• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden gelin alma anı :(

mecengine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2010
203
101
123
Merhaba arkadaşlar kısmetse 23 gün sonra düğünüm var. İnanın 1 ay kaldığından beri her gün aklımdan nasıl annemden ayrılacağım diye geçmeyen an yok. İşime gücüme bile konsantre olamıyorum bazen. Size sormak istediğim konu evden çıkarken ağladınız mı, neler yaşandı. Gerçekten çok duygusal bir insanımdır. Yakın arkadaşlarımın evden çıkışlarında, düğünlerinde bile ağladım. Tutamıyorum kendimi. Ama bu sefer hiç ağlamamak istiyorum. Bunu nasıl başarabilirim. Çünkü ağlarsam annemin, anneannemin, babamın da ağlayacağını düşünüyorum ve çok üzülüyorum. Bir de huyum kurusun bir damla gelsin durmaz gözyaşlarım. Tavsiyelerinize çok ihtiyacım var ağlamamak için. Sevgiler :KK39:

O kadar düşünme sonuçta o bir an, ama o dakikadan sonra ailenden yıllarca ayrı kalacaksın onu düşün.

Ben de ağladım. Hatta hiçbir şey yoktu uzaktan davul sesi gelince başladım. Davula ağlamak?!
Babaannem bayılmaya çalıştı falan ahahah
Rutin o ya herkes ağlayıp zırlıyo zaten
Düğünde suya dayanıklı makyajı bile bundan yaptıklarını düşünüyorum.
Ağlamayan varsa helal olsun derim. O gözyaşı duygusallıktan değil rutinden akıyo bence

O kadar düşünme sonuçta o bir an, ama o dakikadan sonra ailenden yıllarca ayrı kalacaksın onu düşün.
Öyle düşününce daha kötü ağlamayayım :eek: Ayrı kalmak doğrudur yıllarca olmasa da her gün eve gidemeyeceğim tabiki. Ama benim amacım o an kimseyi üzmeden kendim de fazla etkilenmeden çıkabilmek.

herkes aglarken ben aglayamadim aglayamama şokuna girdim ama kapidan cikarken anne ben gitmek istemiyorum dedim dusunmeden bilincsizce hala esim benimle dalga gecer..

Ben sadece goz altima surulen kapaticinin fiyatini dusunup aglamaya kiyamadim :KK70: Gelin alma olmadi balayina gitmek icin dugunden giderken iste aglamamak icin tuttum kendimi :bicak:
Haha bu da bir seçenek :KK45: Düğün sonu da kötü hatta daha kötü olabilir görüşememek açısından. Ama ben evime de çok bağlı bir insanım off nasıl olacak bilemiyorum. Farklı şeyler düşünerek kendimi ortamdan soyutlayabilir miyim acaba :olamaz:

Valla ben kina gecemde bi gram gozyasi dokmedim hatta kina yakilirken sacma sapan illa 'gelinin aglamasi gerek' triplerini bile yaşadim ama ağlayamadim:)
Düğün günü kuaförde falan da iyiydim ta ki evde erkek tarafini beklediğimizde korna seslerini duyana kadar. O an dank etmişti agla ağla içim dişima çikmisti :)

normalde bende duygulanırdım ama o gün çok neşeli ve saglam durdum bılıyordum kı aklımdan bu düşünceleri geçirirsem aglarım..hiç düşünmedim aksam sadece bir organızasyona katılacakmısım gibi plan program yaptım:)çevremı tembıhledım kımse aglamasın,annem babamı aglatmayın diye..öyle şen şakrak çıktım evden:)
düğün sonrası artık ahali dagılırken 3 abım 1 babam 1 annem hepsi gözüme bakıyor ama yıne aglamadım:)tam çıkıcam baktım amcamın gelini hüngür hüngür aglaya aglaya üstüme koştu:)
kısacası eger il dışına gitmiyosan,düğünden sonra hayatının akışının aynen devam edecegını sadece kendıne ait bir evin olacagını hayal et..
çok duygusallıga gerek yok:)

:confused::KK37: Beni de topluca almaya gelmişlerdi gözlerim baya doldu en son, hatta resmim var yüzük buruşmuş :mad: ama sıktım kendimi ağlamadım duygusal görünmeyi sevmem, hemen toparladım zaten durumu. Evlendiğimde ilk aylarda çok özledim tabiki, resimlerini bile evin heryerine koymuştum, alışmak çok çok zordu. :KK31:

Hiç de ağlamadım şahsen. Eteğime basmadan yürümeye odaklanmıştım sanırım :) Söyleyin nişanlınıza gelin alma esnasında sizi lafa tutsun, dikkatinizi dağıtmaya çalışsın. Ailenizle vedalaşma seramonisini de çok uzatmayın, uzayınca ağlama miktarı da artar diye tahmin ediyorum.

Bir de şöyle düşünün, aileniz sağlıklı, siz sağlıklısınız, Allah sağlık verdikçe hep berabersiniz yine. Kimseye birşey olmuyor siz evlenince, sadece aileniz genişliyor

Annemi görene kadar gayet iyiyidim, hatta esimle, kiz kardeslerimle girgir samata bizi almaya gelmelerini bekliyorduk.
Nasil ki annem kapiyi acti, beni gördü orada ikimizde koptuk. Tabi ben makyaj akmasin diye topladim hemen kendimi.
O arada kuzenim kiz deli simdi aglama makyajim akacak dügün sonunda hep beraber aglariz diyince, haliyle gülüp aglmayi kisa kesmistim.

Back
X