Bebek Beslenmesi evde yaptığınız biberon ve kaşı mama tariflerini benimle paylaşırrmısınız(1 yaş üstü)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benimki içine cicibebe koyunca öğürüyor. yakıştırmıyor galiba. ama elmayı bilmiyorum :26:

olmazsa muz alana kadar ertelıyeyım .. çünkü elmada gaz yapıyor.. şimdi aklıma geldı.. belkı begenemyebılır.. ama muhakkah denicemm..

ama bende evde artan keklerı bu şekilde biberona koyarak degerlendırıyorum..

waaauuww elifff sen neymişsinn :52::52::52:

yazdıklarını dikkate alıcam keısnlıkle ..

etinin yulafı derken.. hanı şu bıldıgımız yulaflı bizküvisimii..

birde tarhanayı sütte yapma fıkrı harıkaa..

ayrıcaa keçiboynu tozunu nerden bulabılırmkı.. 1.5 yaşındakı bebege agır gelırmıkıı

yulaflı bisküvi değil canım, direk yulafın ta kendisi:) müsli gibi yani. ama içinde başka bişey yok sadece yulaf var.

keçi boynuzu tozu aktarlarda satılıyor. güvendiğin bir yerden alabilirsin. benim kızım 1 yaşında ama ben veriyorum. şöyle düşün; harnup (keçi boynuzu) pekmezi yerine harnup'un kendisini veriyorsun. şekersiz hali yani.

yulaflı bisküvi değil canım, direk yulafın ta kendisi:) müsli gibi yani. ama içinde başka bişey yok sadece yulaf var.

keçi boynuzu tozu aktarlarda satılıyor. güvendiğin bir yerden alabilirsin. benim kızım 1 yaşında ama ben veriyorum. şöyle düşün; harnup (keçi boynuzu) pekmezi yerine harnup'un kendisini veriyorsun. şekersiz hali yani.

anladım bir tanem .. teşekkür ederim verdıgın güzell mi güzel ve faydalı bılgılerın içinnn..

:54::54:

pirinç unu
irmik
arı mama
bunların hepsini karıştırıp bi kavanoza koydum günde 2defa bununla muhallebi yapıyorum çok beğeniyor.biberonla içeceği akışkanlıkta bide sütle yapıyorum.

pirinç unu
irmik
arı mama
bunların hepsini karıştırıp bi kavanoza koydum günde 2defa bununla muhallebi yapıyorum çok beğeniyor.biberonla içeceği akışkanlıkta bide sütle yapıyorum.

bende canım nişasta,pirinç unu,cici bebe(rondoda toz halıne getırıyorum )
hepsini bir kavanoza koyuyorum
akışkan biçimde pişiriyorum..
şeker yerıne bal koyuyorum
soguyuncada biberonlarına bır çay kaşıgı kadar pekmez koyuyorum..bal var cunku bır çay kaşıgı yeter oda kan yapsın dıye...

irmiği hiç denemedim olmazsa irmiikte koyayım ama canım irmik biberon deliğinden nasıl gecıyorkıı..pişince şişecek üstelıkk :26:

irnmiğin çok faydalı olduğunu sindirimide çok klay olduğundan sağlıklı olduğunu okudum biberondan akıyor zaten 1.5 yaşında normalden büyük olmalı bbron deliği.

ben oğluma yatmadan 1 saat önce pirinç unu ve keçi sütüyle muhallebi yapıyorum.1 çay kaşığı da balla tatlandırıyorum..severek yiyor.Gerçi o malum marka keçi sütünde inek sütü karışımı olduğunu açıkladı sağlık bakanlığı..Bu yüzden artık keçi sütü yerine direk inek sütü ile yapıyorum.Niye boşuna fazla para vereyim keçi sütüne...Ayrıca inek sütünü mümkün oldukça hazır süt değil sütçüden aldığım sütü kendim kaynatıp veriyorum...hazır sütlerin UHT işleminde vitaminlerini kaybettiğini söylüyor bazı doktorlar...

Merhaba kızlar. Benim de 27 aylık bir oğlum var. Yemek yemek en büyük sorunumuz. İştahsız bir çocuk. Allah'tan gece biberonla besleniyor da açığı böyle kapatmaya çalışıyorum. Hal böyle olunca tabi biberon mamasının içeriği önemli oluyor. Birçok şey denedim ama en severek içtiği bu oldu. Bir kase evde yaptığım bol pirinçli, az şekerli sütlacı, ısıttığım yarım su bardağı süt ile karıştırıyorum. İçine yarım muz atıyorum ve mikser ile iyice çekiyorum. Oldukça geniş ağızlı biberonla içiriyorum. Bunu çok sevdi. Ara sıra başka yumuşak meyveler de katıyorum. Çilek, armut vs..

Keçi boynuzu ve yoğurt fikri çok iyi bende biraz sütüm ılıtıyorum sıcağa yakın oluyor içine 1 tane hurmanın çekirdeğini çıkarıp atıyorum ağzını kapatıp 1 saat bekliyorum içine bebe bisküvisi bebe ekmeği yada açıkta bekletip kuruttuğum keki bir de biraz ceviz bırakıyorum blendr da çekiyorum
Oğlum 1.5 yaşında ama sadece uykuda yemek yediği için her şeyi süte karıştırıp vermek zorundayım muzlu bisküvili süte bazen yumurta sarısı suda bekletiptuzunu aldığım peynir ve yeşil zeytin koyup blendr da çekip veriyorum biberonun ağzını ısıtılmış şişle büyütebilirsiniz deneyerek aşama aşama yapın sonra delik çok büyük olabilir

Back
X