evde yardimci kadin hakkinda.

uzunyaz

Guru
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2013
350
106
323
Aslinda bir dert degil ama. Evime ben isteyken gelip iki gunluk yemek yapip, sagi solu toplayacak, temizlik yapacak bir yardimci almayi dusunuyorum. Haftada 3 gun 4er saat kalack sekilde ayarlamayi dusunuyorum. Ama bu benim icin luks mu olur bilemiyorum. O kadar vakti dolduracak is olur mu? Ben kadin her geldiginde sunu yap bunu yap mi demeliyim. Kendisi zaten ne yapacagini bilir mi? Daha once temizlik icin haftalik cagirirdim ama boylesini hic yapmadim. Bu sekilde evinde hafta ici her gun veya bir kac kez yardimci alan arkadaslar varsa nasil yapiyorlar. Yardimci olursaniz cook sevinirim. Sevgiler.

Aslinda bir dert degil ama. Evime ben isteyken gelip iki gunluk yemek yapip, sagi solu toplayacak, temizlik yapacak bir yardimci almayi dusunuyorum. Haftada 3 gun 4er saat kalack sekilde ayarlamayi dusunuyorum. Ama bu benim icin luks mu olur bilemiyorum. O kadar vakti dolduracak is olur mu? Ben kadin her geldiginde sunu yap bunu yap mi demeliyim. Kendisi zaten ne yapacagini bilir mi? Daha once temizlik icin haftalik cagirirdim ama boylesini hic yapmadim. Bu sekilde evinde hafta ici her gun veya bir kac kez yardimci alan arkadaslar varsa nasil yapiyorlar. Yardimci olursaniz cook sevinirim. Sevgiler.

Bence haftada 2 defa çağırman yeterli diye düşünüyorum. Haftada 2 defa temizlik yani tüm evi temizler banyolar dahil . Haftada 2 kere geldiğinde de 2 günlük yemek yapsa 4 günün kurtuluyor zaten . Geldiğinde anlatırsın silinecek supurulecwk toz alınacak ütülerı koyarsın o yapar

bu senin için lüks mü olur onu sen bilmiyorsan biz hiç bilemeyiz:deli: ama almaya karar verirsen günlük liste çıkar ver git derim, benim haftalık aldığım kadın her geçen gün savsaklamaya başlayınca çağırmaz oldum bikaç haftadır..
işte ortalık toplanacak, şu şu yemekler yapılacak, balkon ve banyo yıkanacak gibi günlük ek işler eklersin listeye günlük ne istiyorsan. ama ona bırakma temelli her geçen gün kaytarmaya başlanılıyor çünkü

bu senin için lüks mü olur onu sen bilmiyorsan biz hiç bilemeyiz:deli: ama almaya karar verirsen günlük liste çıkar ver git derim, benim haftalık aldığım kadın her geçen gün savsaklamaya başlayınca çağırmaz oldum bikaç haftadır..
işte ortalık toplanacak, şu şu yemekler yapılacak, balkon ve banyo yıkanacak gibi günlük ek işler eklersin listeye günlük ne istiyorsan. ama ona bırakma temelli her geçen gün kaytarmaya başlanılıyor çünkü
kadınların ortak özelliği
garanti müşteri olduktan sonra savsaklamak kelimesi az kalıyor.

Bence haftada 2 defa çağırman yeterli diye düşünüyorum. Haftada 2 defa temizlik yani tüm evi temizler banyolar dahil . Haftada 2 kere geldiğinde de 2 günlük yemek yapsa 4 günün kurtuluyor zaten . Geldiğinde anlatırsın silinecek supurulecwk toz alınacak ütülerı koyarsın o yapar
hem temizlik hem ütü hem yemek bröffff :oha: insan çalışacak arkadaşım yaaa.

Bahsettiğin şekilde düzenli ve devamlı geldiğinde kadınında bi düzeni oluyor. Nexaman temizlik nezMan çamaşır nezaman ütü olacak biliyor senin bişey demene gerek kalmıyor. Hatta artık bizde olay şuna döndü,o şunlar eksik diye yazıyor ben almaya gidiyorum:)

ilk başta planlarsınız zaten sonra düzene oturur

ama yemek işi sıkıntılı ne yapacağını söylemeni ve ona göre malzeme almanı isteyebilir

bizim bakıcımız bize yemek yapardı

dolapta ne varsa yap derdik

kurtarıcı makarna vs hep vardı

bazen de yapmazdı

bebek durmaz ya da o pişirecek bir şeyler düşünemezdi

ama söylediğini yapardı

bir arkadaşlar anlatmıştı

iki komşu 3 er gün alıyormuş

yemeği çok yaptırıp birbirlerine de veriyormuş yani bugün bende yemek pişti sana da veriyorum yarın kadın sende yemek sende pişti bana da veriyorsun

gün aşırı kadın gelmiş oluyor genel derleme toplama çamaşır ütü vs evin işini o evin hanımı gibi kendi sıraya koyup yapıyor yemek de yapıyor

Bu sekilde ben de almayi dusunuyorum ileriki zamanlarda. Ancak tek bi gozlemim var eve temizlige gelen bayan bile ilk zamanlar ne kadar titizse son zamanlar savsaklamaya basladi. Ben de onu biraktim. Eylulde yeni biri ile baslayacagim. Hep boyle oluyor. Bastan cok titiz sonra sonra gevsiyor eve aldigim her kadin. Tecrubeyle sabit. O yuzden iyi denetlemem ve yumisak olmaman gerekiyor sanirim.

