Evdeki kaos

Az eşya bende de var yıllardır uyguladığım hayat biçimi , topluluk için masa
2 çekyat , bir masa mutfak için yer dolabı
Amerikan açık mutfağı kendi evimde
Gerçi şu an kiralık evdeyim eşyalı , oda ayrı bir hikaye, az eşya az toz alma derdi ve en önemlisi , insanın enerjisini sömürmüyor onca eşya en sevdiklerim salon bitkilerim ve kaktüslerim

Okudum yorumunu o es bende olsa coktan bogmustum :)
Ben kucuklugumden beri boyleyim aslinda. Esimde ilk zamanlar cok yadirgiyordu hatta soyleniyordu yerde hali yok ayaklarim usuyor diye ahaha
Alisirsin cok konusma diye diye kapadim sesini. Simdi annesine falan gittigimizde elestiri yapar oldu anne suna ne gerek var bunu atsana, bu ne yaa heryer tiklim tiklim :KK53:
Oda artik minimal akim temsilcisi oldu :süslü:
tek kavga ettiğimiz konu maalesef.Git bir gün de 500 tl harca karışmaz.Ama 3 liralık eski eşyası değerlidir saklar.Ben kendi kıyafet ayakkabı oyuncak vs.asla saklamam ya ihtiyacı olana veririm ya da satarım dol...p gibi sitelerde .bizim aldığımıza pişman olduğumuz dolap bekleyen yepyeni eşyaları başkaları fiyatı uygun diye teşekkürler ede ede alıyorlar sitelerde.alan mutlu satan mutlu yaniii :olamaz:

Bende kendi evimden bahsedeyim kucuk oldugu icin cok dolu 2 oda bir mutfak
Oturma odasi 2 3 lu 2 tekli koltuk 4 sandalye 1 masa kisin kalkacak soba kurdugumuz icin
Oyuncak kutusu tv duvara monte
Yatak odasi sag duvarda aynali sifonyer elbise dolabi sag pencere onu 1 komidin cocuklarin kiyafeti var plastik komidin varya ondan 3 gozlu oyle duzenliyorum ki biri kizimin 30 aylik
1 oglumun 1 yasinda 1 inde de coraplar yelekler falan var
2 tane yatak odasinin komidini
Gumusluk
Ortada yatak
Kapinin karsisinda sandik mobilya besik
Mutfakta sol tarfta buzdolabi firinli ocak mutfak dolabi 8 gozlu olandan
Firinli ocak mermer kesilince karsiya alinacak bende mutfak dolabini raf yapip altina masa sandalyeleri koyacagim
Ek bir oda var odunluk evin borcu bitince onu yatak odasi olarak iceri alacagiz insAllah simdiki yatak odasina 2 baza alip cocuklara yapacagiz ama belli olmaz oturma odasinida yapabiliriz zaman gosterir
Oturma odasini ikiye bolup ayri ayri cocuk odasi yapmak istiyorum aslinda biri kiz biri erkek sonucta bir de ileride baska cocuklarim oldugunda birlikte kalmalari kolay olur
Bu arada evim bahceli tekrardan yaptir evi ortaya genis bir ev olsun diyorlar ama ne geregi var diyorum ileride biriktirdigimiz parayla Allah nasip ederse gider apartman dairesi alirim daha iyi 2 evim olur en azindan

Artık eve sığamıyoruz ciddi ciddi. Evde vitrin büfe o tarz kalabalık yapacak şeyler olmadığı halde. Gözüme o kadar kalabalık geliyo ki temizlik yaparken herşeyi şekerlemekten fıtık oldum artık. Nerden nasıl başlarım. Az eşya ile yaşam mümkün mü var mı aranızda böyle bir yaşam sürdüren zira artık nefes alamıyorum.

Boşaltacaksınız evi başka çare yok; salonum 32 metrekare iki üçlü koltuk, 6 kişilik yemek masası ve sandalyeler bir de tv ünitesi var, ortada ufak bir halı resmen yarısı boş. Evde biriken şeyler oluyor, mesela ev hediyesi yığınla çanak çömlek mutfak eşyası gelmiş, doldurmuşum kilere, hepsini sattım dolapta. Kıtafetlerimi ayırdım bir yıl giyilmemiş ne varsa ya sattım ya dğıttım. Aynı şekilde ayakkabıları. Baza altında duran eski perdeleri, battaniyeleri ne varsa sattım. Eşim bibloları süs eşyalarını çok sever çaktırmadan onları da sattım. Kiler dolaplarımı boşalttım kışlık yapıyorum diye deli gibi kavanoz biriktirmişim fazlaları verdim komşulara, mutfak dolaplarını ayıkladım az kullandığım plastik kaplar ıvır zıvır hepsini attım. Dolap içlerinde baza altlarında, kilerde biriken herşey evin havasını bozuyor onu fark ettim.

