evden çıkmayan kiracı.acil yardım

MASLOW

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2013
2.579
1.751
373
İstanbul
Merhabalar, biz bir tanıdığımız vasıtasıyla evimizi kontratyapmadan sezonluk kirayaverdik ve kiracı belirlenen zamanda evden çıkmıyor. Sürekli olarak farklı tarihler bildiriyor. Evimizresmen işgal altında. Ne yapabiliriz? Bilgi ve yardım rica ediyorum

kontrat yoksa polise ihbar edin. evinizde yabancı insanlar kalıyor sonuçta..?

yalnız kontrat yapmamanız sizi de cezalı konuma düşürebilir belki, oralarını bilemiyorum.

[QUO="akulyon, post: 36907839, member: 621714"]kontrat yoksa polise ihbar edin. evinizde yabancı insanlar kalıyor sonuçta..?

yalnız kontrat yapmamanız sizi de cezalı konuma düşürebilir belki, oralarını bilemiyorum.[/QUOTE]
Yanıt için çok teşekkür ederim.
Arkadaslar biz tanıdık aracılığıyla 2.5ay için anlaştık ve kontrat gerekmez güvenilir insanlar dedikleri için kontat yapmadık. Ne dersiniz bu durumda tam olarak ne yapmalıyım.

Kira sözleşmesinde yazılılık şartı yoktur. Sözlü olarak da yapılsa geçerlidir. Sadece ispat bakımından (kira ilişkisinin başlangıç tarihi vs.) size biraz daha zorluk çıkarır. Onun dışında bir hak kaybına uğramaz ya da ceza ödemek zorunda kalmazsınız.
Kira sözleşmelerini yazılı usulde yapan bir kiralayanla aynı haklara sahipsiniz, sıkıntı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…