı sonra bankaya vadeli hesaba yatır boşa para verme canım.. (:

anladıgım kadarıyla Tardis yurtdısında yasıyor..yani yurtdısında devlet ailelere cocuk parası yanında ana rahmınden sag dogmus olan butun cocuklara (oturma izni almıs ailelere)bankadan hesap actırıyor içine bi miktar para koyuyor ama devamını aile oduyor dıye bılıyorum..yani o banka hesabı zorunlı gibi bişey..kapamatamaz diye biliyorum..

----

haklısın canım ,vaktınde teyzem istedi diye actırmıstım %11lik bi faiz işletiyordu turuncu hesap ;) bu kadar tüyo yeterli sanırım.. baya bi parası vardı işte teyzem faiz olsun dıye butun sulaleye gezdırdı p parayı 50.000tlsi var.. bende ıstıyorum ama bende beş kuruş para yok :))) önce bi biriktirmek gerek sonra yatırayım demi amaa :52::16:

Ben tardisi İzmirden sanıyordum o yüzden dedim.. (: O sayede arkadaşlarada uyarmış olalım boşuna faiz vermesinler bankalara..

Öğrenciyim ben benden işletim ücreti almıyorlar öğrenci hesabı benimki :)

Bir de yurtdışında değilim, izmir de ne alaka onu anlayamadım :D ankarada yaşıyorum ben :D İzmir nereden çıktı? Yurtdışı nereden çıktı? :D Öyle bir izlenim mi verdim acaba?

Bi de çok fazlalar, bir sürü bankadan kartım var. Devlet kredisiydi, maaş kartıydı, kredi kartıydı, banka hesabıydı derken 6 tane falan oldu herhalde. Ama hiç biri ücret kesemiyor açarken öğrenci kimliğimi gösterdim, kredi kartı da aynı şekilde, iş bankasının işte üniversiteli kartı :D

Ben de şaşırdım bi an izmirle yurtdışını görünce :D

faydali bir topik olmus, da ben indirimden alisveris fikrine katilmiyorum artik benim beceriksizlilgim mi , yani indirimden aldigim seylere sonra bakip ben bunu ne diye almisim diyebilyorum. bence toptan alisveris yerien ihtiyaca binaen alisveris daha makbul.

Ama binaen yaptığınız alışverişte bir şeye 40 lira öderken indirimde 20 lira ödeyebiliyorsunuz...

Öğrenciyim ben benden işletim ücreti almıyorlar öğrenci hesabı benimki :)

Bir de yurtdışında değilim, izmir de ne alaka onu anlayamadım :D ankarada yaşıyorum ben :D İzmir nereden çıktı? Yurtdışı nereden çıktı? :D Öyle bir izlenim mi verdim acaba?

senı yurtdısında sanan benım :) euro falan deyınce hemen seni almancı yapıvermısım kafadan :34:

bu arada izmirde olan benım :16: arkadas ordan karıstırdı kesin...

Bence tüp bebekten sorunlardan daha çok insanlar bu topiğe gelmeli yani. Sayenizde o kadar faydalı bilgiler edindim ki. Hepsini bir word dosyasına kaydettim, sabah uyanınca anneme okuyacağım. Kalktım televizyonu, kettle i, uyduyu, bulaşık makinesini, masaüstü pc yi, çamaşır makinesini, telefon şarjını fişten çektim. Aaa babamın tıraş makinesini unuttum mesajı atayım kalkıp onu da çekeyim.
Sonra bir de haftalık yemek listesi yaptım, buzdolabına asacağım annem görsün anlatayım sabah kalkınca. Çamaşır makinesini çarşamba beyazlar pazar renkliler olarak iki gün çalıştırmayı planlıyorum artık eh acil bir şey olursa kısa programda atıveririm 3-5 parça.
Bir de, aklıma şöyle bir fikir geldi. Biz 4 kişiyiz ailecek. Su içtiğimiz bardakları işimiz bitince lavaboya koyuyoruz, onlar da yıkanıyor. Onun yerine 4 tane bardak ayırıp, kendimize bir tane seçebiliriz. Böylelikle her seferinde farklı farklı bardak kirletip boşuna bulaşık yapmayız. Suyumuzu içince azıcık sudan geçirir, koyarız tekrar yerine, nasıl olsa bardaklar kişiye özel olacak, yıkanma aralığı az olsa ne olur ki? :24::24::24:

bu söylediğine çok sinirlendim.aslında daha başka şeyler yazıcaktım ama yaşadıklarımı kimsenin yaşamasını istemem.. sadece biraz daha dikkatli olursan sevinirm..kimse keyfinden tüp bebek topiclerinde gezinmiyor.inan yazıp yazıp siliyorum ağır konuşmamak için...

bu söylediğine çok sinirlendim.aslında daha başka şeyler yazıcaktım ama yaşadıklarımı kimsenin yaşamasını istemem.. sadece biraz daha dikkatli olursan sevinirm..kimse keyfinden tüp bebek topiclerinde gezinmiyor.inan yazıp yazıp siliyorum ağır konuşmamak için...

sakın ol canım benım ınan bende cok sınırlendım düşük yapmıs biri olarak ama arkadasın yasına tecrubesızlıgına (Allah yasatmasın ınsallah) verdım... kötu bi niyeti oldugunu sanmıyorum canım.. hani arkadasın actıgı topiğ bi şekılde övmek istemıs işte ;) demek cevresındede hiç yok..böyle bizim gibi kolo kanadı kırık ama dımdımk ayakta kalmaya calısan hanımlar..

sakın ol canım benım ınan bende cok sınırlendım düşük yapmıs biri olarak ama arkadasın yasına tecrubesızlıgına (Allah yasatmasın ınsallah) verdım... kötu bi niyeti oldugunu sanmıyorum canım.. hani arkadasın actıgı topiğ bi şekılde övmek istemıs işte ;) demek cevresındede hiç yok..böyle bizim gibi kolo kanadı kırık ama dımdımk ayakta kalmaya calısan hanımlar..

