• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evden Kaçan Reşit Kız

in_cim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2016
904
507
103
Merhaba Arkadaslar ,

Bir arkadasım 19 yaşındaki kız kardeşi evde ailesiyle tartışmalar yaşıyor diye evden gitmiş. Dayak filan yok. Tipik özğürlükçü kız. Kendisi sağlıkçı . Gittikten sonra ablasına Hastanenin lojmanında kaldığını söylemiş ama hangi lojman bilinmiyor. Çalıştıgını söylediği hastanelerin hiçbirinde çalışmamıs. Hastaneler böyle bir çalışanımız yok diyorlar.
Polis reşit olduğu için arama başlatmıyor. Biryerde kimlik kontrolunde yakalanırsa ve ben kayıp değilim derse birsey yapamayız diyorlarmış.
Kızın telefonu sürekli kapalı. Muhtemelen yeni hat aldı ama isminden sorgulandığında üzerine tanımlı hat yokmuş. Zaten sinyalden yer bulma vs olmuyormuş polis o ancak filmlerde demiş

Aranızda bu konularda bilgili kimse varmı ? Nasıl bulunabilir.?

okuyor mu çalışıyor mu bu kız ? o kadar uzun süre zaten çalışmadan tek basına yapamaz parası bıtınce döner ya da ona destek olan bırılerı vardır.

okuyor mu çalışıyor mu bu kız ? o kadar uzun süre zaten çalışmadan tek basına yapamaz parası bıtınce döner ya da ona destek olan bırılerı vardır.

Herkes ondan şüpheleniyor. Sevgilime kaçtım gibi birsey de demiyor. AÖF okuyordu.

Reşit kız, ayrıca sağlıkçı. Evden kaçmamış evden gitmiş. Bunu özgürlüğe bağlamayalım.
Bir programda izledim. Kız 21 yaşında evi terk etmiş günlerce aradı ailesi. Kız bulundu. Kızın gitme nedeni de aile içindeki tartısmalar.
Evi huzur dolu çoğu insan bilmez ama bu aile içindeki kavgalar tartışmalar psikolojiyi mahvediyor. Bir süre sonra öyle bir alışıyor ki insan tartışma yaşanmaması anormal hale geliyor.
Umarım ailesi düzelir. Çalışmaya başlamış olabilir. Veya arkadaş çevresinde kalıyor olabilir.
İlk kez evden gittiyse özleyip geri döner bence.

Polis uydurmuş onu filmlerde oluyor falan ne alaka, benim bildiğim savcılık izniyle konum tespiti yapılabiliyor 1 kmlik bir alana kadar, size konum bilgisi verilmiyor olabilir. Belki kızın GSM operatörü hangisiyse onun müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz, onlar size belki yol gösterebilir. Çevredeki baz istasyonlarından konum bilgisi alındığı için haliyle telefonunun açık olması veya uçak modunda olmaması gerekiyor diye biliyorum. Kanunen reşit olsa da yaşça küçük yine de, umarım başına bir şey gelmemiş ve sadece biraz uzaklaşmak istemiştir. Yakın zamanda geri gelmesini dilerim.

Sinyalden bulma olayı gayet de var uydurmasınlar ama savcılık kararıyla olan bişey kendi isteğiyle evden giden reşit bi insan için yapılmaz

Polis uydurmuş onu filmlerde oluyor falan ne alaka, benim bildiğim savcılık izniyle konum tespiti yapılabiliyor 1 kmlik bir alana kadar, size konum bilgisi verilmiyor olabilir. Belki kızın GSM operatörü hangisiyse onun müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz, onlar size belki yol gösterebilir. Çevredeki baz istasyonlarından konum bilgisi alındığı için haliyle telefonunun açık olması veya uçak modunda olmaması gerekiyor diye biliyorum. Kanunen reşit olsa da yaşça küçük yine de, umarım başına bir şey gelmemiş ve sadece biraz uzaklaşmak istemiştir. Yakın zamanda geri gelmesini dilerim.
Savcilik talep etmeden yapmiyorlar kisisel haklarin ihlaline giriyor kullanici dava acsa kazanir ancak savcilik talep ederse onuda resit biri icin yapmazlar
Konu sahibi sinyal takibi var da sizin durum icin uygun degil
İnsallah kotu niyetli insanlara kanmamistir yakinda cikar gelir
Jandarmaya sorun biryere gidip kaldiysa eger oteller bolgenin jandarmasina kimlik bildirme zorunda kimlik almadan kisinin kalmasina izin vermezler belki oradan birseye ulasirsiniz

