Evde zeytin kuran var mı?

ice floe

Guru
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2010
3.304
1.923
448
Evde zeytinkurdum ilk defa ama zeytinleri yikadim kurutmadan kurdum, cok dayanmazmis nemli olunca, bozulrmu sizce:(
Bilen varsa yardim istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba
Siyah zeytin mi yeşil zeytin mi kurdunuz:26:
Ben de daha önce hiç yapmamıştım bu yıl bir arkadaşımla birlikte yaptık o her yıl yapıyor:34:
Yeşil zeytinleri yıkadık sonra kırıp şişelere doldurup üzerine su ekledik:34:Hergün suyunu değiştiriyorum tatlansın diye:56:
Siyah zeytinleride yıkadık onlarıda bir bidona koyup aralarına ve üzerine kaya tuzu ekledik sürekli sallıyorum:1:2-3 ay içinde olurmuş..
Yani kısacası biz yıkadık:44:Ben ilkkez yaptım ama arkadaşım yılllardır yapıyor:34:Bir sorun olacağını sanmıyorum:16:
Umarım güzel olur ziyan olmazlar:16:Tatları çok güzel oluyor:56:

Merhaba
Siyah zeytin mi yeşil zeytin mi kurdunuz:26:
Ben de daha önce hiç yapmamıştım bu yıl bir arkadaşımla birlikte yaptık o her yıl yapıyor:34:
Yeşil zeytinleri yıkadık sonra kırıp şişelere doldurup üzerine su ekledik:34:Hergün suyunu değiştiriyorum tatlansın diye:56:
Siyah zeytinleride yıkadık onlarıda bir bidona koyup aralarına ve üzerine kaya tuzu ekledik sürekli sallıyorum:1:2-3 ay içinde olurmuş..
Yani kısacası biz yıkadık:44:Ben ilkkez yaptım ama arkadaşım yılllardır yapıyor:34:Bir sorun olacağını sanmıyorum:16:
Umarım güzel olur ziyan olmazlar:16:Tatları çok güzel oluyor:56:

Cok tesekkur ederim beni rahatlattiniz, ama siyah zeytinleriniz sulanmaya baslayinca aci suyunu dokmuyormusunuz, aci buruk bir tat olmazmi acaba.

Cok tesekkur ederim beni rahatlattiniz, ama siyah zeytinleriniz sulanmaya baslayinca aci suyunu dokmuyormusunuz, aci buruk bir tat olmazmi acaba.

Canım söylediğim gibi bende ilkkez denedim ama arkadaşım her zaman yapıyor bu şekilde bekletince oluyormuş.. :34:Ben de deneyip göreceğim:31:

İnsaallah zeytinleri ziyan etmeyiz :D yoksa bidaha esime zeytin alalimda diyemem utancimdan:D ben dedim cunku kuralim diye:D

Annem evlendi evleneli siyah ve yeşil zeytini kendisi yapar evde.Siyah zeytini su bidonlarına yıkamadan katar tuz eşliginde,bidonları hergün çalkalar ve sele zeytini olur daha sonra zeytinleri katmış oldugu bidondan çıkararak yıkar ve kurutur daha sonra yağlayarak bidonlara katar.Zeytinlerde bozulma ve yumuşama olmaz.1 sene bile dayandıgı oluyor.Yıkayarak yapılan zeytin bozulur diye biliyorum bende çünkü bir komşumuz ilk başta yıkayarak yapmış ve zeytini çöpe gitti.

Son düzenleme:
Back
X