Bebek Beslenmesi evde yaptığınız biberon ve kaşı mama tariflerini benimle paylaşırrmısınız(1 yaş üstü)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

bilmiyorummm

.....
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2012
2.138
66
363
merhaba anneler.. 1.5 yaşında oğlum var vee hala biberon mamasıyla beslenıyoruz.. ek besinleri kabul etmyıor çok fazla.. ve hep aynı şeyi yedırmek ıstemıyorum..
hem besleyıcı hemde sevebılecegı biberon ve kaşık maması tarıfelrınızı benımle paylaşırmısınız..
çorba tarıflerıde olur..
belkı degısık gelıpp içebilir..
internetten arastırdıklarımı denedım ama kabul etmıyor.. sevemıyor..
evde yapılanlar dahaa guzel ve doğal oluyor..
cevplarınızı beklıyorum anneler ..şimdiden teşekkürlerr:16::16:

Son düzenleme:
merhaba canım. ben kızım için değişik tarifler arıyorum sürekli. 1 yaşında benim kızım da. kızım peyniri sevmiyor ve yemiyor.zaten kahvaltıda pek bişey yememeyi tarcih ediyor. ayrıca hergün aynı şeyleri yedirmekten sıkılıyorum.bugün bir tarif yaptım beğenerek yedi. kaşık maması kıvamında. sen de bir dene bakalım.

1 yemek kaşığı yulaf ezmesi (yulaf aldım robotta un haline getirdim)
Haşlanmış bir yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı lor peyniri ( sütü limonla kestirip kendim yaptım)
1 ölçek formül mama
1-2 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 küçük armut
bu tarife ileveten yulafın kötü tadını hafifletmek için 2 çay kaşığı kadar bal, 1 çay kaşığı pekmez, 1 çay kaşığı tahin,1 tane dövülmüş ceviz ekledim.

armutu püre yapıyosun ve tüm malzemeleri karıştırıp afiyetle yediriyosun.

umarım bebeğin severek yemiştir. sende değişik tarifler varsa ben de faydalanabilirim :)

aslında ben kendım buldum bu tarıfı..

evde meyvelı kek yaptım içinde bıldıgın her turlu meyve varr:40:

keki pişip soguttuktan sonraa rondoda gecırdım..

ve istersem bir mikta süte karıştırıp mama kıvamında yedırıyorum,istersemde biberonuna koyup üstüne süt ,cici bebe ve hero bayby kaşık mamasından 1 kaşık koyup,ve en sonundada şeker yerine pekmez koyuarak iyice çalkalıyorum ve süzekten gecırıyorum ..çünkü biberonun delıgınden kek tanelerı geçmiyorr...sonrada afıyetele bıberon dıbını buluyoruzz :1::1:

çok sevdı yavrum bu tarıfı ama ben degısıklık ıstıyorum aslındaa....

bazen pirinç unu pişiriyorum..yedırıyorum ..
ve asla hangı mama olursa olsun şeker ilave etmyıorum onun yerıne pekmez kullanıyorum...

aklıma gelenı yıne yazarım şimdilik bu kadar..:54:

merhaba canım. ben kızım için değişik tarifler arıyorum sürekli. 1 yaşında benim kızım da. kızım peyniri sevmiyor ve yemiyor.zaten kahvaltıda pek bişey yememeyi tarcih ediyor. ayrıca hergün aynı şeyleri yedirmekten sıkılıyorum.bugün bir tarif yaptım beğenerek yedi. kaşık maması kıvamında. sen de bir dene bakalım.

1 yemek kaşığı yulaf ezmesi (yulaf aldım robotta un haline getirdim)
Haşlanmış bir yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı lor peyniri ( sütü limonla kestirip kendim yaptım)
1 ölçek formül mama
1-2 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 küçük armut
bu tarife ileveten yulafın kötü tadını hafifletmek için 2 çay kaşığı kadar bal, 1 çay kaşığı pekmez, 1 çay kaşığı tahin,1 tane dövülmüş ceviz ekledim.

armutu püre yapıyosun ve tüm malzemeleri karıştırıp afiyetle yediriyosun.

formül mama ne oluyor onu anlayamadım

ve yulaf demişsiniz onu nasıl temin ediyorsunuz hiç denemedim de:))

Eğer çevrende bulamıyosan Migros'ta kesin var, gidip ordan alabilirsin.

formül mamada hanı şu milupa,aptamil hero bayby ( ben hero bayby kullanıyorum) mamaları canım üzerınde bebegının ayına ve yaşına göre ister süt olarak i,stersende kaşık maması şeklinde aldıgımızz bebek besinidirr

Eğer çevrende bulamıyosan Migros'ta kesin var, gidip ordan alabilirsin.