Hayatından şüphe ediyoruz,hayati tehlikesi var vs denirse ve bunlar polise gerçekten inandırıcı gelirse reşit olması önemli değil arama başlatılır.. arama sonucu bulunursa eğer kendi iradesiyle gittiğini beyan ettiğinde ve aileme haber verilmesini istemiyorum dediğinde ailesine telefon bile açmak zorunda değil polis. Kendi imkanlarıyla arkadaş çevresinden falan ulaşsın ailesi kıza,diğer türlüsü zor..

Eskisehirde bir kayip kizi telefon sinyalinden bulmuslardi 7 yasindaydi. Nasil bulunmuyormus. Ama zaten kiz kavga edip evi terk ettiyse ve resitse polis aramaz zaten.

Günlerdir haber yok ailesi perişan. Ergen tavırları nedeniyle bu durumda aile içerisinde aman aman bir sorununda olmadıgını biliyorum tabi ev hali bilinmez. Savcılıga ailesi basvursa sinyal takibi yapılır yani oyle mi anlamalıyım ? 2 hafta oldu. Kız son 1 haftadır telefonunu hiç açmadı.

Hayatından şüphe ediyoruz,hayati tehlikesi var vs denirse ve bunlar polise gerçekten inandırıcı gelirse reşit olması önemli değil arama başlatılır.. arama sonucu bulunursa eğer kendi iradesiyle gittiğini beyan ettiğinde ve aileme haber verilmesini istemiyorum dediğinde ailesine telefon bile açmak zorunda değil polis. Kendi imkanlarıyla arkadaş çevresinden falan ulaşsın ailesi kıza,diğer türlüsü zor..

Arkadas çevresi de bilmediğini söylüyor. İnstagram , Face filan da kullanmıyor. Reşit diye bu boşvermişlik niye kanunen onuda anlamıyorum. 19 yasında ama akıl yaşı o kadar yok bence. Cahillik bu yaptıgı.

Günlerdir haber yok ailesi perişan. Ergen tavırları nedeniyle bu durumda aile içerisinde aman aman bir sorununda olmadıgını biliyorum tabi ev hali bilinmez. Savcılıga ailesi basvursa sinyal takibi yapılır yani oyle mi anlamalıyım ? 2 hafta oldu. Kız son 1 haftadır telefonunu hiç açmadı.
Hayatindan suphe ediyoruz diye bir denesinler savcilikuugun gorurse talep eder (cok umutlu degilim ama )ancak kiz bulundugunda kendi istegimle ayrildim evden ailemede hber verilmesin derse aileye bilgi vermeyebilirler o artik -18 degil birey bazi seyler farkli isliyor iste

O ancak filmlerde mı olurmuş :)
Şaka gibi insan ya..
Ona destek olan birisi vardır eğer çalışmıyorsa.. sevgilisi vardır. Bekleyin ortaya çıkar yakın zamanda.

Birde yazinizdaki polis resit oldugu icin arama baslatmiyor kismina inanmadim cunku resit yada degil her basvuru kayda aliniyor poliste elinde resimle sokaga cikip aramiyor cevirme,sorun cikmasi,bar vs kimlik kontrolu otel hastane kaydindan ulasiyor yani suan zaten kiz kayip bildirimindedir sadece sinyalini takip edecek ust bir talep konusuna girmez
Ve son olarak artik eskiden uygulanan 24 saat sonra kayip kabul edilmede kalkmis hemen kayit aliniyormus simdi baktim
İsin icinde is olabilir cokta mudahil olmamanizi tavsiye ederim

Back
X