Yıllarca annemin büfe denilen mobilyası vardı
Onu temizlemek benim için harcanan boş zamandı annemlerin çok fazla eşya merakı
Beni az ama öz eşya arayışlarına itti , gayet memnunum eşya ile evli ve bağımlı değilim duygusal hiç bir bağımlılığım yok ,
Hepsindende vazgeçebilirim, şu fani dünyada
Zaten bir varmış bir yokmuş olacağız

Artık eve sığamıyoruz ciddi ciddi. Evde vitrin büfe o tarz kalabalık yapacak şeyler olmadığı halde. Gözüme o kadar kalabalık geliyo ki temizlik yaparken herşeyi şekerlemekten fıtık oldum artık. Nerden nasıl başlarım. Az eşya ile yaşam mümkün mü var mı aranızda böyle bir yaşam sürdüren zira artık nefes alamıyorum.
Evlenirken mecbur bırakıldım vitrinsiz konsolsuz ev olmazmış diye aldirilmisti. 12 yıl önce hepsini evden çıkardım. Bu arada evden eşya çıkarmak almaktan zormuş, para istemediğimiz halde baya zamanımızı aldı. Salonumda sadece yatak olanlardan koltuk takımı TV ve TV sehpasi var. Az eşya çok huzur. Benim sorunum eşimin biriktirme sevdalı oluşu . Bir oda tamamen onun esyalari ile dolu. Onu halledemedim bir türlü.

Kiracı olduğum için eşyalarımı mümkün olduğunca az tuttum. Ayrıca bir salon yapmadım onun yerine hem şık hem spor bir oturma alanı oluşturdum. Koltuklarımı sandıklı almadım. Aynı şekilde yatağımı da bazalı almadım. Çünkü evde ne kadar depolama alanı olursa o kadar eşya biriktiriyorum. Yatak odası dolabımı köşeli aldım baya bi eşyamı topladı. Yemek odası olarak da masa sandalye ve konsol aldım. Konsolda zaten ıvır zıvır topluyor. Televizyon yok evde almayı düşünmüyorum. Bir odayı da sadece halı serip kitaplık koydum. Yerde de minderler var. Minimal olamadığım tek konu Kitaplar. Bir duvar. Boydan boya kitaplık.

Fazla olan her şeyden gına gelir bana evimde her şeyden yetecek kadar vardır. Saklama kapları mesela öyle dağ gibi bir dolabına sırf onları yığan insanları anlayamam, dört tane saklama kabım var benim mesela pişen yemek arttıysa ertesi güne bırakırım, ertesi gün de yendi yine kaldıysa bir daha ısıtmam, yemem.o kap temizlenip kaldırılıyor işte ne diye aynı şeyden bin tane olsun. İki tane koltuk takımı da almadım, misafir odası oturma odası ayırmak eski zamanlarda kalmış gibi geliyor, misafirle de gayet oturma odamda oturabilirim öyle yapıyorum. Bir odamı mutfağa dahil ettim mutfak için ayrı masa takımı almadım, yemek odasını kullandım orada da. Salonuma vitrin de almadım, orta sehpam var sadece koltuk takımından hariç o bile gözüme batıyor üç yıldır. Evimde az eşya çok huzur var, gelen ferah ferah oturuyor gitmek istemiyor 🤣🤣

O kadar da fazla bişey yokmuş aslında herşey gerekli olan eşyalar sen bide benim evi görsen kalabalık ev nasıl olur anlarsın
Evim 2artı1 100m2. Bir oda var oturma odası olarak. İki üçlü iki tekli koltuk. Kitaplık TV ünitesi sehpalar iki halı var neredeyse bütün odayı kaplayan tarzda. Ve çocuğun bisikleti kaydırağı top havuzu aktivite masası ve diğer küçük oyuncakları ve oyunval kutusu. Masamı mutfakta kullanıyorum. Sandalyeler salonda kirlenmesin diye. Mutfakta eski sandalyelerim var. Küçük bir oda var orada iki sehpa bilgisayar masası ikili dolap ve tek kişilik yatak. Ara yerde merdiven ütü masası süpürge kurutmalık. Mutfağa geri dönelim mama sandalyesi ve minik tabure artı yer sofrası var. Yatak odası klasik yatak odası takımı ve ayrı bir tane de konsol tarzı bir dolap var. Temizlik yapmak işkenceye dönüştü artık