formül mamada hanı şu milupa,aptamil hero bayby ( ben hero bayby kullanıyorum) mamaları canım üzerınde bebegının ayına ve yaşına göre ister süt olarak i,stersende kaşık maması şeklinde aldıgımızz bebek besinidirr

evet bende hero baby kullanıyorum fakat kızım bu günlerde hiç bişey yemiyor çok sıkıntılıyım sadece mama içiyor ne yapacağımı şaşırdım doktor demir eksikliği var süt verme dedi mamayıda tavsiye etmiyorum dedi ama kızım ağzını açmıyor.. diş diye düşündüm ama 2 aydır böyle oooof patladım mama yapmaktan ne var yaptığım çorbaları içse:(((((

evet bende hero baby kullanıyorum fakat kızım bu günlerde hiç bişey yemiyor çok sıkıntılıyım sadece mama içiyor ne yapacağımı şaşırdım doktor demir eksikliği var süt verme dedi mamayıda tavsiye etmiyorum dedi ama kızım ağzını açmıyor.. diş diye düşündüm ama 2 aydır böyle oooof patladım mama yapmaktan ne var yaptığım çorbaları içse:(((((

inankı varyaa bende mama yapmaktan tiksindim artık.. yaptıgım corbadan ıcmıyor,katı yemeklerden yemıyor..gevişliyor geri çıkarıyor :(

ne yedırecegımı şaşırdım.. demir eksikliğine tek çare pekmez canım.. yaptıgın mamalara şeker yerıne pekmez koy..

napalım başka çaremız yok ..tek aç kalmasınlardaa ..mama yapmaya razıyımm

canım ben etinin yulafını aldım. fiyatı da uygun. hemen hemen her markette var artık. onu da mutfak robotunda un halinegetirip kavanoza koydum. marketteki görevliye sorarsan zahmetsizce bulursun.

formül mama konusuna açıklık getirilmiş zaten.

demir eksikliği için pekmezin dışında bir tavsiyem daha olacak benim. keçi boynuzu tozu aldım. ara ara devam sütüne 1 çay kaşığı keçi boynuzu tozu katıyorum. ya da aptamilin tahıllı kahvaltısını veriyorum bazen onun içine de katıyorum. pek çok şeye faydası olan harika bir besin. çocuklarınıza kek vs yapıyorsanız kakao yerine yine keçi boynuzu tozu karıştırabilirsiniz.

dün internette araştırma yaparken kinoa diye bir gıdayı ilk kez duydum. eğer benim gibi duymayan varsa bilgilendirmek istedim. mucize bir besinmiş. inanılmaz bir vitamin deposuymuş. bulgur veya pirinç gibi kullanılabiliyormuş. ben bebeğime alıp yedirmeye karar verdim. siz de googledan araştırırsanız bebeklerinize yedirmeye kesin karar verirsiniz. biraz pahalı gerçi. yarım kilosu 15 tl falan ama yarım kilo bebişlerimize uzun süre gider zaten.

kızlar geçenlerde ilk kez tarhanayı sütle pişirdim. muhteşem oldu. bebeğim de çok beğendi. bilginize. menünüze sütlü tarhana çorbasını da ekleyin derim:)

waaauuww elifff sen neymişsinn :52::52::52:

yazdıklarını dikkate alıcam keısnlıkle ..

etinin yulafı derken.. hanı şu bıldıgımız yulaflı bizküvisimii..

birde tarhanayı sütte yapma fıkrı harıkaa..

ayrıcaa keçiboynu tozunu nerden bulabılırmkı.. 1.5 yaşındakı bebege agır gelırmıkıı

evde tazecik mayalanmış yoğur + muz+ bal
rondada çekili biberona konur ve kuzuya içirilir...:emir_bebek:
benimki 3 yaşında ama hala böyle veriyorum.
süt hem kansızlık yaptığı hem gaz yaptığı hem de protein olarak insan vucuduna uyumsuz olduğundan yoğurt gibi dünyanın en sağlıklı yiyeceğini tercih ediyorum içirmek için....
ayrıca süt iştahsızlık yapar ama yoğurt acıktırır bile ;)

Son düzenleme:
canım tam olarak nasıl verıyorsunn.. soğuk olmazmı.. ısıtıncada yoğurt kesılmezmı.. nasıl yaptıgını yazarmısınn :54:

canım ufak boy bir muz, bir bardak yoğurt , 1 tatlı kaşık balı rondoda iyice çekiyorum.
tam akışkan bir kıvam olduktan sonra biberona koyuyurum. sonra biberonu sıcak suyun içine oturtuyorum. ılıtıyorum o şekilde.
sonra danama içiriyorum....
ama tabi bunu günde 1 kereden fazla verme, muz kabızlık yapabilir.

bir de ben oğlum daha küçükken muz yerine 1 dilim kekle de aynı şeyi yapıyordum. bayıla bayıla içiyordu. ama şimdi büyüdü asla kabul etmez öyle bir şeyi :1::1:
küçükken kandırması daha kolay

Son düzenleme:
canım ufak boy bir muz, bir bardak yoğurt , 1 tatlı kaşık balı rondoda iyice çekiyorum.
tam akışkan bir kıvam olduktan sonra biberona koyuyurum. sonra biberonu sıcak suyun içine oturtuyorum. ılıtıyorum o şekilde.
sonra danama içiriyorum....
ama tabi bunu günde 1 kereden fazla verme, muz kabızlık yapabilir.

bir de ben oğlum daha küçükken muz yerine 1 dilim kekle de aynı şeyi yapıyordum. bayıla bayıla içiyordu. ama şimdi büyüdü asla kabul etmez öyle bir şeyi :1::1:
küçükken kandırması daha kolay

canım cok guzel bir tarıf.. bugun hemen uygulayacagım ama evde muz yok.. onun yerıne cici beb elma koysam olurmu..

Back
X