Anne bu olayi ogrenince hemen buraya cocuklarinin yanina geldi kadin sehirdisinda biriyle evlenmis hemen atlayip geldi ama bir sure burda cocuklariyla kaliyor gene donmek zorundaTabikide maas alabilirler.sonucta yetimler devlet cocugun babasi olduyse eger birey evlenene kadar maas veriyor.Evlendikten sonra maasi kesiyorlar
Sorup sorustirsun.Allah yardimci olsun.Oyle babaanede olmaz olsun çok sinir oldum.
Boylelerim yatcak yeri yok.
Anne nerde peki simdi.
Babanin sgk si yoksa da maas baglaniyor mu? Emin misiniz? Ben birkac kere bununla ilgili sgk ile gorusmustum vefat eden babanin sgk gun sayisi yetmedigi icin maas baglamamislardiBaba vefat ettiğinde emekli olmuş muydu yoksa çalışırken mi vefat etti? Maaş bağlanma oranı buna göre belirlenecek çünkü. Evet kızların ikisi de bekar ise evlenene veya sgk lı bir işe girip çalışana kadar maaş alabilirler.
https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwiK5aK3z4zVAhUGK1AKHaWCAZ8QFggmMAA&url=http://www.sgk.gov.tr/wps/wcm/connect/c18e2d56-dc2c-4c1f-9bcf-61ba562f5303/SGK-038.doc?MOD=AJPERES&usg=AFQjCNF2UcnKyILNn05jfMspvhi65mEqeQ&cad=rja
Şu linkteki tahsis talep beyan formunu doldurup
Sgk Başkanlığı bağımsız hizmet akdiyle çalışanlar emeklilik daire başkanlığı Ankara
adresine postaneden iadeli taahhütlü biçimde gönderecekler.
En geç 2 haftaya maaşın bağlandığına dair bir posta gelecek evlerine.
Eğer babaları Ankara'ya bağlı değilse işleri daha kolay, semtlerindeki SGK Genel Müdürlüğüne uğrayıp işlemleri daha rahat yaptırabilirler.
Canim baba vefat ettiginde emekliligi sigortasi herhangk bir seyo yokmus, dedesi ve babannesi vâris gözüküyor ve dedeside vefat etmis emekliligi sigortasi var dedesinin babannesi esinden kizin dedesinden emekli parasi aliyor yani.Baba vefat ettiğinde emekli olmuş muydu yoksa çalışırken mi vefat etti? Maaş bağlanma oranı buna göre belirlenecek çünkü. Evet kızların ikisi de bekar ise evlenene veya sgk lı bir işe girip çalışana kadar maaş alabilirler.
https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwiK5aK3z4zVAhUGK1AKHaWCAZ8QFggmMAA&url=http://www.sgk.gov.tr/wps/wcm/connect/c18e2d56-dc2c-4c1f-9bcf-61ba562f5303/SGK-038.doc?MOD=AJPERES&usg=AFQjCNF2UcnKyILNn05jfMspvhi65mEqeQ&cad=rja
Şu linkteki tahsis talep beyan formunu doldurup
Sgk Başkanlığı bağımsız hizmet akdiyle çalışanlar emeklilik daire başkanlığı Ankara
adresine postaneden iadeli taahhütlü biçimde gönderecekler.
En geç 2 haftaya maaşın bağlandığına dair bir posta gelecek evlerine.
Eğer babaları Ankara'ya bağlı değilse işleri daha kolay, semtlerindeki SGK Genel Müdürlüğüne uğrayıp işlemleri daha rahat yaptırabilirler.
Babanin sgk si yoksa da maas baglaniyor mu? Emin misiniz? Ben birkac kere bununla ilgili sgk ile gorusmustum vefat eden babanin sgk gun sayisi yetmedigi icin maas baglamamislardi
Hemen de evlenmis annesibu me acele arkadinda evlatlarini birakip gitmis.Kocaya varacagina cocuklarini da alip hayatina baslasaydi.Cok uzuldum arkadadinizaAnne bu olayi ogrenince hemen buraya cocuklarinin yanina geldi kadin sehirdisinda biriyle evlenmis hemen atlayip geldi ama bir sure burda cocuklariyla kaliyor gene donmek zorunda
Canim baba vefat ettiginde emekliligi sigortasi herhangk bir seyo yokmus, dedesi ve babannesi vâris gözüküyor ve dedeside vefat etmis emekliligi sigortasi var dedesinin babannesi esinden kizin dedesinden emekli parasi aliyor yani.
Dede simdi vâris gozuktugu icin kizda dedesinden dolayi bi maas alabilirmi attiginiz linki arkadasima atiyorum hemen ankaraya bagliligi da yokmus babasinin pazartesi sgkya gidecek
Tesekkur ederimVefat eden kişinin hangi tarihte vefat ettiğine ve hangi tarihte sgk başlangıcı olduğuna göre değişir. Bir kaç yılda bir aşamalı olarak değiştiriliyor kanun. Eğer vefat ettiği yıl gün sayısı yeterli ise maaş bağlanır ama yine gün sayısına göre bunun kademeleri var. Eğer gün sayısı yetmiyorsa maalesef bağlanmaz. Cevap yazarken varsayımlarla hareket ediyoruz, emekli olmadan önce mi sonra mı vefat ettiğini bu yüzden sormuştum.
Benim babam vefat ettiğinde henüz emekli değildi, gün sayısı yeterli olduğu için biz maaş alabiliyoruz fakat eğer gün sayısı daha yüksek olsaydı veya emekli olmuş olsaydı maaş bağlanma oranı daha yüksek olacaktı. Dediğim gibi bu durum tarihe göre değişiyor.
Rica ederim.Tesekkur ederim
Canim baba vefat ettiginde emekliligi sigortasi herhangk bir seyo yokmus, dedesi ve babannesi vâris gözüküyor ve dedeside vefat etmis emekliligi sigortasi var dedesinin babannesi esinden kizin dedesinden emekli parasi aliyor yani.
Dede simdi vâris gozuktugu icin kizda dedesinden dolayi bi maas alabilirmi attiginiz linki arkadasima atiyorum hemen ankaraya bagliligi da yokmus babasinin pazartesi sgkya gidecek
Kizlarin kimliginde kendi anne babalari yaziyor ama babanneyle dedeside kizlarin vârisi gözuküyor ..
Babanne cocuklari anneye vermedi gorusturmedi gelinini hic sevmiyomus kaynanalik cok yapmis annesi kizlara hep ulasmaya calismis babannesi arkadasima kardesine dememis hep anneniz birakip gitti sizi demis oysaki kadin gelinini annelerini kovdu cocuklarin yuzunu gostermediHemen de evlenmis annesibu me acele arkadinda evlatlarini birakip gitmis.Kocaya varacagina cocuklarini da alip hayatina baslasaydi.Cok uzuldum arkadadiniza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?