Boşaltacaksınız evi başka çare yok; salonum 32 metrekare iki üçlü koltuk, 6 kişilik yemek masası ve sandalyeler bir de tv ünitesi var, ortada ufak bir halı resmen yarısı boş. Evde biriken şeyler oluyor, mesela ev hediyesi yığınla çanak çömlek mutfak eşyası gelmiş, doldurmuşum kilere, hepsini sattım dolapta. Kıtafetlerimi ayırdım bir yıl giyilmemiş ne varsa ya sattım ya dğıttım. Aynı şekilde ayakkabıları. Baza altında duran eski perdeleri, battaniyeleri ne varsa sattım. Eşim bibloları süs eşyalarını çok sever çaktırmadan onları da sattım. Kiler dolaplarımı boşalttım kışlık yapıyorum diye deli gibi kavanoz biriktirmişim fazlaları verdim komşulara, mutfak dolaplarını ayıkladım az kullandığım plastik kaplar ıvır zıvır hepsini attım. Dolap içlerinde baza altlarında, kilerde biriken herşey evin havasını bozuyor onu fark ettim.
Nasıl satıyorsunuz bu kadar?
Ben çok ucuz fiyatlara koymam rağmen bir şey satamıyorum

Siz ne var yazın biz hangileri fazla yazarız

Salonda iki tane üçlü koltuk

Bir küçük dört sandalyeli masa

Orta sehpa ve üstünde tv

İki sehpa bir de piyano var

Halı vs de yok

Odalarda yatak dolap

oğlumun odasında artı masa ve kitaplık

Çalışma odasında bir duvar kitaplık bir masa sandalye bir de küçük koltuk

Mutfak ve balkonda da iki masa dörder sandalye

Bu kadar bize yetiyor da artıyor bile
Ne
Evim 2artı1 100m2. Bir oda var oturma odası olarak. İki üçlü iki tekli koltuk. Kitaplık TV ünitesi sehpalar iki halı var neredeyse bütün odayı kaplayan tarzda. Ve çocuğun bisikleti kaydırağı top havuzu aktivite masası ve diğer küçük oyuncakları ve oyunval kutusu. Masamı mutfakta kullanıyorum. Sandalyeler salonda kirlenmesin diye. Mutfakta eski sandalyelerim var. Küçük bir oda var orada iki sehpa bilgisayar masası ikili dolap ve tek kişilik yatak. Ara yerde merdiven ütü masası süpürge kurutmalık. Mutfağa geri dönelim mama sandalyesi ve minik tabure artı yer sofrası var. Yatak odası klasik yatak odası takımı ve ayrı bir tane de konsol tarzı bir dolap var. Temizlik yapmak işkenceye dönüştü artık
salondan bir üçlü kanepeyi ya da iki tekliyi çıkarın bence. O kadar kalabalık mısınız ki bu kadar oturma alanı var. Misafir dersen sandalye çıkarırsın gerekirse. Küçük odada sehpaların birini hatta ikisini de çıkarırım ben olsam.sehpalık bir oda değil gibi.

O kadar esyayla nasıl rahat ediyorsunuz ya. Ben bunalırdım. Fazla ne varsa bazamın altında. Tıklım tıklım eşya olan evler beni bunaltıyor. Orta sehpalarin daha hic kullanildigini görmedim. Tv odasi haric odalar da koltuk olmasın. 3lü ve 2li koltuklar yerine 1 adet L koltuk bir adet tekli koltuk yeter. Süs niyetine kullandiginiz vazo süs esyalari cicekler satın gitsin. Kisi sayisinin 2 kati kadar yorgan yastiktan fazlasını kaldırın zaten yatili misafir gelmiyordur doğru düzgün.

Nasıl satıyorsunuz bu kadar?
Ben çok ucuz fiyatlara koymam rağmen bir şey satamıyorum
ben de çok sattım özellikle kızımın kıyafet ayakkabı oyuncaklarını.kendim de çalışmadığım için yepyeni kalıyor ayakkabı kıyafet e sıkılıyorum doğal olarak onları da sattım .kazancımın bir kısmıyla gene aynı sitelerden 2. el elmas pırlanta aldım mağaza fiyatının yarısından ucuza.

Back
X