Evet bütün bunlar bir günde mümkün değil günlere bölünmesi lazım. Haftalık aldığım kadına evi tamamen toparlamış halde çıkıyordum sadece süpürüp silme banyo tuvalet vardı (ki küvete hiç dokunmadı şimdiye kadar) en son sefer 3 parça ütü bıraktım , yapamam yetişmez vs dedi. 5 te çıkması lazım yarım gün üzerinden anlaşıyoruz 1 de geliyor 4te işimi bitirdim deyip çıktı ve ütüleri de yapmamıştı.
iki tarafın da madur olmaması lazım..o yüzden madde madde anlaşmak lazım baştan

Cok tesekkurler arkadaslar. Sonucta evde bazi isler her hafta yapilmiyor. Ornegin tuvalet banyo her gelmeye temizlenmesi gerekirken cam 4-5haftada bir silinir.
Aslinda liste hazirlayip verme olayi cok mantikli geldi bana.
2gun mu 3 gun mu olacagina kararsızım. 3gun olursa cam silme, dolap indirme gibi agir isleri daha cok verebilirim. Boylece evim her zaman piril pırıl olur diye dusunuyorum.
Herhalde her gelmesine arkadasin dedigi gibi bir liste cikaririm.

haftada 3 gün 4 saat bence gereksiz 2 gün bile gereksiz bana haftada 1 tam gün geliyor heryeri temizliyor hiç bişi söylemiyorum sadece en başta konuştum o gün bugündür devam ediyor.

Evet bütün bunlar bir günde mümkün değil günlere bölünmesi lazım. Haftalık aldığım kadına evi tamamen toparlamış halde çıkıyordum sadece süpürüp silme banyo tuvalet vardı (ki küvete hiç dokunmadı şimdiye kadar) en son sefer 3 parça ütü bıraktım , yapamam yetişmez vs dedi. 5 te çıkması lazım yarım gün üzerinden anlaşıyoruz 1 de geliyor 4te işimi bitirdim deyip çıktı ve ütüleri de yapmamıştı.
iki tarafın da madur olmaması lazım..o yüzden madde madde anlaşmak lazım baştan
Cok tesekkurler arkadaslar. Sonucta evde bazi isler her hafta yapilmiyor. Ornegin tuvalet banyo her gelmeye temizlenmesi gerekirken cam 4-5haftada bir silinir.
Aslinda liste hazirlayip verme olayi cok mantikli geldi bana.
2gun mu 3 gun mu olacagina kararsızım. 3gun olursa cam silme, dolap indirme gibi agir isleri daha cok verebilirim. Boylece evim her zaman piril pırıl olur diye dusunuyorum.
Herhalde her gelmesine arkadasin dedigi gibi bir liste cikaririm.

baştan konuşmalısın ki her seferinde tekrar etmek zorunda kalma..sadece eksik birşeyler olduğunda hatırlatırsın..
Evet bastan anlasacagim mutlaka. Ama surekli ayni isleri vermeyecegimi her gelisinde farkli isler isteyebilecehimi soylemem lazim. Cok tesekkurler yorumun icin.

haftada 3 gün 4 saat bence gereksiz 2 gün bile gereksiz bana haftada 1 tam gün geliyor heryeri temizliyor hiç bişi söylemiyorum sadece en başta konuştum o gün bugündür devam ediyor.
ne konuştun baştan, neler yapıyor? yarım gün mü tam gün mü? ben de bir çeki düzen vermek istiyorum da işin içinden çıkamıyorum... her hafta düzenli geliyor ben söylemeden bir cam bile silmedi, süpürüp silip çıkıyor oysa her hafta bir odanın camını ekleyebilir mesela... ben 5 te eve gidiyorum hiçbir zaman 5e kadar kaldığı olmadı 4 gibi aradım bir sefer benim işim bitti çıktım ben dedi..

Bahsettiğin şekilde düzenli ve devamlı geldiğinde kadınında bi düzeni oluyor. Nexaman temizlik nezMan çamaşır nezaman ütü olacak biliyor senin bişey demene gerek kalmıyor. Hatta artık bizde olay şuna döndü,o şunlar eksik diye yazıyor ben almaya gidiyorum:)
O zaman cok sanslisiniz boyle birini tutturmak kolay degil aslinda. Darisi basima.

ne konuştun baştan, neler yapıyor? yarım gün mü tam gün mü? ben de bir çeki düzen vermek istiyorum da işin içinden çıkamıyorum... her hafta düzenli geliyor ben söylemeden bir cam bile silmedi, süpürüp silip çıkıyor oysa her hafta bir odanın camını ekleyebilir mesela... ben 5 te eve gidiyorum hiçbir zaman 5e kadar kaldığı olmadı 4 gibi aradım bir sefer benim işim bitti çıktım ben dedi..

tam gün geliyor canım sabah 9 da gelip akşam 5 gibi çıkıyor tuvalet banyo balkonlar süpürüp silme ve ütü var içinde birde
3 haftada 1 ya mutfak dolapları ya cam ya koltuk sildiriyorum dönüşümlü oluyor bu 3ü.

kadın tüm gün yetiştiriyor hepsini evim çok büyük değil belki ondandır :süslü:

İki haftadır haftada 3 gün gelmeye başladı yardımcım, 2 çocuk yeni hamilelik ve çalışıyor olmamadan dolayı. Daha önce de bana haftada 1 veya 2 gün geldiği için düzenimi biliyor. Birde evim dubleks, altta da 2 oda var kiler ve çamaşır odası gibi. O yüzden her gün yapacak bir şeyler buluyor.Benim ekstra bir talebim olursa sabah çıkmadan söylüyorum.Çarşamba-Perşembe ve Cuma geliyor.Cumartesi - Pazar rahat oluyorum.

Belli bir düzene oturtana kadar günlük yapılmasını istediğin şeyleri listeleyerek bırakabilirsin. Yapıp yapmadığını da kontrol etmelisin bir süre ama. Belli bir düzen oturunca kendisi yapar bence.

Back
X