şimdi bile inan yazıp siliyorum.hani kimin ne olacağı belli değil başına gelsinde gör nasıl ararsın o topicleri diye ama dediğin gibi Allah düşmanımın başına vermesin kimseye evlat hasreti yaşatmasın.. birikim tasarruf yapabilen biri benim gözümde pek küçük değildir.biraz daha dikkat!!!!!!burda yüzlerce insan o topiclerden faydalanıyo dertleşiyo öğreniyo daha birçok şey.hayat hep lay lay lom değil!!

Amacım kimseyi sinirlendirmek değildi, sadece ne zaman yeni mesaj kısmına baksam bol bol hamileliklerle, tüp bebeklerle ilgili mesajlar görüyorum, bu konu da önemli bir konu bence ve biraz boş kalmış, o yüzden söyledim. Yani benim fikrimce tasarruf daha önemli çünkü ben uzun vadede bebek ya da evlenmek gibi planları olan biri değilim, zaten fark ettiyseniz mesaja da bence diyerek başlamışım. Planı bebek olanlara, bebeğini kaybedenlere lafım yok tabiki, ama bu benim fikrim.

Amacım kimseyi sinirlendirmek değildi, sadece ne zaman yeni mesaj kısmına baksam bol bol hamileliklerle, tüp bebeklerle ilgili mesajlar görüyorum, bu konu da önemli bir konu bence ve biraz boş kalmış, o yüzden söyledim. Yani benim fikrimce tasarruf daha önemli çünkü ben uzun vadede bebek ya da evlenmek gibi planları olan biri değilim, zaten fark ettiyseniz mesaja da bence diyerek başlamışım. Planı bebek olanlara, bebeğini kaybedenlere lafım yok tabiki, ama bu benim fikrim.

bişey diyemiyorum ..benim için para evlattan daha önemli diyen birine bişey diyemem demem..sadece önemsediğin bir konuyu diğer konularla kıyaslamazsan daha uygun olur..

Uzun vadede evlenmek ve çocuk sahibi olmak gibi bir planım yok dedim, para evlattan daha önemlidir de demedim. Para olmazsa ben o evlada nasıl güvence sağlarım? Siz bebek konusundan ağzı yanmış her kişinin yapacağı gibi bebek konularında yazışıyorsunuz, bense para konusunda ağzı yanmış biri olarak bu konuda yazışıyorum. Olay bu. Şu an için hayatımda tasarruf önemli, tabiri caizse borca batmış durumdayız çünkü.

Son düzenleme:
Bir de bugün burdaki tavsiyelere uyarak annemle oturup bozulmaya başlamış çilek ve kararmış muzlardan reçel ve kek yaptık. Reçel fazla değil ama olsun gerçekten güzel oldu.:16:

Bu arada badezuzum, şu an bebek konusunda ne aşamadasınız bilmiyorum ama umarım hakkınızda en hayırlısı ne ise o gerçekleşir.

Uzun vadede evlenmek ve çocuk sahibi olmak gibi bir planım yok dedim, para evlattan daha önemlidir de demedim. Para olmazsa ben o evlada nasıl güvence sağlarım? Siz bebek konusundan ağzı yanmış her kişinin yapacağı gibi bebek konularında yazışıyorsunuz, bense para konusunda ağzı yanmış biri olarak bu konuda yazışıyorum. Olay bu. Şu an için hayatımda tasarruf önemli, tabiri caizse borca batmış durumdayız çünkü.

evet olay bu herkes istediği ve alakası olduğu konuyla ilgili.kimse kimsenin baktığı konuya karışmamalı.ben tüp bebek konularındayım buralarada bakarım kim hangi topicte ilgilenmem kimseye bence o konuları bırakıp buraya gelsinler demem...

Kimseye ilgilendiğiniz topiği bırakın buraya gelin dediğimi hatırlamıyorum. Sadece ''insanlar daha çok bu topiğe gelmeli'' demişim. Arada fark var. Yani benim daha çok başında olduğum tasarruf işinde insanlar daha ilerideler, pek uğramıyorlar o yüzden. Ben sadece elektrik zammı yüzünden faturaları çok gelenlerin, ekmeklerini bayatladı diye çöpe atan insanların neler yapabileceklerini görmeleri için bu topiğin forumun gözde topiklerinden biri olmasını isterdim. Ben bu zamana kadar ailemden tasarrufun t sini öğrenmedim, har vurup harman savurduk hep, sonuç ne ev ne araba üstüne bir de bilmem kaç milyarlık borç, insanlar benim gibi olmasınlar. Tüm anlatmaya çalıştığım bu, ama ne yazık ki yanlış anlaşıldım.

Back
X