Evdeki hesap çarşıya uymaz mı?

KahveNutella

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
624
1.035
113
merhaba hanımlar, yakında sevgilimi ailemle tanıştıracağım.bazı sebeplerden bir ay kadar gecikti bu iş.biz 2019 başında tanışılır martta nişan,yazın düğün demiştik.ama sanırım bizim hesap çarşıya uymayacak.
Yani ailem kabullenecek,tanışmalar,isteme-söz,ev tutma,eşya alma,çeyiz hazırlığı,düğün hazırlığı... hele salon tutmak ve balayı rezervasyonu yapmak için sanki beş sene önceden ayarlanmalıymış gibi geliyor iyice bunaldım.artık birikimi filan da boşverdim bu ekonomide kredi çekmeden evlenilmeyeceğini kabullendim. Tecrübeli büyüklerim biraz fikir verebilir mi? Sizce seneye yaza anca mı olur? Hiiç beklemek istemiyoruz çoook bekledik :KK61: (tümü de benim yüzümden beklenen sebepler)

Beklentilerinizi maddi durumunuza göre şekillendirirseniz çok da beklemezseniz.

Yok ben elalem ne derciyim, herşeyi isterim derseniz seneye de zor.

Bu arada kredi faizleri uçtu kredi kullanırken 5889437392 kere düşünmek lazım.
krediden uzak durulmalı bu ara eski eve eski arabaya talimmmm.ev aşyalarını da elden borçla almalı.altını da az takmalı artık başka yolu yok

Beklentilerinizi maddi durumunuza göre şekillendirirseniz çok da beklemezseniz.

Yok ben elalem ne derciyim, herşeyi isterim derseniz seneye de zor.

Bu arada kredi faizleri uçtu kredi kullanırken 5889437392 kere düşünmek lazım.
Yani bizim ikimizin beklentileri ufak ama aileler şu da olana kadar bekleyin bu da tamamlanana kadar bekleyin diyebilir diye çekincem var

merhaba hanımlar, yakında sevgilimi ailemle tanıştıracağım.bazı sebeplerden bir ay kadar gecikti bu iş.biz 2019 başında tanışılır martta nişan,yazın düğün demiştik.ama sanırım bizim hesap çarşıya uymayacak.
Yani ailem kabullenecek,tanışmalar,isteme-söz,ev tutma,eşya alma,çeyiz hazırlığı,düğün hazırlığı... hele salon tutmak ve balayı rezervasyonu yapmak için sanki beş sene önceden ayarlanmalıymış gibi geliyor iyice bunaldım.artık birikimi filan da boşverdim bu ekonomide kredi çekmeden evlenilmeyeceğini kabullendim. Tecrübeli büyüklerim biraz fikir verebilir mi? Sizce seneye yaza anca mı olur? Hiiç beklemek istemiyoruz çoook bekledik :KK61: (tümü de benim yüzümden beklenen sebepler)

İsteme törenimizle düğün arasında tamı tamına 5 ay var. Hiç de sıkışmadık her şey yetişti. Evin tadilatı bile yapıldı bu süreçte.

Beklentileri ve tercihlerinizi minimumda tutabilirseniz butcenizi zorlamayacak tercihleriniz olursa cok uuzamaz diye dusunuyorum. Herseyin en iyisine ulasmak istegi varsa ve maddiyat zorlayiciysa uzama yapabilir. Hayirlisi olsun bu arada

Yani bizim ikimizin beklentileri ufak ama aileler şu da olana kadar bekleyin bu da tamamlanana kadar bekleyin diyebilir diye çekincem var

Valla bir tanıdığım Çırağanda düğün yapıcam diye 3 sene bekledi.Çırağanda evlendi 3 sene

sonra da boşandı.O geldi aklıma sen öyle deyince

Sevgilimin işi var elhamdüllillah.benim işim henüz çok yeni açıkçası sırtımı yaslayıp güvenebileceğim düzenli bir maaş yok henüz malesef
gerekli eşyalara odaklanın sadece mutfak kısmı çok tutar mesela yetecek kadarını alın ilerde yavaş yavaş alınır.perdede stor yeterli fon a tüle gerek yok .borca gırıp altınlarını satıp eşyalara duğun salonuna verenlere anlam veremiyorum ben.8 yıllık evlıyım hala fon perdem şu bu yok .elektronik eşyalar daha önemli rahatlık için onlara ağırlık verin .gelınlıkte de lükse gerek yok .kimsenın duğununu hatırlamıyorum ınanın yüzlerce kez gittiğim halde.hatırlanan ne iş yaptıkları hangi semtte oturdukları falan işte

krediden uzak durulmalı bu ara eski eve eski arabaya talimmmm.ev aşyalarını da elden borçla almalı.altını da az takmalı artık başka yolu yok

Aynen öyle.Geçen sene bu zamanlar yılbaşına arabayı değiştiririm diye düşünüyordum.

Hal böyle olunca lastikleri değiştirdim:KK70: biniyorum:rolleyes:

Valla bir tanıdığım Çırağanda düğün yapıcam diye 3 sene bekledi.Çırağanda evlendi 3 sene

sonra da boşandı.O geldi aklıma sen öyle deyince
Ayy Allah korusun :KK57: yani ailelerin gönlü olsun diye bir müddet beklerim de düğün mekanı için o kadar beklemezdim şahsen

Tam da aynı durumdayım, aileleri tanıstırıcam 1 aya bakalım.Onlar da bekleyin diyebilirler bana (özellikle kendi ailem) Kredi cekmeyi düşünmüyorum (su an calısmıyorum da saglıkla ilgili seylerden) Eski koltuklarda otururum yine de borca sokmam kendimi insallah =) Sizde beklemeyi düşünmüyorsanız bazı seyleri almayın,erteleyin yani. Mesela ben ya kına ya Nisan düşündüm. Kınayı gectim Nisan yapıcam. Anca böle olursa ekime falan yetişebilir.inş.Siz de neleri istiyorsunuz neleri istemiyorsunuz farazi bir hesap cıkarın. Biz öle yapıyoruz su an,bütce dısına cıkmamak için (kaldı ki bayagı kısıtlı Bi bütcemiz var)

Tam da aynı durumdayım, aileleri tanıstırıcam 1 aya bakalım.Onlar da bekleyin diyebilirler bana (özellikle kendi ailem) Kredi cekmeyi düşünmüyorum (su an calısmıyorum da saglıkla ilgili seylerden) Eski koltuklarda otururum yine de borca sokmam kendimi insallah =) Sizde beklemeyi düşünmüyorsanız bazı seyleri almayın,erteleyin yani. Mesela ben ya kına ya Nisan düşündüm. Kınayı gectim Nisan yapıcam. Anca böle olursa ekime falan yetişebilir.inş.Siz de neleri istiyorsunuz neleri istemiyorsunuz farazi bir hesap cıkarın. Biz öle yapıyoruz su an,bütce dısına cıkmamak için (kaldı ki bayagı kısıtlı Bi bütcemiz var)
Şimdiden sizi de tebrik ediyorum :) ya biz hiçbişey lazım değil ufak ufak yaparız diyoruz.ama işte ailelerimizi düşününce diyoruz ki kesin her şey tam olsun isteyecekler.biliyorsunuz eski nesiller çok önemsiyor elalem ne der olayını.
Allah vermesin en büyük korkum zaten hemen izin vermemeleri :110:

Back
X